צילום: אשדוד בתפריט אז נכון שיש מחלוקת שטרם הגיעה לסיומה בין גרמניה לאמריקאים בנוגע למייסדי קציצת הבשר המונחת בין שני חלקי לחמנייה רכה, או בשמה הפופולרי יותר, המבורגר, אך אין ספק שהאמריקאים עושים עמה חסד גדול וכך גם מסעדת טקסס בעיר הנמל – אשדוד.
קשה למצוא בישראל, מסעדות שמבינות באמת כיצד להגיש בשר טוב, אחד כזה שמלא בשומן, עסיסי, המוגש בדיוק במידה הנכונה, את זה יודע כל אוהב אוכל מיומן שתר אחר סטייק טוב באמת.
צילום: אשדוד בתפריט גילוי נאות, יש לי חיבור רגשי ועמוק עם מדינת טקסס שבארה"ב, שכן משפחתי מתגוררת שם מזה שנים רבות ולא אחת, הבילוי המשפחתי הוא בדיינרים טקסנים ובמסעדות החורטות על דגלן הגשת בשר באופן שראוי להגישו. הואיל והסטנדרטים שלי היו גבוהים עם ציפיות בשמיים (אם בחו"ל עסקינן), בחנתי בקפידה כל מנה ומנה מהתפריט הרחב של טקסס.
המסעדה שוכנת במיקום מנצח, בעיר הנמל הדרומית אשדוד, כיאה לטקסס הדרומית. מרגיש הכי קרוב לפנטזיה הטקסנית ש"זורקת" לבילויים המשפחתיים.
צילום: אשדוד בתפריט ויזואלית? העיצוב פשוט ועניו. חלל גדול ומרווח עמוס במושבי עץ, חביות של בירה ומוזיקה התואמת את האווירה. מודה שקצת התבאסתי שלא חילקו כובעי קאובוי בכניסה.
טקסס היא לא אחרת מאשר מסעדת סטייקים קלאסית, המציעה תפריט של מנות בשריות, פירות ים, ובירות טריות מהחבית. כאמור, וכפי שכבר ציינתי, הייחודיות שלה טמונה בקציצתה. בטקסס מתברר מציעים לא פחות מ-16 המבורגרים שונים, כולם עשויים בעבודת יד על ידי השף יורי שבחר להישאר אניגמה ונטול שם המשפחה.
ומה אתם יודעים? יש פה אפילו מנות לטבעוניים.
צילום: אשדוד בתפריט בעזרת המלצרית החביבה אירנה, שוטטנו לאורך התפריט הרחב, משום שנדרשנו לעזרה. כל מנה כאילו זעקה לנו מהתפריט לבחור בה, הכל נשמע טעים ומושחת בדיוק כמו שמגישים בארה"ב.
בגזרת המנות הראשונות העדפנו להתחיל במנות קלילות. בהמלצת אירנה שהפגינה בקיאות בתפריט הזמנו וללא עוררין את הנאצ`וס (49 ₪). זה הוגש עם מטבלי גוואקמולי, סלסה וצ`דר. איזו מנה פנומנלית!!! מי אתה יורי? ומה סוד הקסם של הנאצ`וס שלך, תשכחו מחטיפי הדוריטוס שבמקרה הטוב פותחים שקית ושמים לכם בצלחת בכל מסעדה אחרת. זהו נאצ`וס בעבודת יד, בין הטובים שאכלנו.
המשכנו לפטה כבד עוף (39 ₪) שהוגש יחד עם ריבת בצל וצנימים, יורי, יורי, זו לא מנה טקסנית והיא חוטאת למטרה. עבדת פה כל כך קשה על הוייבים והאווירה, אך לעניות דעתי זה לא היה דחוף לשבץ אותה בתפריט.
מזל ששתי דקות לאחר מכן "נחתו" על השולחן כנפיים ברוטב צ`ילי מתוק (39 ₪). דיקסי ת`ם שומעים? יש לכם מתחרים רציניים!! הכנפיים הגיעו כמנה גדולה ומפנקת, ותוך דקות ספורות הן התחסלו כאילו בלעה אותן האדמה, כל כך טעים, פריך, מתוק וחריף, הכל בדיוק במידה. מה אני אגיד לכם? איך ממשיכים מפה לעוד מנה? אני כבר כמעט שבעה!
עברנו לעיקריות, כמסעדה המתהדרת בקציצות ההמבורגר, ידענו כי זאת מנה שאנחנו חייבים לטעום.
צילום: אשדוד בתפריט הזמנו "המבורגר השריף" (79 ₪) - 240 גרם של קציצה בציפוי פנקו, טבעות בצל ורוטב צ`דר. חברים וחברות, THERE IS A NEW SHERIFF IN TOWN.
תקלטו את השוס, הקציצה מצופה בפנקו. המנה הזאת בהחלט גנבה את ההצגה. הקציצה עסיסית, שומנית, מושחתת והכי חשוב טעימה! יש לציין כי אירנה ציינה כי גולת הכותרת של המסעדה היא קציצת ה"המבורגר בלאק ג`ק" (89 ₪) המוגשת בלחמנייה שחורה, חסה, גבינת צ`דר, בייקון, דובדבנים ורוטב על בסיס חרדל, אך אותה לא טעמנו.
צילום: אשדוד בתפריט ואם לא זללנו מספיק עד כה, שהרי בדרך אלינו מנת צלעות בקר (149 ₪). קילו של צלעות בקר עשויים בבישול ארוך ברוטב קאנטקי (על בסיס ויסקי) המוגשות עם סלט ותפו"א. מזל שבעלי הקרניבור הצטרף לארוחה. מושחת כבר אמרתי?! כשדיברנו על כוכבים על המפה, המנה הזו אכן נצצה, הבשר נימוח בפה, הרוטב רענן ומשכר, והמנה כולה מפנקת ועשירה כזאת שתספיק אפילו לשלושה סועדים.
מודה שהייתי מוכרחה לעצור לרגע, להישען על ספסלי העץ ולפתוח את הכפתורים במכנסיים. בין לגימה ללגימה, הגיעה אירנה עם צ`ייסרים שהשלימו את האווירה ולבסוף גם הגישה שלושה קינוחים אמריקאים.
צילום: אשדוד בתפריט קראק פאי (49 ₪), קינוח מסורתי שאותו נהוג להגיש בדרום ארצות הברית בחורף, במקום פאי הפירות המסורתי שהיה מקובל כקינוח בשל מחסור בפירות בעונה הקרה. פאי נוסף מן המסורת האמריקאית - לימון (49 ₪) המשלב טעמים של קרם לימון חמוץ-מתוק, ומעליו מרנג. כל זה על בסיס בצק פריך, שנאפה בתנור.
ואחרון חביב - פאי פירות יער (39 ₪) שהוגש עם כדור גלידה וניל וסירופ פירות יער.
בשורה התחתונה: סך כל החוויה, טובה מאוד! האוכל טעים, השירות מצוין, וחומרי הגלם איכותיים, כך שמי שטרם ביקר בטקסס מוזמן להדרים לאשדוד ושתהיה לכם, טיסה נעימה...
טקסס - תש"ח 11, אשדוד. 050-8086295