יח"צ, מלון פרימה פארק ירושלים, צילום: איה בן עזרי
לפעמים, מלון קונספט יכול לסדר לכם את החיים. טוב, לא את כל החיים, לא את המשכנתא, הבעיות בעבודה והפקקים בדרך לשם, אבל לפחות לסגור לכם איזו פינה.
אם אתם חובבי ספורט – יש מלונות שתפורים עבורכם, אם אתם טיפוסים אורבניים, אוהבים לטייל באופניים, חובבי היסטוריה או שוחרי אומנות, מתברר שיש למלונות בארץ מה להציע גם לכם.
כמה שמחתי, כחובב יין, לשמוע שמישהו סופסוף חשב גם על שתיינים כמוני, בכל זאת בישראל פועלים לא פחות מ-300 יקבים, ולכל אחד מהם טרואר משלו וגם דרך משלו לייצר ולספר על היין שלו...
מלונות פרימה, רשת מלונות קונספט, מציעה חוויה ייחודית לנופשים. לכל אחד מ-14 המלונות שלה קיים קונספט ייחודי, המתבטא בעיצוב, באווירה, בטעמים ובאירוח האישי. מלונות הרשת נמצאים בתל אביב, בירושלים, בים המלח, בטבריה ובאילת. החוויה הייחודית שמעניקים מלונות הרשת לאורחים הופכת כל חופשה משפחתית או שהות עסקית לחוויה בלתי נשכחת.
עכשיו יוצא מלון פרימה פארק בירושלים עם חבילות תוכן שנקראת "לחיים בירושלים".
המלון מציע חווית אירוח שנוגעת בריח, בטעם ובהשראה שהיין מביא לחיינו. המלון מוקף בהרי יהודה, לוקח השראה מחבל היין והיקבים שמסביב, ומאפשר לאורחים ליהנות מלובי בר שמעוצב כמו מרתף יין, במרכזו בר ושולחן אבירים שמזמין לטעימות, להרמת כוסית, לצ`ייסר ולמצב רוח.
ההרפתקנים שביניכם, חובבי היין ואניני הטעם מוזמנים לקחת את מפת היקבים של המלון ולצאת בעקבות הכרמים והאנשים שהפכו את ההר לאזור עשיר ביקבי בוטיק, ליהנות מטעימות, סיפורים ונוף נפלא.
ביקרתי במלון בשבוע שעבר, והשתתפתי בסיור יקבים שארגן ליקבי האזור. ביקרנו ביקב צרעה, ביקב ספרה וביקב עגור.
נפלנו על יום גשום. התבוססנו בבוץ בכרמים של יקב צרעה ושמענו סקירה על חבל הארץ המסקרן והקשר ההיסטורי שלו לייצור יין. ראינו את ההרים השחורים מהשריפה הגדולה שהיתה שם באוגוסט האחרון, שהגיעה עד לכרמים ממש, וטעמנו מהיין המצוין של היקב.
את היקב הקים בשנת 1993 רוני ג`יימס ז"ל — אגדת יין ישראלית עטורת מניות בהפיכתו של חבל מטה יהודה לאזור היין המשגשג שהוא היום — הוא מראשוני יקבי הבוטיק בישראל ומחלוצי הטרואר הישראלי של שנות ה–90. ייחודו של היקב שהוא פועל במתכונת של יקב אסטייט (Estate), הווה אומר שעובדי היקב הם האחראים הבלעדיים לטיפול בכרמים המשרתים אותו. ההשקעה בכרם אינטנסיבית, יש שיאמרו אפילו חסרת תקדים במונחים ישראליים.
יינות היקב מופקים כאמור אך ורק מענבים אשר גודלו וטופחו בכרמי היקב. יינות אלה מבטאים נאמנה את הטרואר הייחודי לכל כרם, והם נקראים על שם מקור מוצאם:"הרי יהודה" אדום ולבן, המייצגים את אזור היין של הרי יהודה; "שורש" אדום ולבן, מענבים הגדלים בכרם שורש הנטוע על טרסות עתיקות בצמוד למושב שורש; ויין הדגל "מיסטי הילס" המופק מחלקה מובחרת בעלת טרואר יוצא דופן, ועל בקבוקיו מוצמדת בגאון תווית ועליה דמותו של ג`יימס.
משם המשכנו ליקב ספרה הסמוך המייצר יין לבן בלבד.
