חומוס יוסף: צילום אנטולי מיכאלו בתור ילד שגדל על בדיחות "מנגב או מורח" (חנה לסלאו בהקשר אחר) ומכור לחומוס בלי קשר, קיבלתי הזדמנות לטעום מנה חדשה שהשיקה רשת "יוסף – חומוס גלילי חם".
הרשת, למי מכם שתהה, נוסדה לפני לא מעט שנים וכבר צברה מספר מתחרים שזיהו את הפוטנציאל בלהגיש חומוס חם שנטחן לך מול הפנים.
נחתנו בסניף גבעתיים באמצע השבוע אחרי שעות הלחץ, השעות "המתות" מבחינת תנועת לקוחות, ושמחנו לגלות שאיכות המזון, הטעמים והשירות מוקפדים למרות חילופי עובדים.
כל המנות שקיבלנו נראו מצוין, נאכלו ועוכלו במהירות.
חומוס יוסף: צילום אנטולי מיכאלו
חומוס רדיפיין (טבעוני)
המנה החדשה משלבת תחליף בשר "חדש" ללא רכיבים מהחי, כולסטרול או רכיבים מהונדסים גנטית. במילים אחרות – לא יצאו ממעבדה ולא נשמו פעם - פשוט מהטבע.
שילוב הפעולה החדשני בין רשת יוסף לחברת "רידיפיין מיט" (MEAT REDEFINE) הוביל למנת חומוס "בשר" חדשה במציאות שמשוועת למזון בריא.
מחיר: 49 ₪
מבחן המראה
הצלחת מרשימה מבחינה ויזואלית ולא מרמזת על שוני כלשהו במרכיבים.
השקדים, הפטרוזיליה והסומק משדרגים את המראה ויוצרים עניין. המנה לא טובעת בשמן ולא גדולה במיוחד, כך שגם אם צריך להמשיך את היום אחרי זלילתה, זה בהחלט אפשרי.
יש מי שהצלחת תיראה עבורו כמו עסדה טריפוליטאית, אבל גם ככה בבטן הכל מתערבב...
התוצאה: (3/5)
חומוס יוסף: צילום אנטולי מיכאלו
מבחן הטעם
בטעימה סלקטיבית של תחליף הבשר לא הצלחתי לקבוע מהו הטעם המדויק, אבל אין ספק שזה הכי קרוב לבשר שטעמתי.
הנתחים עצמם עסיסיים מצד אחד, אבל אינם דומיננטיים בטעם מצד שני. לאוהבי בשר זה ממש לא נורא ולטבעוניים זו תהיה מנה מצוינת – והם בעצם קהל היעד!
החומוס טחון דק והמרקם עדין, מה שיוצר שכבה הומוגנית של ממרח חומוס חם.
במנה הפושרת שביקשתי כל המרכיבים, כולל הסומק, השתלבו בהצלחה לביס טעים, ובסוף זה כל הסיפור.
עם זאת, כחובב בשר כנראה שאמשיך לבחור בדבר האמיתי כל עוד אפשר, למרות שהמנה הזו בהחלט גרמה לי לחשוב על האוכל שלי מכיוון אחר, וזו כבר הצלחה מסחררת לטרנד הטבעונות.
התוצאה: (4/5)
השירות והלוקיישן
בסניף גבעתיים נתקלנו בצוות מחויך שנהנה מהעבודה.
קיבלנו טעימות פלאפל, עוד לפני שידעו שהגענו לסקר וכחלק מטרנד הפינוקים בתור (בזמן הניגובים, בעל המקום דאג לפנק בסיגרים טבעוניים ע"ח הבית מהתפריט) ונראה שזו חלק מהשגרה שלו, כי לא היינו היחידים שקיבלו מעבר למה שהוזמן.
מיקום הסניף בגבעתיים שופע בחנייה עירונית, אבל בשל ריבוי העסקים באזור היה קשוח למצוא חניה גם לאחר שעות הלחץ.
התוצאה: (3/5)
לסיכום החוויה אפשר להגיד שהיה טעים. החומוס עצמו מצוין אבל תמיד יש לאן לשאוף (עדיין מחכה לטוען לכתר).
לטבעונים בינינו יש מנה חדשה שתזכיר להם את ימי הקרניבוריות ללא חוויית השחיטה ולכל השאר - מזון קצת יותר בריא.