כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
דוהרת על הגלגל הנכון: הקורקינט השיתופי של חברת Dott הגיע לתל אביב
בעשור האחרון הפך הקורקינט החשמלי לשלאגר: מה שהחל כצעצוע נעשה עד מהרה לכלי נוח לתחבורה עירונית
■
בתוך כך, הודיעה הבוקר (שני) Dott -חברת הקורקינטים השיתופיים מהולנד, על כניסתה לתל אביב עם שירות להשכרת קורקינט במחיר שובר שוק - רק שקל אחד לדקת רכיבה, ללא עמלת פתיחת נסיעה או שחרור הכלי.
ניב אופיר
16/05/2022
צילום: dott
הקורקינטים החשמליים השתלטו על תל אביב. מעורכי דין מעונבים ועד לגננות בדרך אל הגן, רחובות העיר מוצפים ברוכבים זקופים על שני גלגלים.
המכירות בשמים, אפליקציות השיתוף פורחות, הסינים שברו את השוק והנה הבוקר מצטרף כלאחר כבוד לכלכלת הקורקינט המגלגלת מיליארדים, גם שירות השכרת הקורקינטים האירופאי דוט (Dott) עם הבטחה לשבור את המחירים.
פריחתו של הקורקינט החשמלי שהפך לאחרונה מתחביב נישתי למיינסטרים הגיעה אשתקד לנקודת רתיחה בשוק צפוף למדי בו פועלות מספר מתחרות (ליים, בירד ו-ווינד), שוק אליו התווספה היום חברה נוספת וצפויה להצטרף אליו בקרוב גם Tier הגרמנית.
מובילת הענף היא בירד, שהוקמה ב־2017 ומאז הספיקה לשבור שיא עולמי בתור החברה שהגיעה למעמד יוניקורן (שווי של יותר ממיליארד דולר) בזמן הקצר ביותר אי פעם — 8 חודשים.
המתחרה העיקרית שלה היא ליים, שמאז הקמתה בשנת 2017 הספיקה לגייס 467 מיליון דולר, בין היתר מאובר ואלפבית (החברה־האם של גוגל). היא פועלת ב־70 ערים בעולם ושווייה נאמד ב־1.1 מיליארד דולר.
דוט ההולנדית, הוקמה ב-2018 על ידי אנרי מויסינאק ומקסים רומיין, שניהם עובדים לשעבר של חברת האופניים הסינית השיתופית Ofo.
החברה מפעילה כיום למעלה מ-40,000 קורקינטים חשמליים בערים מובילות בבלגיה, בפינלנד, בצרפת, בגרמניה, באיטליה, בנוורבגיה, בפולין, בספרד, בשוודיה ובבריטניה. לישראל (תל אביב בשלב הראשון) צפויה החברה להיכנס עם כ-1,800 קורקינטים ססגוניים בצבעי אדום וכחול וכך תהפוך לחברה הרביעית שתפעל בתל אביב בתחום השכרת הקורקינטים.
במסיבת עיתונאים שקיימה דוט הבוקר (שני) ציינו נציגיה כי החברה נושאת עמה חדשנות.
גם אם מיזמי השכרת קורקינטים כמו ליים ובירד הציגו שינוי תפיסתי ביחס למיזמי השכרת האופניים המוכרים, שבהם כידוע מחזירים את המכשירים לתחנות עגינה קבועות, משום שאת הקורקינטים ניתן להשאיר בתום השימוש בכל מקום בעיר, ולא רק בנקודות האיסוף, שהרי בהיעדר סוללה נשלפת, נדרשות החברות לאסוף את הקורקינטים מדי לילה כדי להטעין אותם.
בירד אומנם הכניסה פתרון ברוח הכלכלה השיתופית: משתמשיה יכולים להפוך ל"צפרים", שבמדי ערב יאספו את הקורקינטים הקרובים לביתם, יטעינו אותם במהלך הלילה ויחזירו אותם בבוקר שלמחרת ל"קנים" — נקודות ריכוז מוגדרות. תמורת כל קורקינט שיאספו, יטעינו ויחזירו הם מקבלים סכום של כסף, אולם בעניין זה יש לדוט בשורה.
"אנחנו המפעיל הראשון שעבר לסוללות ניתנות להחלפה, להבדיל מקורקינטים שצריך לאסוף ולהטעין", ציין רומיין והוסיף: "זה הוריד את העלויות של הטעינה מחדש. חלק מהמתחרים שלנו בתל אביב עדיין לא עשו את השינוי הזה או עשו אותו רק לאחרונה".
בנוסף, ולרגל השקת הפעילות בתל אביב, נציגי דוט ציינו כי היא החברה תעניק מספר הטבות לרוכבים חדשים כמו למשל נסיעה ראשונה בחינם. התמחור התחרותי ושובר השוק מתרכז בעלות הנסיעה: רק שקל אחד לדקת רכיבה, ללא עמלת פתיחת נסיעה או שחרור הקורקינט, זאת לעומת המתחרים הגובים לפחות שני שקלים בעבור פתיחה והתחלת נסיעה.
עוד יוצע לרוכבים מנויים על פי תדירות שימוש : מנוי לשתי רכיבות בעלות 15 שקלים, מנוי יומי עבור 10 נסיעות ועלותו 40 שקלים, ומנוי חודשי עבור 30 נסיעות בעלות 120 שקלים.
רומיין התייחס גם לנושא האנטגוניזם והסנטימנט השלילי שנושא תחום הקורקינטים בתל אביב ובא לידי ביטוי בגל של ונדליזם. לדבריו, בניגוד לחברות אחרות בכוונת דוט "לאכוף ולוודא שהמשתמשים מחנים את הקורקינטים במקומות החניה הייעודיים, ולצייד את כולם בקסדות".
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
מיתוג מחודש לרשת I optic
קוד מוצר:
19/04/2017
סולי הושיאר דוד
פרטים נוספים
מכוניות חרוכות ממתחם הנובה ופורטרטים של החטופים: יריד האמנות צבע טרי נפתח
קוד מוצר:
04/07/2024
יפית וקנין
פרטים נוספים
מכונית העתיד: הנעת המימן של GAC
קוד מוצר:
04/08/2020
ניב אופיר
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר