יח"צ
לחמניות - מאפיית אריאל
היצרנית: "ליין של לחמניות כשרות לפסח, הכולל שישיית לחמניות ולאפה הראשונה מסוגה בשוק".
מחיר: 19.90 ₪ - לשישיית לחמניות, 6 ₪ - ללאפה, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "אי אפשר להתכחש לכך שפסח הוא על פי רוב חג מבאס, גלוטן הוא תמצית האושר והחיים הטובים וכשמוציאים אותו מהמשוואה, הכל הופך עצוב יותר.
מחג לחג, העסקים הקטנים משתכללים ומוצאים דרך לתת פייט לתופעת המצות. אני ואישתי חובבי בצק של ממש, ועל כן מתקשים למצוא תחליפים ראויים בפסח. אז במרדף אחר תחליפי בצק שונים יצאנו לסיבוב בסניף נס ציונה של רשת מאפיית אריאל.
בין המוצרים השונים נתקלנו בלחמניות מיני לסנדוויצ`ים, מתוקות בטעמן ולא כבדות כלל. ככל הנראה כי סוד המאפים הוא שהם עשויים מקמחי סויה וטפיוקה.
עוד במגוון, לאפות כשרות לפסח, שלמען האמת אנחנו עדיין מעדיפים את גרסת הגלוטן ומאפה פיצה שהפתיע בטעמו ובמראהו. אה ודבר נוסף וחשוב, אתם הצליאקים שומעים? את רוב המוצרים הללו תוכלו למצוא סניפי הרשת לאורך כל ימות השנה".
ציון: 9
יח"צ
משקה - בריזר
היצרנית: "משקה אלכוהולי (4%) המורכב מהרום הקלאסי של בקרדי עם מיצי פירות אקזוטיים בכשרות לפסח ב-2 טעמים: אננס ולימון".
מחיר: 10-12 ₪, ברשתות השיווק ובחנויות האלכוהול.
דבר הנסיין: "בריזר, כשמו כן הוא, משקה אלכוהולי מרענן כמו בריזה עם 4% אלכוהול שלא דורש שום תירוץ כדי לשתות אותו.
הוא באמת המרענן הרשמי של הקיץ ועכשיו הוא מוצע גם בגרסה כשרה לפסח. אני זוכר ששתיתי בריזר כל פעם שחששתי לאבד את זה, ומבחינתי זה אכן משרת את המטרה ששני הבריזרים הולכים לעשות לכם כ"כ נעים וקריר".
ציון: 9
יח"צ
בראוניז - פופיס (NeoBrand)
היצרנית: "בראוניז משוקולד בלגי אמיתי, עשיר במרקם פאדג` ושברי שוקולד מריר".
מחיר: 15 ₪, ברשתות השיווק, בחנויות הנוחות ובסופרמרקטים.
דבר הנסיין: "מספרים שעוגת הבראוניז הראשונה נאפתה בטעות, כשהשף שכח להוסיף אבקת אפייה לבלילת עוגת השוקולד. עוגת הבראוניז מבית המותג פופיס - הנחשב לאחד המפעלים המובילים בעולם ליצור מאפי גורמה, מגיעה באריזה נאה וסגולה, היא כשרה לפסח, מתוקה, פריכה ונימוחה וכל בני הבית שטעמו אותה ציינו שהיא לא נופלת מבראוניז בוטיק שרוכשים בקונדיטוריה פרטית.
הדבר היחיד שקצת אכזב אותנו הוא גודלה של העוגה - כמה סנטימטרים נוספים וכולם היו מאושרים".
ציון: 10
יח"צ
עוגה - אחוה
היצרנית: "סדרה הכוללת עוגת בראוניס, עוגת תפוז וקוקוס, עוגת שוקוצ`יפס ועוגת אגוזים וקינמון".
מחיר: 12 ₪, ברשתות השיווק.
