יח"צ. מלון בובו הוטל, צילום: מקס קובלסקי
מלון בתל אביב: חווית אירוח אורבאנית ב-Hôtel BoBo
תודו שזה קצת מוזר לארוז לחופשה בבית מלון, לקחת מזוודה עם מלא דברים, להעמיס לרכב ולנסוע כמה רחובות ליד הבית, בשביל לעשות צ`ק אין?! הרי חופשה נשמעת לנו כמו משהו רחוק גיאוגרפית, לאיזה יעד אקזוטי שם אף אחד לא מכיר אותנו.
להיות תייר בעיר שלך זה באמת קצת מוזר, אבל יכול להיות גם אחלה קטע. נכון, אני גר בראשל"צ, אבל גרתי מספר שנים בתל אביב, ברחוב נתן החכם (סמוך לצומת של בן יהודה ובן גוריון), ואני עדיין מרגיש שתל אביב היא העיר שלי. אז מה יש לי לחפש בבית מלון בתל אביב?
נשבע שבהתחלה הייתי ציני ולא האמנתי שאני, שחי ועובד בתל אביב כבר 15 שנה, אוכל לקבל איזושהי פרספקטיבה אחרת על העיר. אבל וואלה, לילה אחד בבית מלון בתל אביב גרם לי להרגיש תייר גם בעיר שמבחינתי היא הבית.
אני יכול להבין אנשים שתל אביב לנצח תישאר בשבילם העיר הדביקה והמעצבנת, שהצפיפות והיוהרה, שלא לדבר על מקומות החנייה והמחירים היקרים בה, מוציאים מהם את שלוות הנפש עוד לפני שהגיעו למחלף גלילות. גם לי לקח זמן להתאהב, אבל אם נותנים לעיר הזדמנות, מגלים שבעצם ישנו איזה קסם שמסתתר בשדרות ההמוניות ובחופים המזוהמים שלה.
יח"צ. מלון בובו הוטל, צילום: מקס קובלסקי קצת קשה להגדיר מהו בדיוק אותו קסם, אבל בדרך כלל מתחיל כאן רומן ארוך, רצוף עליות ומורדות, עם העיר שמוכיחה לך בכל פעם מחדש עד כמה אינך מכיר אותה.
אז סגרנו לנו לילה במרחק נגיעה משדרות רוטשילד השוקקות, במרכז הסצנה הקולינרית וחיי הלילה של תל אביב, במלון Hôtel BoBo, מלון בוטיק מרהיב בן 200 חדרים של קולקציית מלונות בראון.
Hôtel BoBo שוכן ברחוב יבנה 42, בבניין הידוע כ"בית מנורה". הוא מציע חדרים וסוויטות יפיפיות המעוצבות בסגנון ייחודי ומקורי הממזג בין הבוהמייני-אמנותי לבין הנוחות והאיכות הבורגנית. ההשראה למלון כולו באה מעולמות התוכן של הבורגנים הבוהמיינים (Bohèmein Bourgeois), ומכאן שמו - Hôtel BoBo.
יח"צ. מלון בובו הוטל, צילום: מקס קובלסקי כן, זה חלק מהקטע שאני אוהב ברשת מלונות בראון. חושבים שם על הפרטים הקטנים, נותנים למלון קו עיצובי עם סיפור, איזשהו ערך נוסף שגורם לך לחזור מהחופשה עם עוד משהו שספגת מלבד עוגיות בכוס הקפה. כאן קצת תרבות, שם קצת היסטוריה.
כבר בכניסה התמסרנו לאווירת הבילוי והחופש. הכניסה למלון היא דרך גינה יפיפייה באמצע העיר, גינה שמנתקת אותך מהפקקים והצפיפות, הרעש והלחץ האורבני שבחוץ.
על גג המלון, בקומה ה-14 נמצא ה-Meli Melo, דאנס-בר קולינרי בהובלתו של השף הנודע מאיר אדוני, שהוא גם הסיבה שבחרנו להשאיר הפעם את את הילדים בבית. אם כבר מגיעים למלון שעל הגג שלו מתקיימות מסיבות נוצצות בכל ערב, להביא לכאן ילדים ישאיר הרגשה של החמצה.
אגב, התפריט שיצר אדוני מחבר בין המטבח הישראלי הים תיכוני להשראות מרחבי העולם, ובעיקר מהמטבח היפני והצרפתי.
הערב מתחיל באווירת פיין דיינינג נעימה ורגועה ומתפתח לכדי מסיבה של ממש הנמשכת עד השעות הקטנות של הלילה ומושכת אליה בליינים יפים מכל הארץ, הנהנים בחלל מעוצב שחלקו מסעדה סגורה וחלקו בר ברופטופ פתוח (מקורה בחורף) עם בריכה מוארת במרכזו.
אבל המלון בהחלט ישמח לארח גם משפחות עם ילדים, ואף דואג להם עם בריכת שחיה (מחוממת בחורף ומקורה, ככה שגם אם סוער בחוץ אתם יכולים להתפנן במים) שנמצאת בלב מרפסת הגג, וסביבה מתחם התרגעות ושיזוף.
יח"צ. מלון בובו הוטל, צילום: מקס קובלסקי המקום הכי חשוב – חדר האוכל – שוכן בקומת הלובי, ובו מוגשת ארוחת הבוקר העשירה. תקשיבו. מאז שנות השמונים לא שמעתי על ארוחת בוקר לא "עשירה", ככה שהמילה המכובסת הזאת לא באמת משקפת את ארוחת הבוקר שתקבלו כאן, שהיא הרבה יותר מעוד ארוחת בוקר בבית מלון טיפוסי, כשאתם מעמיסים צלחות בערמות.
נראה שהיצירתיות כאן הפליגה למרחקים, ויש כאן מבחר של מנות ופרודוקטים, כולל מנות שצמצמו לגודל ביס, אבל איזה ביס. השף בן רפאל מגיש פה בופה עשיר המבוסס על תוצרת ישראלית טרייה ומפתה ומנות עיקריות לבחירה מתוך תפריט א-לה-קארט. יודעים מה? אם אין לכם זמן להישאר לילה, תעשו לכם טובה ותגיעו לארוחת הבוקר. מהר מאוד תשכחו שאתם בתל אביב.
יח"צ. מלון בובו הוטל, צילום: מקס קובלסקיהמלון מספק גם מרכז כנסים ואירועים מעוצב לכ-250 איש ומרכז ספא הכולל חדר כושר מאובזר וחדרי טיפולים מפנקים ליחידים וזוגות.
קיבלנו חדר עם נוף פנורמי לעיר ולים התיכון, ולרגע נזכרתי כמה תל אביב יכולה להיות יפה מלמעלה. החדרים נחלקים לסוגים וגדלים שונים – אורבן, קלאסיק, דילקס, ג`וניור סוויט וסוויטת משפחה, ומתאימים לאירוח אדם יחיד עד משפחה בת 5 נפשות.
לראשונה במלונות בראון, Hôtel BoBo מציע גם סוויטה נשיאותית המשתרעת על לא פחות מ-120 מ"ר והיא מתאימה ללינה או לאירועי בוטיק של עד 20 אורחים. הסוויטה מציעה חדר שינה רחב ידיים ומפנק עם חדר אמבטיה ענק ובו אמבטיית stand alone מפוארת וכן סלון מרווח עם טלוויזיה במסך ענק, פסנתר וספות נפתחות. פינת אוכל/בר ובה בר משקאות מאובזר ומכונת קפה.
את החוויה המסחררת משלימה מרפסת מרווחת ובה אמבט זרמים אל מול נוף עוצר נשימה של תל אביב.
יח"צ. מלון בובו הוטל, צילום: מקס קובלסקי בכל החדרים במלון ובחדרי השינה בסוויטות תוכלו להתפנק עם מיטות קינג סייז שעליהן מצעי כותנה מצרית איכותית, צחורה וצפופה. בחדרי הרחצה חלוקי פיקה רכים ומפנקים, מקלחון מפל מים, מוצרי טואלטיקה עשירים של מולטון-בראון (לונדון) ונעלי בית. כל הסוויטות מצוידות באמבטיות.
המלון שוכן כאמור ב"בית הסנה", ששינה את שמו מאוחר יותר ל"בית מנורה מבטחים". הבניין בסגנון הברוטליסטי הושלם בשנת 1968 בתכנון משרד האדריכלים יסקי-אלכסנדרוני, והיה לאחד ממגדלי המשרדים הראשונים ברחוב אלנבי.
את Hôtel BoBo עיצבה אלונה אליאסי, והוא מציע חוויית אירוח תל אביבית יוצאת דופן של התחדשות עירונית ומסמל יותר מכל את המהפך שעובר מרכז העיר מבנייני משרדים שייעודם הוסב למרכזי אירוח שוקקי חיים.
