יח"צ. צילום: עמרי מירון
ספיישל רזרב 2018 - יין הדגל של רקנאטי
בשבוע שעבר התקבצנו, מספר חובבי וטועמי יין, באירוע של יקב רקנאטי, לכבוד השקת יין הדגל של היקב: ספיישל רזרב 2018.
זהו יין שמבטא את המיטב שבכל שנת בציר, ומגלם בתוכו את חלקות הכרם המובחרות ביותר של היקב, מהן יוצרים הייננים את היין האיכותי ביותר בכל שנה.
חמישה זנים שונים יצרו את יין הספיישל רזרב 2018, והם נבצרו מכרמים הפזורים בארבעה אזורים בארץ: גליל עליון (קברנה סוביניון וסירה), רמת הגולן (מרסלאן), עמק יזרעאל (פטיט סירה) ושפלת יהודה (קריניאן פרא).
לאחר בציר ידני, מדויק, מוקפד וסלקטיבי, מגיעים עם אור ראשון ענבי החלקות הנבחרות ליקב, ומתחילים את דרכם במסע אל יצירת היין המובחר והייחודי ביותר, מסע המתחיל בתסיסה מבוקרת והשרייה על הקליפות של כל חלקה וחלקה לבדה, דרך הפרדת היין מהגזים כנוזל חופשי בלבד "Free Run", במטרה לשמר את איכותו, איזונו ומורכבותו.
יישון היין שנעשה במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בנפח של 3000 ו-500 ליטר הוסיף לעידונו, לעושר טעמיו ולהרמוניות שכל כך אופיינית לו. הודות לסגנון היינני ועל מנת לשמר את טעמיו הייחודיים, בוקבק היין לאחר סינון גס בלבד והוא מוכן לשתייה כבר כעת, אולם יתיישן היטב בבקבוק וימשיך להתפתח במהלך העשור הקרוב ואף יותר מכך.
מחיר: 189 ₪.
במטרה לבטא את האזוריות ומאפייני המקום של כל אחד ממרכיבי יין הדגל של היקב, בחרו ברקנאטי להציג 4 יינות המייצגים נאמנה זן ואזור גידול מחלקות הכרם שמהן הופק היין, כולם מאותו בציר – 2018 וכולם יוצרו במהדורה מוגבלת. אל היינות צירפו מנות ייחודיות שהורכבו במיוחד לאירוע, פרי יצירתו של השף שחף שבתאי, המבטאות את האזוריות המיוחדת של כל אחד ממרכיבי הבלנד.
יח"צ. צילום: עמרי מירון התחלנו עם מרסלאן 2018 - קדמת צבי
מרסלאן הוא זן ענבים שפותח בתחילת שנות ה-60 בדרום צרפת. הכלאה יוצאת דופן זו, נוצרה משני זני ענבים, מהידועים והמוכרים ביותר בעולם. מחד, זן ה"קברנה סוביניון" האציל והמלכותי ומאידך ה"גרנאש" הפראי והאדמתי.
בשנת 2012 זכו ברקנאטי להיות בין הראשונים בעולם, לייצר מרסלאן זני – הראשון שיוצר פה בישראל. יין המרסלאן התיישן 12 חודשים בחביות 500 ליטר ובוקבק לאחר סינון גס בלבד.
לצד היין קיבלנו מנה מהמטבח הדרוזי - וואגיו עגל, כורכום טרי, זעתר, קוקוס ועגבניות מיובשות עם פיתה בטאבון בליווי טחינה.
יח"צ. צילום: עמרי מירון המשכנו לפטיט סירה 2018 - כרם יזרעאל
כרם יזרעאל הוותיק נטוע על אדמת עמק כהה. גפניו אשר התעבו והעמיקו שורשים לאורך השנים, מתאפיינות בענבים בצבע סגול-שחור עמוק, עם גרגרים מרוכזי ארומות וטעמים.
יין זה מבטא "עוצמה מאופקת" ואמירה ייננית טהורה, כזו המביאה את החיבור הישיר לבית הגידול של הכרם, לאדמת העמק העשירה ולביטוי יפהפה של מאפייני זן ייחודי זה.
המנעד הארומטי של היין רחב מאוד ונע בין טקסטורה קטיפתית של פירות יער אדומים וסגולים, לעשבוניות ים תיכונית וסיומת ארוכה וקרירה. היין התיישן 12 חודשים בחביות 500 ליטר ובוקבק לאחר סינון גס בלבד.
לצד היין קיבלנו מנת Fresh valley - סלט מלפפונים מרענן בתיבול פלפל שחור, תמרים, שקדים וקראנצ` יפני, מנה שהעצימה את טעמי היין.
יח"צ. צילום: עמרי מירון עברנו לקריניאן "פרא" 2018
כרם הקריניאן ממוקם במורדות הרי יהודה, על גבי קרקע גירית מנוקזת. הגפנים הוותיקות גדלות ללא השקיה, בשיטת גידול "גביע" עם מראה קדום, מוצלל ופראי.
יין זה מממש את הקו הים תיכוני של היקב בדגש על הבלטת פרי עם מאפיינים מקומיים, גידול מותאם סביבה וייננות רגישה ומאופקת.
עם אור ראשון נבצרים ענבי הכרם באופן ידני וסלקטיבי ובהגיעם ליקב עוברים הפרדה עדינה משזרותיהם ומשם ממשיכים לתסיסה מבוקרת במכלים קטנים. יין עוצמתי המתאפיין בריכוז פרי יוצא דופן ובתיבול ארץ ישראלי, שורשי ופראי.
לצד היין הוגשה מנת מעורב ירושלמי מחנה יהודה - פרגית פחם, שום לבן, ראס אל חנות, רוטב ברביקיו פלפל וכוסברה מהרי יהודה, שהשלימה את היין בצורה נהדרת.
אחרון חביב - סירה 2018 - כרם דישון
כרם דישון שוכן למרגלות קרן נפתלי בגליל העליון. חלקה המשלבת שיטת גידול השמה דגש על הדלייה מוצללת ומאווררת, המעניקה תנאים אידאליים להבשלת ענבי הסירה.
כרם זה מפיק יין בעל צבע אדום-סגול עז וארומה אופיינית של פרחי סיגליות, לבנדר, פרי אדום ופלפל שחור.
היין משקף את הגישה הים תיכונית של היקב במיטבה, תוך דגש על ביטוי מאפייני פרי ופרחוניות, טאנינים רכים וסיומת ארוכה ועדינה.
ליצירת יין זה נבצרו ענבי הסירה באופן ידני וסלקטיבי וזאת לאחר שנבחרו מתוך שורות הגפנים האיכותיות ביותר בחלקת הכרם. בהגיעם ליקב ולאחר מעיכה עדינה של הגרגרים, תססו הענבים במכלים קטנים בשילוב שזרותיהם. השימוש בשזרות תורם לעשיית יינות סירה אותנטיים, מתובלים, פרחוניים ואלגנטיים, המבטאים את טוהר הזן, מאפייניו והמקום בו גדל.
לצד היין קיבלנו מנת Galilean bakery - מאפה גלילי במילוי גבינת עזים, בטטה, טימין ושמן זית מיבניאל.
נהנינו מאוד מהיינות העוצמתיים של רקנאטי, יקב שממשיך לחקור, לחפש את השורשיות ולהפתיע כל פעם מחדש.
יח"צ. צילום שאטרסטוק משתה פורים בחינאווי
עד לא ידע ברשת חינאווי Wine & More. בימי חמישי ושישי של פורים (17-18/3) תקיים הרשת בשיתוף חברת הכרם, משתה פורים מיוחד.
המשתה החגיגי יכלול עמדות קוקטיילים מיוחדות של המותגים המובילים עליהם אמונה חברת הכרם - גי`ן הנדריקס, יגרמייסטר, וודקה סטולי, וויסקי מאנקישולדר.
הקוקטיילים יחולקו באופן חופשי לקהל הרחב וללא כל הגבלה, בכל עשרת הסניפים של הרשת: קרליבך תל אביב, בן יהודה תל אביב, יפו, ראשון לציון, אירפורט סיטי, חולון, פתח תקווה, הרצליה, הוד השרון ונוף הגליל.
שעות פעילות - משתה פורים בסניפי הרשת: יום חמישי (17 במרץ) החל מהשעה 16:00 ועוד 21:00. יום שישי (19 במרץ) החל מהשעה 10:30 ועד 15:30.
