בדיוק לפני שנה ירד שלג בירושלים, ואני זוכר איך נתקענו בפקק בכביש 1 עם עוד הרבה סקרנים מגוש דן, שרצו להסניף קצת את הלבן הלבן הזה שכיסה את עיר הקודש.
השנה עדיין לא היתה לנו מערכת חורפית קרה ומשמעותית כדי ליצור את התנאים האלה, אבל רצינו לשחזר את הטיול החורפי מהחורף הקודם, וקפצנו ביום שישי לירושלים.
הצטופפנו עם מלא אנשים בשוק מחנה יהודה, טיילנו בדרך יפו כל הדרך למטה עד שדרות ממילא, ביקרנו בתחנת הרוח של מונטיפיורי והלכנו לאיבוד בסמטאות של משכנות שאננים - הכי קרוב לחו"ל, וכולה שעה מהבית.
השיטוטים האלה פתחו לנו את התיאבון, וכשהיינו בלב רובע אלרוב ממילא, חיפשנו איפה אפשר לאכול צהריים.
פתאום נתקלנו בשלט: "מסעדת ג`וי גריל האוס" - מסעדת בשרים כשרה למהדרין (בהשגחת הבד"ץ בית יוסף) הממוקמת ממש מול הנוף עוצר הנשימה של חומות העיר העתיקה.
מצד אחד, אני חובב בשר, ואם יש גריל אז אני מבסוט. מצד שני, חששתי ממגבלות הכשרות. בתור אחד שלא שומר על כשרות, אני מעדיף חמאה בפירה שלי, וקינוח חלבי אחרי ארוחה בשרית. אבל לזוגתי כבר כאבו הרגליים מההליכה הממושכת, אז החלטנו לתת למקום צ`אנס.
היה יום שמשי יפה, והחלטנו לשבת במרפסת החיצונית ולצפות על חומות העיר העתיקה תוך כדי התענגות על האוכל.
הג`וי גריל האוס היא מסעדת גריל האוס שחרטה על דגלה לבנות תפריט עשיר, בו כל סועד וסועדת ימצאו את מבוקשם. לכן מלבד המנות הבשריות, יש גם כריכים מעניינים דוגמת כריך האסאדו המיוחד, או סלטים מקוריים תוצרת בית - שישה סוגים שונים של סלטים שמוגשים לשולחן. המטבח מוגדר כמגוון אקלקטי של אוכל ישראלי, שרובו ככולו מבוסס על חומרי גלם טריים הנבחרים בקפידה, והכל באווירה יוצאת דופן ועם כאמור נוף שמרחיב את הלב.
סטייק אנטריקוט. צילום: אתר רשמי
כדי לפתוח את התיאבון אפילו עוד יותר ממה שממילא היה לנו, הזמנו מבחר מנות פתיחה כמו פוקאצ`ות (26 שקל), כנפיים 500 גרם ברוטב ברביקיו (56 שקל), באו אסאדו - לחמניות מאודות עם אסאדו מפורק בבישול ארוך, איולי צ`ילי וכוסברה (62 שקל) וקרפצ`יוֹ בקר בקרמבל פיצוחים, שמן זית, בלסמי מצומצם, רוקט ומיני פוקצ`ה (64 שקל).
הפוקאצ`ה הגיעה חמה וקריספית, הכנפיים הוקפצו ברוטב חֲרַפְרָף שאי אפשר היה להפסיק לזלול, הבאן נתן לפתיחה טוויסט אסייאתי והקרפצ`יוֹ היה רך ומושלם. פתיחה מצוינת שהפתיעה אותנו לטובה.
פילה בקר על רביולי ארטישוק. צילום: אתר רשמי
לעיקריות, הזמנו בשרים כמובן. אני התפנקתי במדליוני פילה בקר, וזוגתי הלכה בעצת המלצר על אסאדו עם עצם, אחת ממנות הדגל של המקום אסאדו המתובלת ברוטב ברביקיו וקונפי בטטה (138 שקל).
הפילה הגיע בדרגת מדיום רייר, נתח מעולה שיושן בידיים מקצועיות. מנת האסאדו גנבה את ההצגה כשהבשר פשוט נפל מהעצם מרוב שהתבשל זמן ארוך על אש קטנה. "אז מי אמר שכשר לא יכול להיות טעים?!" עקצה אותי זוגתי וצדקה לגמרי.
קרפצ`יוֹ בקר. צילום: אתר רשמי המומלצים הנוספים מהתפריט הם המבורגר קצבים 250 גרם (88 שקל) ופרגיות ראס אל חנות המוגשות עם בצל ועגבנייה צלויים על הגריל ותפוח אדמה אפוי (96 שקל), וגם לאוהבי הדגים יש פה מענה: פילה דג ים (126 שקל) ופילה סלמון צלוי, המוגש לצד זוקיני, שעועית ירוקה ותרד (128 שקל).
קינחנו בקרמבל תפוחים עם גלידת וניל. הגלידה אומנם לא היתה חלבית, אבל השטרודל שמתחת היה כל כך טעים, שהסכמתי בשמחה להקרבה הקטנה הזאת, מה גם שנחמד להתקרב קצת למקורות בפרט כשאתה נמצא בעיר הקודש.
ג`וי גריל האוס -שדרות ממילא 13, ירושלים. 02-5020555