אני ג`אז / ג`סיקה הרת`ל וג`אז ג`נינגס
לא מזמן ציינו ברחבי העולם את יום הנראות הטרנסג`נדרית הבינלאומי, זו השנה ה-13. זאת במטרה להעלות מודעות לקשיים של טרנסג`נדרים ברחבי העולם. ה
השנה, בעקבות שיתוף פעולה בין "האגודה למען הלהט"ב בישראל", "פרויקט גילה להעצמה טרנסית" וארגון "חושן" - הפועלים למען זכויות הקהילה הטרנסג`נדרית ולהובלת שינוי ביחס הציבור הישראלי לאנשים על הקשת הטרנסג`נדרית, הושק הספר המספר את סיפור חייה של ילדה טרנסית.
ג`אז, גיבורת הספר ידעה שיש לה נשמה של בת בגוף של בן, היא אהבה את הצבע הוורוד ולהתחפש לבת הים הקטנה, ולא הרגישה כמו עצמה בבגדי בנים.
זה בלבל את בני המשפחה שלה, עד שהם לקחו אותה לרופאה שאמרה שג`אז היא טרנסג`נדרית והיא פשוט נולדה כך.
סלע ספרים. 13 עמודים, 68 ₪.
הילדה עם המדליות / יהודה אטלס
האם מותר לספר לילדים סיפור שסופו אינו אופטימי? האם זה בסדר לגלות לילדים שיש בחיים בעיות, כישלונות, צער, מעין סיפורים "לא חינוכיים", שסופם אינו מתיישב עם תקוות ה"הפי אנד" של הקורא הצעיר?
יהודה אטלס, שהספרים המקסימים שלו מלווים את הילדות של כולנו, חושב שכן. לראייה הוא כתב את הספר הזה, בהשראת ספר אנגלי על ילדה שנודעת בעיר בשל טוב ליבה ומקבלת מדליה על כל מעשה טוב שעשתה.
צבעונים. 18 עמודים, 54 ₪.
מותרות / יעל משאלי
המחברת התגרשה ושרדה כדי לחשוב ולכתוב על הגירושים, ללא הנחות. היא לא מחפשת מה הלקח ואיפה הטעות ומה אפשר ללמוד מכל זה. היא שולחת את הגיבורה שלה, אריאלה, להקשיב בלב פתוח לנשים (וגם לגבר) שפנו אליה בפייסבוק ולא לשפוט אותן, לא לחנך אותן, ולא להגיד להן שהכול לטובה.
בספר תשעה סיפורים אישיים המתארים בסופו של דבר את כולנו, הנשים והאנשים, הנשואים והגרושים, הנשואות והגרושות. טקסטים על אהבה ועל כאב ועל מין ועל עייפות ועל שקרים ואמת.
זמורה. 194 עמודים, 98 ₪.
שמי הוא סלמה / סלמה ואן דה פֶּר
המחברת היתה יהודייה הולנדית בת 17 כשפרצה מלחמת העולם השנייה. אביה נתפס ונשלח למחנה עבודה, אמה ואחותה הסתתרו – עד שנבגדו ביוני 1943 ונשלחו לאושוויץ.
פעמים רבות חמקה סלמה מליפול בידי הנאצים, הצטרפה לתנועת ההתנגדות ההולנדית תחת שם בדוי, צבעה את שערה לבלונד, ונעזרה בתעודת זהות מזויפת בכדי להתחזות לבת הגזע הארי. היא נסעה בכל רחבי הולנד כדי להבריח עלונים, להעביר מידע, להציע תמיכה ועידוד ולהפיץ את רוח ההתנגדות.
ביולי 1944 נתפסה ונשלחה למחנה הריכוז לנשים "ראוונסבריק", שם שרדה בעזרת זהותה הבדויה. רק לאחר סיום המלחמה יכולה היתה להחזיר את זהותה והעזה לומר שוב: "שמי הוא סלמה". אחרי המלחמה עברה ללונדון, עבדה באולפני הבי-בי-סי ושימשה כתבת לענייני חוץ של ערוץ טלוויזיה הולנדי.
ב-1983 הוענק לה אות ההוקרה ההולנדי "צלב זיכרון ההתנגדות".
מטר. 172 עמודים, 98 ₪.