צילום: פייסבוק HONO sushi&wok מסעדה אסייתית
ביום גשום במיוחד בשעת צהריים מאוחרת כשבראשי רצות מחשבות איך אוכל להפתיע ולשמח את בני הצמחוני לכבוד יום הולדתו ה- 24, כשאני יודעת שהוא מכור לסושי בפרט ולאוכל אסיאתי בכלל, הזדמנתי במקרה לאזור שבו לא ביקרתי כבר זמן רב, ובהחלטה של רגע נערכתי לבצע גיחה חטופה.
חניתי במרכז המסחרי הקטן השוכן ברחוב האורנים, בבקעת אונו בגבעת שמואל, ממש מול אוניברסיטת "בר אילן", שם מצאתי למרבה הפלא את HONO (להבה ביפנית).
HONO היא מסעדה אסיאתית עדכנית, קטנה ומטריפה המתהדרת בכוונות ברורות - לרענן את ז`אנר האסייאתיות הוותיק עם "סושי כשר ומודרני".
כן, כן, אם צמד המילים "סושייה כשרה" אינו ממש מתנגן לכם בטבעיות על הלשון, אתם בהחלט מוזמנים לבקר פה ולהיווכח שטעיתם...
צילום: פייסבוק HONO sushi&wok מסעדה אסייתית HONO כך נדמה, אינה מבקשת להשתייך רק לעשירון העליון, אלא מספקת מענה גם לסטודנטים תפרנים ורעבים, שלא מעט מהם משתייכים למגזר הדתי, ומגיחים אליה מן האוניברסיטה הסמוכה לפרוק רעבונם, כחלופה ל"מנזה" - הפקולטה המשעממת למדעי התזונה.
נשמע מבטיח? האמת שכן. באמת שהגיע העת שמישהו ירענן קצת את סצנת הסושי בארץ, הסובלת מאז ומתמיד מזילות מצערת וקשה.
לאחר ארוחה שהגדירה מחדש את גבולות הסושי הכשר, די ברור שמ-HONO תצא הבשורה.
חמושה בצ`ופ סטיקס והנחיות ברורות מהעורך שפישל ביגטיים ושכח להתייצב לאיסוף משלוח מארז הסושי לסיקור, התייצבתי ב-HONO והתאבזרתי במקומו במגש ספיישלים שהכיל 12 רולים משובחים, כולם עשויים אינסיידאאוט, וחלקם אף צמחוניים.
הלהיט המנצח של הערב היה מנה צמחונית שקיבלה את השם "קרייזי ווג`י"ץ מדובר בסושי המכיל מלפפון, בטטה, טמאגו וקנפיו במעטפת אבוקדו, ספייסי מיונז, טריאקי, קריספי בטטה, טמפורה, שומשום ועירית. וואו, כמה כאב לי שילד היומהולדת ביקש ממנה עוד והופ.. היא נגמרה...
רולים נוספים שהחבר`ה פה התלהבו מהם במיוחד הם, ה"ריינבאו" (חסה, אבוקדו, מלפפון במעטפת של סלמון נא, טונה אדומה ודניס), ה"קנדי רול" - רול משגע שמורכב מסלמון נא, גבינת שמנת צמחית ובטטה במעטפת אבוקדו עם פקאן מסוכר וטריאקי, "קדאיף רול" (סלמון אפוי, גבינת שמנת צמחית, שיטאקי ואבוקדו במעטפת סלמון נא, קדאיף טריאקי ועירית).
ווג`י בורלה. צילום: פייסבוק HONO sushi&wok מסעדה אסייתית
כמו גם "גרין טו רד" (טונה אדומה, אבוקדו, בצל ירוק ומלפפון במעטפת טונה אדומה ועירית קצוצה), "קרייזי סלמון" (סלמון נא, אבוקדו ובטטה במעטפת סלמון צרוב בטריאקי, ספייסי מיונז, קריספי בטטה, טמפורה, שומשום ועירית קצוצה) ו"בורלה רול" (גבינת שמנת צמחית, אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק במעטפת בטטה מקורמלת, שקדים קלויים, טריאקי, שומשום ועירית)..
במעגל הפנימי של המגש מצאנו רולים נפלאים נוספים: "בלאק אנד וואייט" (דניס מאודה, בצל ירוק, מלפפון, אבוקדו ושבבי טמפורה בציפוי טוביקו שחור). הסושי הזה מגיע עם פלח לימון שמומלץ בהחלט לסחוט מעליו.
וגם "סופיסטוק" (סלמון אפוי, טמאגו ואבוקדו במעטפת סלמון נא מיונז יפני ופירורי פיסטוק). אני לא יודעת מי המציא לרולים הללו את השמות שלהם, אבל בנוסף לטעמם המשובח, מדובר פה בהלחם מילים מגניב למדי.
מיאנגו. צילום: פייסבוק HONO sushi&wok מסעדה אסייתית הסושי של HONO הוא הרבה יותר מעוד סתם גימיק.
מה שהחל בניסיון אמיץ של רונן מרדכי, בן המקום, בעל וותק וניסיון בעסקי המזון והמשקאות להשיק מסעדה מיד כשהחל משבר הקורונה, הפך לעסק משגשג עם אג׳נדה מגובשת שמשלבת בין ערכי היהדות לשאיפות התרחבות.
מרדכי, שביקש בסך הכל למצוא אוכל כשר שיהיה קל, מהיר ונוח להנגשה בתקופת הקורונה המבוססת על משלוחים, השיק במרץ 2020 את HONO שהסושי הכשר שלה, הפך תוך חודשים ספורים לאחד המותגים החזקים בגוש-דן.
קדאיף רול. צילום: פייסבוק HONO sushi&wok מסעדה אסייתית ארוחת הסושי הכשרה שרקח מגוונת ומפתיעה. לאחר שהכריז מרדכי על הרולים ככשרים, והגיש אותם ללקוחותיו ללא אספירציות מסחריות ובלי שהעלה על דעתו שהעניין עשוי בתקופה מאתגרת שכזאת להפוך לעסק משגשג, הוא הופתע בעצמו לגלות שסושי הוא בהחלט עניין מתגלגל...
אני חייבת לציין כי המחירים ב-HONO הוגנים למדי, המנות נדיבות ושוות את מחירן.
זאת בנוסף לעובדה כי הסושי הכשר של HONO לא נראה שונה מכל סושי אחר. האיכות יוצאת הדופן של הדגים הטריים מורגשת מהטעימה הראשונה, והטוויסט מוצע בדמות כמה רטבים ייחודיים, שמעטרים את הרולים: רוטב ספייסי מיונז, איולי טריאקי שום, איולי בזיליקום וגם רוטב וואסבי, לחובבי הז׳אנר בלבד.
מחיר: 18-170 שקל (תלוי בהרכב הסושי וכמות הרולים).
Hono sushi & wok (הונו), אורנים 1, גבעת שמואל | 2919*