כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
ירושלים בטעם זהב
כשסיפרתי שאני כותבת על מסעדות בירושלים, היה מי שגלגל עיניו מעלה בספקנות ■ ירושלים שנתפסת כעיר של דתיים, עמוסה חנויות יודאיקה, מתהדרת בפריט האופנה - הכותל המערבי, ובשווקים תוססים לצד מעטה של קדושה, מתקשה להתקבל גם כבירת קולינריה ■ איכשהו כשמזכירים אוכל בירושלים, המחשבות נודדות לסיורי אוכל במחנה יהודה, או אכילת פלאפל בעמידה באחד הדוכנים ■ אז זהו שלא, כתבתנו יצאה לחוות ירושלים אחרת, קולינרית במיוחד...
דנה קאהן
07/04/2022
צילום: אביה אשוש
תתפלאו! ירושלים הפכה בשנים האחרונות למעוז קולינרי תוסס, עם מסעדות נחשבות שלא היו מביישות אפילו את מסעדות המישלן הרבות באירופה. אחת כזו היא מסעדת "נינו במושבה" השוכנת על חורבות מסעדת "רוזה" ברחוב רחל אימנו במושבה הגרמנית.
מקום קסום עם בתי אבן יפים שכל אחד מהם מגולל סיפור על הטמפלרים שהגיעו ארצה בשלהי המאה ה-19 והתיישבו בירושלים של אז. אגב, "נינו"- בתרגום חופשי מספרדית זה ילד, והמילה במושבה מתייחסת לשכונה המרהיבה בה שוכנת המסעדה.
המסעדה בניהולו של השף דוד גולן ("La boca") מציעה פיוז`ן ים תיכוני עם נגיעות אסייתיות במחירים טובים ומנות מגוונות, יחד עם טאבון שעומד במרכז המסעדה הגדולה. מדובר במסעדה בשרית כשרה (מחפוד), והקהל כפי שראינו הוא מגוון החל ממשפחות שומרות מסורת, וכלה בזוגות אוהבים שבאו ליהנות מאוכל איכותי.
צילום: SPOT it
פתחנו עם חציל על האש המוגש עם סלסה עגבניות שרופות, פסטו, טחינה ושמן זית (42 ₪) מנת פתיחה מרעננת יפה ונדיבה, שמומלצת עם לחם טעים ופריך.
המשכנו במנת פתיחה נוספת טורטליני סלק. הטורטליני בעבודת יד ממולא בבשר בקר נח לו בתוך ציר סלק וחומץ בלסמי עם ירקות שורש (56 ₪), הוא מבושם מטעם הבשר שנעטף בו. זאת מנה עדינה שעובדת נהדר עם הסלק.
צילום: SPOT it
המשכנו למנה עיקרית - פרגית שהוגשה על אורז בעשבי תיבול, חמוציות, שקדים ובצלי שלוט (89 ₪). מנה חמימה ועשירה בטעמים, הפרגית עסיסית.
בין לבין נחנו והבטנו מהחלון אל הרחוב. המסעדה, שפתוחה מזה כתשעה חודשים, צופה לרחוב עמק רפאים שהומה רוב שעות היום, אבל הפעם נראה מנומנם, כמעט לא מורגש.
צילום: SPOT it
המשכנו עם מנת הדגל - נתח של סטייק סינטה ונתח פיקניה, בשר משובח שגרם לבלוטות הטעם שלנו לחגוג.
דוד גולן, השף והרוח מאחורי המסעדה הנפלאה הזו, הציע לנו את המנה ברמת אפייה מדיום וכמובן שהיא לא אכזבה, היא הגיעה עם בטטה מדורה, ירקות גריל ושעועית ירוקה, מנה יפה לעין וטעימה לחך (162 ₪).
צילום: SPOT it
לסיום קינחנו במוס מנגו עם טוויל מתוק העשוי מקרם קוקוס (39 ₪), המנה חפה ממתיקות יתר, קלילה וטעימה. בקיצור, סיום הולם לארוחה משובחת במסעדה, שמבטיחה וגם מקיימת.
נינו במושבה, רחוב רחל אימנו 2, ירושלים. 02-5638000
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
הו לה לה: נטריאל, המותג הצרפתי לריהוט גן ובישול חוץ, הגיע לישראל
קוד מוצר:
18/07/2023
יפה חיים
פרטים נוספים
הוא סופסוף הגיע: מותג האופנה האמריקאי דונה קארן נחת בישראל
קוד מוצר:
23/11/2021
קובי טיריפינטו
פרטים נוספים
הוא שוב חוזר: פסטיבל הקולנוע הצרפתי
קוד מוצר:
06/03/2018
יפה חיים
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר