יח"צ. צילום: ברייט מיתוג ושיווק
דגנים - Monday (ראלקורפ)
היצרנית: "Bon&Bon - דגני בוקר בטעם נוגט, שוקולד, בראוניז וקרמל מלוח. לראשונה בארץ, דגני בוקר עם בשורה חברתית: החברה תתרום 20% מהרווחים מכל מכר של אריזת Bon&Bon חזרה לקהילה. התרומות יופנו בין היתר לפנימיות לנוער בסיכון, חיילים בודדים, מעונות לנשים מוכות ומטרות חשובות נוספות".
מחיר: 22.90 ₪ ל-480 גרם, ברשתות המזון, בחנויות מתמחות ובאתר החברה.
דבר הנסיינית: "לפני הכל, גילוי נאות – אני סאקרית של דגני בוקר, אפילו כשהבן שלי מבקש משהו מתוק מפעם לפעם, אני משכנעת אותו לצלחת של דגני בוקר ממותקים. ולכן, בכל פעם שאני פוגשת בטעם חדש של דגני בוקר על מדפי הסופר, אין לי ברירה אני חייבת לנסות אותו.
והפלא ופלא, חברת Monday הוציאה טעמים חדשים לסדרת Bon&Bon. את הקלאסיקה של טעם נוגט אין לי ספק שכולם יאהבו, אבל הקרמל המלוח? חברים, זו רמה חדשה של גאונות.
נראה כאילו הטעם הזה משתלט על השיח הציבורי בשנה האחרונה, וחברת Monday מנצלת אותו לטובתה. איזה טעם מטורף! ואם הבן שלי חשב שאני אתן לו להתקרב הפעם לדגנים… שיחשוב שוב...".
ציון: 9
יח"צ (הר לב) זיתים - זיתא
היצרנית: "הסדרה המתובלת ללא גלעין התרחבה בזית ירוק בטעם שום, זית ירוק בתיבול טימין ורוזמרין ומיקס זית ירוק וזית קלמטה בתיבול שמיר".
מחיר: 13.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "במטבח הים התיכוני ובזה הישראלי בפרט, זיתים משתלבים נהדר. חובבי הזיתים ישמחו לטעום את הסדרה החדשה של זיתא, הכוללת זיתים ירוקים מגולענים מתובלים בטעם פיקנטי או בעשבי תיבול. המוצרים החדשים, שאומצו על ידי משפחתנו, הוסיפו נופך מתובל לסלט או לכריך.
עיקר ההתלהבות שלנו הייתה סביב העובדה כי מדובר בזיתים מגולענים שכן לרוב, זיתים מתובלים המיועדים לקהל הבוגר במטבח, מגיעים עם הגלעין".
ציון: 10
יח"צ (גיתם) עוגיות - אסם היצרנית: "מהדורה מיוחדת של ערגליות במילוי פונץ` בננה".
מחיר: 12.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "אסם מחדשת בתחום העוגיות ומשיקה ערגלית חדשה בטעם שגם הורים וגם ילדים ייהנו ממנו: פונץ`-בננה.
הילדים בבית אהבו אותו בזכות הטעם המצוין, המתקתק במידה. אנחנו ההורים, בנוסף לכך, נזכרנו בנוסטלגיה בגלידת הפונץ`-בננה שכיכבה בכל מקפיא בימי ילדותנו".
ציון: 9
יח"צ. צילום: אנטולי קרניצקי מחית פיסטוק - UNIQUE (מייסטר)
היצרנית: "מחית פיסטוק 100%המכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי הגדל בגבול טורקיה-סוריה. מתאימה לגלידות, מוס, קצפת, עוגות ועוד".
מחיר: 72 ₪ ל-300 גרם, באתר mayster-shop.co.il
דבר הנסיינית: "הידעתם כי מסופר על מלכת שבא (הסחבקית של שלמה המלך) כי אהבה פיסטוקים כל כך שהיא אגרה את כל תוצרת ממלכתה לשימושה העצמי בלבד. ובכן, גם אני ממש כמותה חובבת פיסטוקים קשה.
את הממרח פיסטוק תוכלו לשלב איפה שרק תרצו. בגזרת המתוקים למשל הם חלק בלתי נפרד מסוגים שונים של בקלאוות, או כרכיב להכנת מקרונים בצבע שאי אפשר להתעלם ממנו ואילו בגזרת המלוחים, ניתן להניח כפית מהממרח מעל סלט טאבולה או עם סלט סלק ועשבי תיבול.
אבל מודה שהכי טעים זה לזלול אותו על טוסט קלוי או להשתמש בו כרכיב מפתח בהכנת גלידה או עוגה".
ציון: 9.5
יח"צ (אוברמן)
אקווהפאבה (תחליף צמחי וטבעוני לקצף ביצים) - קמח הארץ
היצרנית: "אקווהפאבה מוכנה בקרטונית מזיגה עם פקק לסגירה חוזרת - לשימוש זמין ונוח. אקווהפאבה הם מי הבישול של קטניות (חומוס, שעועית וכד`), המשמשים כתחליף צמחי וטבעוני להכנת קצף ביצים ליצירת מרנג, עוגות, קרמבו, מרשמלו, מיונז, מוס ועוד".
מחיר: 18 ₪ ל-500 מ"ל, באתר קמח הארץ.
יח"צ (אוברמן)
דבר הנסיינית: "המעבר הזה בין צמחונות לטבעונות הוא לא פשוט כלל ועיקר, אני קוראת על אנשים שעשו את הצעד הזה אבל מה שנקרא פשוט עבורם נראה עבורי קשה בטירוף, איך מוותרים על גבינות? על חמאה? והכי קשה, על ביצים? אז מתברר שחשבו על זה עוד קודם, הרבה לפני שאני הקטנה התלבטתי ביני לביני מה הלאה.
אני רוצה להביא כאן את אחד הדברים המהפכניים, באמת מהפכניים, שלא הייתי מעלה על דעתי לעולם. אקווהפאבה השם המסורבל הזה, הלחם של שתי מילים לטיניות AQUA (מים) ו- FABACEAE (קטניות), הוא ההצלה של כל עוגה טבעונית באשר היא.
בסה"כ מדובר על מי הבישול של קטניות, המשמשים כתחליף צמחי וטבעוני לקצף ביצים, ויכולים לשמש ליצירת מיונז, מרנג, עוגות, קרמבו, מוס וכל העולה על דעתכם.
המוצר מיובא מאיטליה ע"י טחנת "קמח הארץ", הוא מכיל 500 מ"ל נוזל מי חומוס, כמות שוות ערך ל-10 ביצים ונוח לשימוש שכן הוא מגיע בקרטונית מזיגה עם פקק לסגירה חוזרת - לשימוש זמין ונוח.
טיפ לאחר כמה ניסיונות, תעקבו אחרי ההוראות, בלי לחפף, בלי לקצר תהליכים, בלי לחסוך. רק ככה תקבלו קצף שדומה למה שיוצרות הביצים. תיהנו".
ציון: 8.5