בובע. צילום: דויד מויאלהיה זה יום חורפי במיוחד, אך הידיעה על התבשילים החמים של "בובע" (סבתא ביידיש), הצליחה להוציא אותי ואת הצמוד שלי למתחם הפוטוגוני של שוק צפון, ברמת החייל, תל אביב.
החלה, מסורת יהודית עתיקה גורסת שעם ישראל מצווה לאכול בשבת שלוש סעודות וקביעת כל סעודה מקבלת תוקף רק באכילת "המוציא" - הפחמימה היהודית הטובה מכולן, אי לכך, סעודת השבת מתחילה באכילת חלה (אפילו שתיים – אחת כלחם משנה, זכר למן שהיו בני ישראל אוספים במדבר והיה יורד במנה כפולה ביום שישי).
פה ב"בובע" מגיעה החלה בדמות לחמנייה אישית גדולה וטרייה, שזוכה לקלייה ולתוכה נדחסים שלל תבשילים.
בובע. צילום: דויד מויאל שלמה המוכר בדוכן, הזמין אותי להריח את התבשילים מתוך הסירים, ואני נמסתי בו במקום, בעיקר כשהרים את המכסה של ה"בובע חריימה" וחשף דג בפלפלצ`ומה ולימון כבוש בנוסח "משפחת סופר" הטריפוליטאית שלי שכבר נעלמה מן העולם....
את כל הזיכרון הזה, דחס שלמה היישר מהסיר אל תוך החלה, לא לפני שנתן לה בוסט קצר של חימום על גריל הלחמים. הוא חרץ את החלה במרכזה, תוך כדי שהוא ממלא אותה ב"בובע" הנוסטלגי המועדף עלי, ועוד לפני שהצלחתי להגיע אל השולחן כבר הייתי חייבת לתת שם ביס. וואו, כמה קראנצ`י...
בובע. צילום: גלי מרגלית
בובע. צילום: גלי מרגלית
בובע. צילום: גלי מרגליתמאחר והצמוד שלי אחראי בבית על הטשולנט של ימות החורף, הוא החליט להצטייד ב"בובע חמין" המקורי, ככה כדי "למצוא את ההבדלים". בעלי שיחיה את הטשולנט שלו ביקש לקבל בצלחת כשהחלה מונחת לצידו, ככה בשביל לטבול. כן, היה קר בחוץ, אבל חם בלב.
עם כוס של משקה לואיזה-לימון מתוק ובקבוק בירה קרה, ישבנו באחד המקומות הפנויים שנותרו, ולעסנו אט אט ביס אחר ביס בהנאה גדולה מה"בובע".
בובע. צילום: גלי מרגלית עצמתי את עיניי וחזרתי אחורה בשנים, אל המטבח של סבתא עליזה ז"ל. ספגתי את טעם הפלפלצ`ומה - עם התבלין האדום שהגיעה איתו משוק פרדס כץ ההומה, ושתמיד היה שם, בבובע הטריפוליטאי שלה. הוספתי לצלחת גם לביבת עארוק מהמטבח העיראקי ועוד לביבת לטקס כזאת שמזכירה את מזרח אירופה, רק בשביל האיזון המתבקש.
בובע. צילום: גלי מרגלית
בובע. צילום: גלי מרגליתלא תמצאו פה ב"בובע" ירקות טריים או חמוצים, גם לא טחינה לנגב, אבל בינינו מי בכלל צריך אחת כשיש את הרוטב הטעים שנשאר על הצלחת? תוכלו כמובן לבחור להנאתכם את הבפנוכו המושלם ל "בובע" שלכם: קציצות עוף, גולאש, חריימה, בולונז או סופריטו ויש גם חמין, גונדי או חורשט סבזי.
בקיצור, ממליצה להזדרז ולבחור את הבובע שלכם, כל השאר זה בובע מייסעס.
מחיר: 34 ₪ בחלה. 49 ₪ בצלחת
BOBE. ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב. ראשון-רביעי 11:00-19:00, חמישי 11:00-23:00, שישי 8:00-14:00. כשר