יח"צ (גיתם)
בייגלה - אסם
היצרנית: "מהדורה חדשה של בייגלה שטוחים שומשום בטעם ביסלי גריל".
מחיר: 13.70 ₪ ל-300 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "אני ובן הצעיר שלי ממש טרפנו את הבייגלה שטוחים החדש בטעם ביסלי גריל. שנינו גרופיז של ביסלי, וגם השטוחים הם אורחי קבע אצלנו בבית, ולמרות זאת השילוב ביניהם תפס אותנו לא מוכנים.
מה גם שאצלי גם הלכה הדיאטה! כי ברגע שטעמתי אחד, כבר סחבתי מהשקית עוד אחד ועוד אחד, עד לחיסולה המוחץ של השקית כולה. הבייגלה טרי מאוד וקריספי וטעם הביסלי מורגש בכל ביס כשתוספת השומשום מחברת בין הטעמים".
ציון: 10
יח"צ. צילום: יניב כהן
קרם קוקוס - מאסטר שף
היצרנית: "קרם קוקוס לייט המתהדר בחצי מכמות השומן (קרם קוקוס רגיל מכיל 19%-18% שומן)".
מחיר: 8.90 ₪ ל-400 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "בתרבויות טרופיות רבות הקוקוס נחשב לעץ החיים, ובצדק רב. הוא גדל בתנאים פיזיים שעצים מעטים גדלים בהם למשל, סמוך לחוף הים ובטמפרטורות גבוהות רוב השנה. מבשרו מפיקים כידוע את חלב הקוקוס המשולב בתבשילים או קינוחים ואפילו בקמח עשיר, אלא שהחלב מכיל אחוזי שומן גבוהים למדי (19% שומן).
אז עתה מציעים במאסטר שף חלב קוקוס לייט הניחן במחצית מכמות השומן, ואני בחרתי להפיק ממנו מאפה קלאסי אך ברוח פיחות הקלוריות והשומן גם להיחלץ מאימת השמנת. בנוסף, במקום הסוכר השתמשתי בסירופ מייפל טבעי, אולם את שכבת הסוכר השרוף ששורפים בעזרת הברנר נאלצתי להשאיר.
תהליך העבודה קל ופשוט. מחממים בסיר את קרם הקוקוס עד לסף רתיחה. בינתיים מים בקערה את החלמונים, הביצה והמייפל או הדבש, וטורפים בעזרת מטרף ידני לתערובת בהירה. יוצקים בזרם דקיק, תוך ערבוב, שליש מהשמנת הרותחת לתערובת הביצים.
ממשיכים לערבב ומעבירים את תערובת הביצים לסיר של קרם הקוקוס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה. מסירים מהאש ומסננים את התערובת. מצננים. את התנור מחממים מראש לחום של 100 מעלות, יוצקים את התערובת לכלים האישים ואופים שעה והתוצאה - וואו, נסו את זה בבית".
ציון: 10 +
יח"צ. צילום: אייל גרניט
חמוציות - תבואות
היצרנית: "חמוציות אורגניות ברכז תפוח, נקיות מרעלים ואינן מהונדסות גנטית. החמוציות מיובשות באופן טבעי, גודלו ללא שימוש בכימיקלים והם ללא תוספת של סוכר, גופרית, חומרים משמרים או צבעים מלאכותיים. המוצר משווק באריזה עם פס המאפשר סגירה חוזרת, לשמירה על איכות וטריות הפרי".
מחיר: 25.90 ₪ ל-170 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "חמוציות כידוע מכילות נוגדי חמצון ועוד המון דברים טובים ויש הטוענים כי בכוחן להקל על כאבים ותופעות לוואי של דלקת בדרכי השתן - תופעה מאוסה, כואבת ומציקה.
ככלל, זיהומים בדרכי השתן הם בעיה שכיחה הפוגעת בעיקר בנשים; 60% מהנשים סובלות מדלקות בדרכי השתן בשלב כל שהוא בחייהן, ולפחות אצל שליש מהן יחזור הזיהום בתוך שנה.
פתרון טבעי, כאמור הוא אכילה או שתייה של חמוציות. באזורים שבהם קיים זיהום של חיידקי קולי פועלים החומרים שבחמוציות למניעת אפשרות היצמדותם של החיידקים לדפנות דרכי השתן, וכתוצאה מכך הם נשטפים החוצה.
החמוציות מוכרות בשימוש ברפואה עממית אלפי שנים, ומעבר לכך, יעילותן הוכחה במחקרים רבים בעבר ובהווה שהראו שהחומרים הפעילים שבהן עשויים למנוע היצמדות של חיידקי הקולי לדפנות דרכי השתן התחתונות שהוא השלב הראשוני והקריטי בהתפתחות זיהומי דרכי השתן.
ומה לגבי הטעם? ובכן, החמוציות של תבואות משובחות, ראשית משום שהן אורגניות וחפות משלל מזהמים, ושנית משום שהועשרו ברכז תפוח מתקתק. האם הן עזרו לתופעה הנ"ל? מוקדם לי מדי לבסס תשובה נחרצת, אולם הן טעימות ובריאות - אז אני ממשיכה לזלול".
ציון: 9
יח"צ. (יוניק)
מוזלי - מורנפלייק (ליימן שליסל)
היצרנית: "מוזלי אגוזים המכיל 22% אגוזים, דגנים מלאים ומגוון עשיר של פירות יבשים ללא תוספת סוכר וללא צבעי מאכל".
מחיר: 24.90 ₪ ל-650 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "תערובת המוזלי של מורנפלייק באה לי טוב, יותר מדי טוב, עד כדי כך טוב שחיסלתי כמעט חצי קילו בעודי מחלק את השקית העצומה הזאת לקופסאות קטנות לעבודה, כדי לאכול עם היוגורט.
הרשימה הבריאה הזאת כוללת מלבד דגנים מלאים גם אגוזי פקאן ולוז, גרעינים, תפוח מיובש, קוקוס, שקדים ופיסטוק.
זה באמת מאד טעים ומשום שהמוזלי מכיל 14.5% חלבון, ללא תוספת סוכר וצבעי מאכל, אני רואה בה תערובת חיונית לגוף".
ציון: 10
יח"צ (G גרופ)
עוגיות - מרבה
היצרנית: "מהדורת עוגיות שוקולד צ`יפס בטעם חדש - לימון ושוקולד".
מחיר:12 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "לעוגיות השוקולד צ`יפס אחראית האמריקאית רות גרייבס, שבשנת 1930 אפתה במסצ`וסטס הרחוקה את העוגיה הראשונה בהיסטוריה. מאז השתלטה העוגייה והפכה מצרך חובה בכל בית חובב מתוק.
אני בעוונותיי ממש לא בעניין של שוקולד צ`יפס, משהו בעוגייה הזאת לא עובר לי בגרון. אבל אז הגיעה מרבה והנפיקה גרסה מושחתת לשוקולד צ`יפס המסורתי, מדובר בעוגיות בטעם לימון, שמי שטרם טעם אותן מומלץ לו להזדרז לעשות זאת, ויפה שעה קודם.
הן רכות מבפנים, פריכות מבחוץ ומחביאות בתוכן מלבד שוקולד לבן נמס וגם גבישי לימון (29%) שהופכות אותן למיוחדות ויצירתיות במיוחד, כאלה שמוציאות את העוגייה המסורתית מהקשרה" ומשדרגות אותן פלאים.
ציון: 10 +