יח"צ
יום ראשון השבוע הגעתי ל-beer market - בר אינטימי מהמם השוכן כבר 15 שנה ברחוב הרצל 30, בלב העיר ראשון-לציון.
המקום שעוצב בפשטות בחפויי עץ וריהוט מיושן, קורץ מאוד לביר-גיקס - קהל של חובבי בירה, שלא לומר, ההארד קור שלהם וזאת משום שמוצע בו תמהיל מגוון של מעל לשלושים סוגי בירה מהחבית, בטעמים וסוגים שונים אותם מייבאת ארצה חברת רדקס.
יח"צ ענף הבירה בארץ, נשלט כידוע על ידי 2 שחקניות מרכזיות (טמפו והחברה המרכזית) המחזיקות ב-80% ממנו. בשנים האחרונות עבר הענף תהפוכות רבות. ביולי 2012 הוכפל המס המושת על בירה ונקבע כי בירה בריכוז כוהל של יותר מ־3.8% תמוסה ב־4.33 שקלים לליטר. רמת המיסוי הזאת גבוהה משמעותית מזו הנהוגה במדינות ה־OECD, וכשנה לאחר מיסויה חלה עלייה של כ־17% במחירי הבירה וירידה של 4.5% בצריכה הכמותית.
בחלוף 3 שנים, עת בוטלו השינויים שנעשו במיסוי הבירה והופחת המיסוי בכ־46%, שוק הבירה הפגין שיעורי צמיחה מתחדשים.
יח"צ בתוך כך, רדקס, שהרעיון להיווסדה נרקם אי שם בתחילת שנות האלפיים בוינה שבאוסטריה, החלה לייבא ארצה ב-2002 את הבירה הראשונה. מאז כבר נחתו פה מעל ל-40 מותגי בירה שונים ומגוונים שעל רובן ניתן להתענג ב-beer market.
חדי זיכרון בוודאי זוכרים את ה"ביר מרקט" ז"ל שפעל במתחם שרונה, ויש גם ביר בשוק מחנה יהודה. המשותף לכולם הוא הקונספט המגניב הטומן בחובו מגוון עשיר וייחודי של בירות, כזה המהווה אבן שואבת לבליין הישראלי חובב הבירה לו מוצעת כאמור האפשרות לבחור באחת מיני רבות החל מבירות סטנדרטיות דרך מיוחדות, נישתיות וקיצוניות: עם מרירות מטורפת, אחוזי אלכוהול גבוהים, תבלינים ותוספות שונות...
יח"צ ההיי לייט של ה-beer market בראשון-לציון טמון בכוחו לספק חוויה של בירה צוננת משובחת מתוך מגוון רחב של בירות, חלקן קראפט ישראליות ולצידן אחיותיהן מעבר לים. בנוסף, את הבירה שלכם תוכלו לקבל פה באופן הקונבנציונלי, כלומר בכוס ייעודית המותאמת לישיבה במקום או לחלופין לבקבק את הבירה המועדפת עליכם ולאסוף אותה לכל מקום שרק תרצו בבקבוקים שיישמרו על איכותה, בהחלט אופציה מלהיבה.
כמו כל מקומות הבילוי האחרים בארץ שמוכרים בירה ומשלבים גם אוכל לצידה, גם ה-beer market בראשון אוחז בתפריט נהדר, ואם יורשה לי לציין שהרי איגור קור - בעל הבית הוא עצמו בשלן בחסד עליון.
יח"צ במנות הראשונות שהגיש בלטו סלט ירקות חם קליל ומרענן בליווי נתחי דג סלמון, כנפי עוף ברוטב נהדר ושרימפס שטוגן באומנות רבה והוגש עם מבחר רטבים מצוינים.
בעיקריות כיכבו במיוחד נקניקיות מעולות שאיגור מכין במקום ובעצמו!! מדובר בנקניקיות עגל משובחות ויש גם אחת מבשר חזיר עסיסית וטובה.
כמיטב המסורת מהמטבח הצ`כי (וגם הגרמני) הוגש למרכז השולחן שוק חזיר מבושל שהיה צלוי באופן מדויק לצד תפוחי אדמה אפויים. לפינאלה של הערב הוגשו צלעות כבש פריכות עם ירקות שהוקפצו על המחבת ולצידן, בירה כמובן ויש גם שרימפס.
והבירות? כפי שציינתי שונות ומשונות. כבר הגעתם, אל תפספסו את התאומות הבלגיות - לף בלונד ולף בראון. מדובר בבירות אייל בלגי, שבמקור בושלו במנזרים, אך כיום מבושלות במבשלה, בהתאם למתכונים המקוריים מהמאה ה-13, ויש בלגית נוספת הוגרדן שמה, אף היא פותחה בידי נזירים במאה ה-15, היא מעט מעורפלת ומורכבת מ-55% לתת שעורה בהירה, 45% חיטה לא מולתתת, שמרי Ale, כישות אצילי, מים, גרגרי כוסברה טחונים וגרידת תפוזי קורסאו משובחים...
אבל רגע לפני שאסיים, לא אתן לבלגיות להשתלט לי על הכוס. פה בביר מומלץ בהחלט להתענג גם על אלכסנדר אמברה, בירה יפהפיה ועוצמתית בעלת מראה ענברי, המפיצה ריחות של קרמל ואדמת יער, עם גיזוז טבעי ועדין, שכל כולה זועקת גאווה מקומית שנרקחה במבשלת אלכסנדר, והוכיחה קבל עם ועולם כי גם הישראליות אינן נופלות מאחיותיהן האירופאיות...
יח"צ ואם לרגע חשבתם שבירה זה זבנג וגמרנו זכרו כי תהליך הכנתה של כל בירה הוא מורכב וממושך.
תחילה יש להלתית דגנים, ואז להמית אותם בכבשן, לרסק במטחנה, לבשל במים, לסנן מדוד הבישול מיץ דגנים זהוב ומתקתק, לחלוט בו פרחי כְּשות מרים לאיזון הטעם, לסנן שוב, לקרר — ורק אז מקבלים את הנוזל שממלאים בחבית. כפי שהבנתם מדובר בתהליך תובעני למדי, אז בכל שלוק ולגימה פה בביר - תעריכו ת`השקעה...
BEER MARKET - הרצל 30, ראשון-לציון