יח"צ מסיבת קוקטייל: Remy Martin Cocktail Party
רמי מרטן, בית הקוניאק היוקרתי הוותיק בעולם, מתקרב בצעדי ענק לשנת ה-300 להיווסדו (החל מ-1724), בגרנד שמפיין ופטיט שמפיין, שני אזורי גידול במחוז קוניאק. גם היום, 298 שנה לאחר שנולד חשוב לקברניטיו להנגיש אותו לכמה שיותר קהלים, להוציא אותו מהשבלונה שלו, ולהבהיר לכולם שהוא יכול להיות חלק לגיטימי מתפריט הקוקטיילים...
לשם כך הנפיק מותג הקוניאק הפופולרי חודש של קוקטיילים במסעדות מובילות בתל אביב.
חברת הכרם, יבואנית מותג הקוניאק האיכותי, רמי מרטן, יצאה בשיתוף פעולה עם שלוש מסעדות מובילות בתל אביב ליצירת Remy Martin Cocktail Party.
המסעדות: "פופינה", של השף אוראל קימחי, "אנימאר", של השף הלל תווקולי והמסעדה האסיאתית "אונאמי", יחגגו עם המותג במהלך חודש מרץ ויגישו תפריט קוקטיילים קלילים ונעימים לשתייה על טהרת הקוניאק, קוקטיילים שילוו את הארוחות בצורה מושלמת ויגרמו לסועדים לשנות את הגישה כלפי המשקה הוותיק.
מבין הקוקטיילים שיוגשו:
במסעדת פופינה (אחד העם 3, תל אביב-יפו)
סייד קאר – רמי מרטן X.O/ V.S.O.P, קוונטרו, מי סוכר ומיץ לימון
פיין שמפיין מיול - רמי מרטן X.O/ V.S.O.P, ג`ינג`ר ביר תומס הנרי
פרנצ` אולד פאשיין - רמי מרטן X.O/ V.S.O.P, מי סוכר, ביטר טרוט ארומטיק
אורנג` בלוסום - רמי מרטן X.O/ V.S.O.P, קוונטרו, רוטן שקדים, מיץ לימון ומיץ תפוזים.
במסעדת אנימאר (הירקון 87 תל אביב-יפו (מלון דן תל אביב)
Remy Forest – רמי מרטן V.S.O.P, שמבורד, סירופ פירות יער ואננס
Remy Sazeroc - רמי מרטן V.S.O.P, וויסקי שיפון, ארל גריי, פיישודס ואבסינת`
רמי אלכסנדר – רמי מרטן V.S.O.P, קקאו, שמנת ותבלינים.
במסעדת אונאמי (הארבעה 18, תל אביב-יפו)
שאנז אליזה - רמי מרטן V.S.O.P, שארטרז, מיץ לימון ואנגוסטורה
הקשר היפני - רמי מרטן V.S.O.P, סאקה לא מסונן, סירופ תות ויוזו
יח"צ. צילום: דוברות מטה יהודה
השקת תווית היין של מטה יהודה
בתערוכת היין סומלייה שנערכה השבוע בהיכל התרבות בתל אביב, חשפה לראשונה מועצה אזורית מטה יהודה את הסמל, שיעטר את יינות יקבי יהודה, ואותו יישאו היינות המכילים לפחות 85% ענבים שגדלו באזור היין ועמדו בקריטריונים של ועדה מקצועית.
לראשונה בישראל, האזור קיבל הכרה כאזור יין. מהלך משמעותי זה הוא ייחודי גם לאור העובדה שהיוזמה לו הגיעה מצידה של המועצה האזורית ושל העומד בראשה, ראש המועצה ניב ויזל, מתוך הבנה כי הוא יעצים את מיתוגו של האזור כאזור היין המוביל בישראל, אשר כבר היום מצויים בו למעלה מ-50 יקבים שונים.
ניב ויזל -ראש המועצה האזורית מטה יהודה: "זה עוד צעד לתוך דפי ההיסטוריה שמטה יהודה הופכת את החלום למציאות ומציגה לראשונה בתערוכה כחבל יין רשמי את מותג העל שלה. היקבים שלנו עומדים בשורה אחת עם מותגי יין מובילים מכל הארץ".