דבר הנסיינית: "שמתי את הדיאטה בצד (פסח, דה!!!) ופרסנו לנו את העוגות הכשרות לחג.
כל העוגות טעימות, אך אני מודה שיש בכל זאת הבדל לעומת העוגות ה"רגילות" של אחוה. בסך הכל זה נחמד מאוד, בעיקר בפסח שבו אני תמיד מטפסת על קירות בחיפוש אחר נשנוש מתוק".
ציון: 8.5
יח"צ
דפי אורז - מאסטר שף
היצרנית: "דפי אורז מויאטנאם שני גדלים – 22 ס"מ, ו-16 ס"מ".
מחיר: 12.90 ₪, ברשתות השיווק.
דבר הנסיינית: "הפסח הוא הזדמנות מופלאה לאמץ את מתכון הבורקס הדל קלוריות ששבר אשתקד את הרשת וגרם למחסור זמני בדפי אורז.
מעבר לזה שהוא כאמור דיאטטי (באופן יחסי), נטול גלוטן וצמחוני (בשינויים מסוימים אפילו טבעוני) חלק בוודאי ישמחו לשמוע שגם הוא מש כמו עגבניות השרי, הטפטפות והדיסק-און-קי, פטנט ישראלי.
ובקיצור, לאחר שטובלים את הדפים עד ריכוך במים חמימים, ממלאים את דפי האורז בכף גדושה של מלית וסוגרים בצורת מעטפה, ממש כמו בורקס רגיל. או אז מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מסדרים את הבורקסים, מברישים בביצה וזורים מעל קצת שומשום, קצח או פרג . כשר כשר אבל שיחוק עצבני".
ציון: 10 +
יח"צ
חטיף - FREE
היצרנית: "סדרת חטיפי תמרים המבוססת על תמרי מגה`ול ב-5 טעמים - עם קשיו ונגיעות לוז, עם בוטנים ואגוזי לוז, תמרים וקוקוס, תמרים עם אגוזים ושברי קקאו ותמרים ואגוזי לוז. החטיפים ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל, דלים בנתרן וללא תוספות של מספרי E. החטיף טבעוני ומכיל עד 100 קלוריות ליחידה".
מחיר: 19.90 ₪ למארז של 5 יחידות, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיינית: "המוצר משלב בין תמרים לפירות יבשים והוא מעולה כחטיף ונשנוש מול הטלוויזיה. הוא שומר על הטריות גם לאחר הפתיחה ומי שחשוב לו הקטע הטבעוני - בכלל ישמח".
ציון: 8.5
יח"צ
פתית - יוניליוור
היצרנית: "מאגדת של פריכיות תירס דקות עם תירס מלא".
מחיר: 16.50 ₪, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיין: "קצר וקולע - מבחינתי מדובר בפתרון נהדר לחג. זה טעים וזה נוח הן לנשנוש והן כחלק מארוחה מסודרת, בבית וגם מחוצה לו".
ציון: 9
יח"צ
לזניה - ברילה
היצרנית: "לזניה כשרה לפסח – ללא גלוטן, העשויה מתערובת ייחודית של קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב ואורז".
מחיר: 14.90 ₪, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיין: "על אף שזה נראה קל להכנה או מרושל בכוונה, צריך לזכור שסוד הקסם של לזניה טובה טמון בכמה פרמטרים: איכות הדפים, רוטב במידה מדויקת אחרת מתקבלת עיסה של דפי פסטה, גבינות ועגבניות וגם זמן האפייה שמשפיע על מידת העשייה של דפי הלזניה שיסייע לעבור את הגבול הדק בין קשים מדי לרכים יתר על המידה.
לזניה טובה מתחילה כמובן בדפים. אז נכון ביחס לדפי הלזניה הסטנדרטים, הגרסה הכשרה לפסח פחות טעימה, אולם כמענה למקפידים על כשרות - זה נהדר".
ציון: 8.5