היין הלבן מתברר תופס תאוצה בשנים האחרונות, ויותר ישראלים מגלים אותו ואת איכויותיו, אבל כשהיינן דורון רב הון ואשתו סימה החליטו להקים יקב על טהרת היין הלבן בשנת 2012, אנשים חשבו שהם השתגעו: אז, היין הלבן נחשב בארץ ליין נחות, שטוח, "יין של בחורות".
אבל השניים לא נתנו להסחות הדעת הללו להשפיע עליהם בדרך להגשמת החלום, והיום הם רואים בסיפוק את עליית קרנו של היין הלבן בישראל ובעולם בכלל.
ספרה הוא יקב אישי עם אמירה סגנונית ברורה הנושאת את טביעת האצבע הייחודית של היינן דורון רב הון: מינימליסטית, מדויקת, עדינה ומלאת ניואנסים. כל פרט ביקב הוקם מתוך תפיסת עולם של עשייה לבנה: עשייה טבעית, שקופה, נקייה, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ותהליכים מדעיים ולצידם עבודה רגישה של אומן, כמו גם עבודת המיתוג נהדרת, החל בלוגו ובשם הקליט וכלה בעיצוב התוויות המינימליסטית, היא רק נדבך נוסף בדרך ליצירת מותג אטרקטיבי.
בספרה למדנו שבעולם של יינות לבנים קיים מנעד נפלא של אפשרויות. יין לבן יכול להיות חד וישיר ובמקביל ניתן להוביל אותו לביטוי עגול ואצילי, הוא יכול להתקבל קליל ורענן בעוד שבתהליך אחר יכלול עומק מורכב של טעמים.
מפה התגלגלנו ליקב עגור, האחרון בסיור המדובר.
שוקי יישוב הקים את היקב לפני יותר מ-20 שנה, ובתקופה האחרונה עובר היקב תהליך התחדשות ורענון עם הצטרפות שותפים נוספים לבעלותו, אלעד כץ ואייל דרורי, שהכניסו בו רוח חדש וצעירה.
היקב מציע שישה יינות, כולם בלנדים מזנים שונים הגדלים בכרמים בהרי וגבעות יהודה: "מטע", "עין כרם" ו"גבעת ישעיהו". קרבת הכרמים ליקב מקצרת את זמן ההמתנה של הענבים מרגע הבציר ועד למעיכתם, דבר שמונע פגיעה באיכותם.
טעמנו קסם 2020, בלנד של קברנה פרנק, סירה, מרלו וקברנה סוביניון. יין בעל גוף מוצק, חגיגה לאף. טעמנו גם ספיישל רזרב 2018- בלנד של קברנה סוביניון, קברנה פרנק, סירה ופטיט ורדו. ארומות עמוקות, חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה בפה.
לאחר הסיור המשכנו למלון, שנמצא בכניסה לירושלים, ממש מול גשר המיתרים. כל האזור נמצא בתנופת בניה, ובשנים הקרובות יעבור שינוי והתחדשות.
יח"צ, מלון פרימה פארק ירושלים, צילום: איה בן עזרי במלון 217 חדרים הכוללים: חדרי קומפורט, חדרי סופריור וג`וניור סוויטות. החדרים מאובזרים בערכת קפה ותה, מיני מקרר, טלוויזיה וכספת. שירותי המלון כוללים: פטיו לארוחות, אירועים ושמחות, לאונג` בר יין, חדרי סמינר וכנסים, בית כנסת, אינטרנט אלחושי וגישה חופשית לבריכת שחיה וחדר כושר במרכז קוסל. המלון כשר בהשגחת רבנות ירושלים.
יח"צ, מלון פרימה פארק ירושלים, צילום: איה בן עזרי
יח"צ, מלון פרימה פארק ירושלים, צילום: איה בן עזרי במהלך חודש פברואר 2022, מלון פרימה פארק יערוך ללקוחותיו סופ"ש מיוחד שכולו יין הכולל סיור מודרך ביקבים בחבל היין בהרי יהודה, טעימות יין, נשנושים, גבינות והסעה מאורגנת היוצאת בשעות הבוקר מהמלון. זאת בנוסף לערב טעימות יינות מובחרים בליווי נשנושים וסיפורים מרתקים מאחורי הקלעים של עולם היין בהנחיית דקל כהן – מומחה ליינות.
מחיר: 925 ₪ ללילה לזוג על בסיס חצי פנסיון כולל חבילת התוכן, 700 ₪ ללילה לזוג על בסיס לינה וא. בוקר כולל חבילת התוכן.