אחרי שתספגו קצת את המלון, צאו להליכה סביב. תמצאו אין ספור בילויים במרחק הליכה: מגוון חנויות, בתי קפה, מועדונים וברים הפזורים לכל אורך שדרות רוטשילד, שלל גלריות לאמנות עכשווית, שוק הכרמל הנודע הנמצא כ-5 דקות הליכה או רכיבה באופניים, תיאטרון הבימה הנמצא בקצה השדרה, אזור גן החשמל האופנתי והמתפתח, מדרחוב נחלת בנימין הצבעוני וחוף הים הנמצא במרחק נסיעה קצרצרה.
Hôtel BoBo by Brown Hotels - יבנה 42, תל אביב. להזמנות: *9646
יח"צ. מסעדת cena, צילום: אסף קרלה
צ`נה - האחות הצעירה של סנטה קתרינה
אנחנו החלטנו לאכול ארוחת ערב במסעדת cena הסמוכה למלון.
זהו בר אוכל מדרום איטליה וטאבון סיציליאני של השף תומר אגאי ומלונות בראון.
אגאי (ממסעדת סנטה קתרינה) פתח לא מזמן את המקום ששוכן ברחוב הרצל 10 סמוך לרוטשילד, בקומת הקרקע של מלון הבוטיק "תיאודור", מקבוצת מלונות בראון גם הוא. לב המקום הוא בר ארוך, שבקצה אחד שלו טאבון סיציליאני אותו תומר מקפיד להניח בכל המקומות שלו, ובקצה השני חצר רחבת ידיים שמזכירה את החצרות של אמאלפי (עיר באיטליה).
המקום מביא איתו אווירה משוחררת שמתאימה לדרינק ונשנוש מצד אחד ומצד שני יכולה לספק אווירה של ארוחת ערב.
יח"צ. מסעדת cena, צילום: אסף קרלה התפריט שיצר תומר שואב השראה מהמטבחים המסעירים של דרום איטליה בואכה צפון אפריקה: מנאפולי, דרך סרדיניה ועד לתוניסיה. תוכלו להתחיל את הערב עם פיצטה חריפה מהטאבון, לעבור לטרטר פיאמונטזי ולהמשיך עם שיפוד דג ים וקלמרי צלוי בפחם.
תפריט היינות במקום - כמו גם הקוקטיילים - מתרכז באותו אזור גיאוגרפי, ובו מבחר יינות ישראליים ואיטלקיים, שנבחרו בקפידה.
פתחנו את הארוחה עם מנאיש זעתר לחם שטוח מרודד עם זעתר בטאבון, כדור לבנה קשה למריחה וסלסה של עגבניות מגי עם צ`ילי ירוק חריף (36 ₪). ראשונה נוספת שהגיעה יחד היתה סלט חם של סלקים צלויים עם ג`יבנה שרופה על גריל פחם, ריג`לה ובלסמי לבן (52 ₪). אכלנו והתענגנו. איך האוכל הפשוט הזה, עגבניות מגי וסלקים, יכול להיות כל כך טעים?!
יח"צ. מסעדת cena, צילום: אסף קרלה המשכנו עם פיצטה ירוקה עם תרד בר, גבינת המאירי, צ`ילי ירוק, אורגנו וחלמון ביצה חצי אפויה (64 ₪), שבזכות הטאבון הלוהט היתה מוכנה תוך דקות בודדות, והגיעה אלינו מבעבעת ומתפצחת. חובה למכורי הפחמימות.
לעיקריות הזמנו נקניקיית בקר שמנה עם שומן טלה, כרוב אדום כבוש וצלוי בטאבון, חרדל קולמנס ואורוגולה (89 ₪), ושיפוד דג ים מקומי צלוי עם תאנה, בצל ירוק וסלט משאוואי חרפרף (82 ₪). שיפוד הדג היה עסיסי כל כך, וחריכת האש נתנה לו טעם מעושן שלא הפסקתי להסניף. הנקניקייה גם היא נטפה מיצים והיתה כל מה שארוחה מושחתת מבקשת לעצמה.
CENA, הרצל 10, תל אביב | טלפון: 03-7660504
לאחר הארוחה שוטטנו עוד שעה בסביבת לוינסקי ופלורנטין, מורידים את האוכל ומתפללים שלא יגמר הכוח ללכת באזור המגניב הזה.
כשעשינו צ`ק אאוט למחרת בבוקר, הפתיעו אותנו בקבלה עם שולחן מתוקים ומכונת קפה, ככה שבהחלט יצאנו עם טעם מתוק מהחופשה האורבנית הקצרה.
ואם אתם מאלה שלא נפרדים מהכלב שלכם אפילו ללילה, כמו בכל המלונות בקולקציית בראון,Hôtel BoBo ידידותי לחיות מחמד עד 25 קילו, בתיאום מראש מול מרכז ההזמנות.
* הכותב היה אורח המלון