צילום: גלי מרגלית
כשהייתי בת 12 הורי נסעו לחו"ל לחודש ימים והשאירו אותי אצל דוד אברהם ורעייתו חנה, שבמקרה היו גם ההורים של עוזי חיטמן, בן דודי המפורסם.
כך היתה לי האפשרות המופלאה להיפגש שוב עם עוזי שהגיע בשעתו לבקר אותם אי שם בדירתם הצנועה ברמת גן.
עוזי נולד ב-1952 בגבעת שמואל. אברהם וחנה היו ניצולי שואה והם קיימו אורח חיים מסורתי, אך אפשרו לעוזי חשיפה מוזיקלית רחבה שהציעה לו לבד מתקליטי חזנות שעוד ארחיב עליה בהמשך, גם מוזיקה זרה, כמו הביטלס, האבנים המתגלגלות, אנריקו מסיאס, קוני פרנסיס, אלן שפירו וחוזליטו, וכן מוזיקה ישראלית כמו להקת התרנגולים ושלישיית גשר הירקון.
צילום: גלי מרגלית את שירותו הצבאי עשה בלהקת פיקוד מרכז, לצד שלמה בראבא ושם טוב לוי ולאחר שירותי השתלב בתעשייה המוזיקלית עם כמה הפקות שונות לצד ליאור ייני ונורית גלרון. ב-1974 החלה הפריצה בקריירה שלו, וזמרים כמו אבי טולדנו, עוזי פוקס ויזהר כהן החלו מבצעים את שיריו, וכשחגג 24 בלבד, ביצע בפסטיבל הזמר החסידי את השיר הקאנוני, "אדון עולם", שאותו הלחין על פי מילים מהמקורות.
אני זוכרת היטב את יום מותו של עוזי, אוקטובר 2004, בית החולים שיבא בתל-השומר משחרר ידיעה כי חיטמן שהגיע לבית החולים בשעה 23:20, ביחד עם אשתו, לאחר התקף לב נפטר במהלך מאמציי צוות הרופאים להילחם על חייו.
כולי רעדתי ובכיתי, וכך מדינה שלמה. מאז בכל פעם כשאני שומעת שיר שלו, נצבט לי הלב שוב ושוב, כאילו קרה זה אתמול. ואז הגיעה תזכורת נוספת לאתמול.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית אוהד חיטמן האחיין שכבר גדל השיק את "חיטמן שר חיטמן" - מופע מחווה לדודו, שהופעת הבכורה שלו החלה במועדון הזאפה בהרצליה.
אוהד בוגר תיכון תלמה ילין, תקופה שבמהלכה כיכב גם בתכנית "צעירי תל אביב", שירת בתקופת הצבא כמעבד המוזיקלי של הלהקות הצבאיות. עם שחרורו למד ברימון ובאקדמיה למוזיקה בירושלים, ובגיל 28 הוציא את אלבום הבכורה שנקרא על שמו. מאז הספיק להוציא שלושה אלבומים נוספים.
לתומי חשבתי שמדובר במופע שכולו שירים של עוזי, סיפורים ונוסטלגיה - אך האמת היא שזה היה משהו קצת אחר.
אוהד החזיר את הקהל 40 שנה אחורה לימי עוזי העליזים, לילדותו, לאהבתו למדינה ולחיבור המיוחד עם אביו אברהם שהיה חזן בבית כנסת, וכך ספג עוזי כילד את שורשי הדת היהודית.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית על הבמה סיפר אוהד כי בזמן שישב עם עידו בן דודו על ארכיון המחברות של עוזי, מצא שיר שעוזי כתב וטרם הלחין - "לפניך". במופע הוא ביצע לראשונה את הלחן המרגש למילים מתוך המגירה.
אחד מרגעי השיא במופע, היה כששילב שירה ודיבורים של עוזי ולפתע הפתיע בדואט עם סבו. מי היה מאמין שנשמע בזאפה המודרני, את שירת החזנות של דוד אברהם?! עבורי זו יצירתיות שאין כמותה.
האחיין הצעיר הביא עמו עיבודים מקוריים, וחיבר בין המוזיקה המקורית של עוזי לבין העכשווי שיצר וברא בעצמו.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: לירן לויט (צאצאי משפחת חיטמן) צילום: לירן לויט ואז הוא נכנס, שימי תבורי. כולנו נעמדו על הרגליים או על הכיסאות, מתרפקים על "לילה בלי כוכב" ו"עוד סיפור אחד של אהבה" - הקול של שימי, לא השתנה מילימטר, כשכל הקהל מזמר איתו את המילים פה אחד.
בשורה התחתונה - עבורי באופן אישי מדובר בנוסטלגיה מהולה בעצב ובתחושת החמצה, מעין פסקול של חיינו וילדינו שהתעורר לו לתחייה בקולו של אוהד חיטמן. עבור הקהל המשולהב נדמה כי מדובר היה במופע מרגש המשמר מנקודת מבטו של אוהד את ההרמוניות שכתב עוזי. בקיצור, מופע חובה!
הפקה מוזיקלית: אוהד חיטמן ותום גולדשטיין. תופים וכלי הקשה: רועי בנין. בס וגיטרות: אריאל יום טוב. גיטרות ובוזוקי: שביט דרנר. קלידים ומחשב: תום גולדשטיין