יח"צ (G גרופ)
לחמי מחמצת - מאפיית אנג`ל
היצרנית: "סדרת לחמי ארטיזנל נאפית בתהליך התפחה של 18 שעות בהתאם להגדרות הנוקשות של תקן לחמי מחמצת (nº93-1074), הקובע על שמירת רמת החומציות מקסימלית, של pH 4.3, כמדד לאיכות. המחמצת בטעמי כוסמין, חיטה מלאה ומחמצת כפרי, מקורה מחיטה מלאה המהווה בסיס עיקרי להתפחת הלחמים. הלחמים נושאים את תו Vegan Friendly".
מחיר: 17.90 ₪ ל-500 גרם, רשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיין: "התכנסנו אני ובן זוגי לבדוק את מטען הפחמימות המרגש שהגיע מאנג`ל.
שלושת הלחמים טעימים ומושלמים, רכים ואווריריים מבפנים, קשים (אך לא מדי) בחוץ, ואפילו מחירם שפוי.
אגב, בעוד שלחמים אחרים נוטים להתייבש כעבור ימים ספורים, הארטיזנל אפילו שנשמרו בשקית על השיש במשך שבוע - עדיין שמרו על טריותם ורכותם, שזה מפתיע למדי. בקיצור, מומלץ ביותר".
ציון: 10 +
יח"צ (גלאי) קונפיטורה - ויליפוד
היצרנית: "סדרת ריבות וקונפיטורות בשבעה טעמים - תפוזים, דובדבנים, חבושים, אוכמניות, משמש, תות שדה ועלי ורדים. הריבות מכילות כ-45% פרי".
מחיר: 9.90 ₪ ל-380 גרם, רשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיין: "בסך הכל מדובר בריבה טעימה (למרות שהיצרנית מתעקשת לכנותה "קונפיטורה", ובהמשך אתעכב גם על זה).
מתיקותה מדויקת, ומזכירה קרטיב משמש מתוק. צבעה מושך ומרקמה מושלם.
עם זאת חשוב להדגיש כי לא מדובר בקונפיטורה. ההבדל בין ריבה לקונפיטורה טמון כידוע בכמות הפרי שהמוצר מכיל. קונפיטורה תחשב לכזאת רק אם היא מכילה לפחות 50% פרי, בתוספת של סוכר, בעוד שריבה צריכה על פי התקן להכיל רק 35% רכיבי פרי בתוספת של סוכר.
המוצר של ויליפוד ממוקם איפשהו באמצע, ולמרות שהוא טעים ונהדר אני מודה שכבר פגשתי בעבר קונפיטורות שחתיכות הפרי בהן היו נאות הרבה יותר".
ציון: 9
יח"צ (מזי וורצל) תרכיז תפוחים - פ. קטיף מזון
היצרנית: "תרכיז המכיל 1 ליטר (60 כוסות משקה), המיוצר מ-100% תפוחים שעברו סחיטה, ריכוז ופסטור. המוצר אינו מכיל סוכר מעובד, אלא סוכר פרי בלבד, הוא טבעוני, עשיר באנטיאוקסידנטים, ללא חומר משמר, ללא צבעי מאכל ומתאים להכנת שתייה חמה או קרה ולאפייה".
מחיר: 32.90 ₪, בסניפי רמי לוי, ניצת הדובדבן, יש חסד, זול ובגדול, נתיב החסד, ברכול, ניצת הדובדבן, ובחנויות ומינימרקטים במגזר החרדי.
דבר הנסיינית: "תרכיז התפוחים טעים מאוד. הוספתי מעט מהתרכיז לכוס עם מים קרים וקיבלתי משקה מרענן.
אגב, ניתן להוסיף את התרכיז המדובר גם למים חמים לימי צינון אבודים. בשני המקרים התוצאה טעימה, מתקתקה ומחליקה לגרון. אחרי שלוק, בא עוד אחד ועוד ועוד...".
ציון: 9
יח"צ (רייבנבך)
מיונז ווסאבי - מאסטר שף
היצרנית: "מיונז ווסאבי משלב את עולם המיונז עם העולם האסיאתי ויכול לשמש כתוספת במגוון רחב של מנות – החל מסושי וכלה בכריכים מיוחדים".
מחיר: 13.90 ₪ ל-241 גרם, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיינית: "לאחרונה הנפיקה חברת מאסטר שף סדרה מופלאה של רטבים. האחרון בגזרה - מיונז בשילוב ווסאבי שמאוד סקרן אותי.
ובכן, כל חובבי הדגים הנאים מוזמנים לגזור ולשמור. הרוטב הזה משדרג כל מנת סשימי או סביצ׳ה שלא תבייש אף מסעדה אסייתית".
ציון: 10
יח"צ (גיתם) חטיף - אסם
היצרנית: "מהדורה מוגבלת לחורף של אפרופו מצופה בשוקולד מריר ואפרופו מצופה בשוקולד לבן".
מחיר: 5.30 ₪ ל-40 גרם, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיינית: "שיקום מי שאינו אוהב שילוב של מתוק ומלוח! זו כאילו התגלמות המאה! ולכן הרעיון לשלב את חטיף האפרופו עם טעמים שונים של שוקולד, זה מהלך שפיתח אצלי ציפיות גבוהות.
והאמת? זה טעים, אבל לא כפי שדמיינתי. שמבין השלושה אהבתי במיוחד את השוקולד הלבן ואני בכלל טיפוס של מריר. השוקולד חלב היה בינוני, והמריר? לא ולא, משהו פה פחות עבד".
ציון: לבן - 10. חלב - 9. מריר - 7.5