יח"צ, BELVEDERE
BELVEDERE - סופר פרימיום
מותג הוודקה סופר פרימיום BELEVEDERE מביא לארץ בשורה משמחת לחובבי האלכוהול המשובח: BELVEDERE - SINGLE ESTATE RYE, הסדרה הגבוהה הכוללת 2 בקבוקי וודקה יוקרתיים: Lake Bartezek ו-SMOGÓRY FOREST הנותנים כבוד לחומר הגלם שיפון ולטרואר ממנו מיוצרת הוודקה.
כל בקבוק נותן במה לאזור גידול שיפון אחר ומביא לידי ביטוי את מאפייניו הייחודיים והשפעתו על התזקיק. הבקבוקים בעיצוב ייחודי ויוקרתי של 700 מ"ל, יושקו בחנויות האלכוהול המתמחות.
סדרת ה-Single Estate Rye (שיפון מחלקת אדמה אחת) שמה זרקור על חומר הגלם הייחודי ממנו עשויה – שיפון מזן יהלום דנקוסקי.
טרואר, מינוח שבדרך כלל מגיע מעולם היין, הוא תיאור לתנאי הסביבה, אקלים, חומר גלם, אדמה ולמעשה כל מה שאינו קשור לתהליך הייצור עצמו. בתהליך ייצור שתי הוודקות הללו, משתמשים באותו זן שיפון יהלום דנקוסקי ואותם השמרים וגם דרך ייצור זהה, אך כל אחת מהוודקות מבטאת את המאפיינים הייחודיים ופרופילי הטעם לחלקה בה גדל השיפון.
LAKE BART??EK היא וודקה קלילה שאינה מסוננת המיוצרת משיפון מזן יהלום דנקוסקי הגדל בחווה שנמצאת על אגם ברטז`ק באזור הצפון מזרחי של פולין. הטרואר של אגם ברטז`ק מעניק לוודקה טעמים מרעננים ומעודנים של תבלינים מתוקים ותפרחת נענע. וודקה קלילה ורעננה.
SMOGÓRY FOREST- וודקה המיוצרת משיפון מזן יהלום דנקוסקי ביער סמוגורי שנמצא במערב בפולין. הטרואר הייחודי של יער סמוגורי מביא עמו טעמים נועזים, מעט מלוחים, עם ארומות של מלח ים, פלפל שחור וקרמל וסיומת ארוכה. וודקה עשירה ונועזת.
מחיר: 129-139 ₪ ל-700 מ״ל.
יח"צ. צילום: אסף לוי על המר והמתוק: הסקוטית מרחיבה את קטגוריית הליקרים
לקראת חגיגות סוף השנה האזרחית, החברה הסקוטית מבית ישרקו מרחיבה את קטגוריית הליקרים, ומשיקה ליקרים מיקב בוטגה באיטליה ב-4 טעמים: פטל, קפוצ`ינו, פנקוטה וליקריץ, שיצטרפו לעוד 6 טעמים שונים הקיימים כבר בישראל.
פטל – ליקר קרם המבוסס על גראפה. הפטל מושרה וממוצה במים ואלכוהול למספר ימים. ולאחר מכן, מוסיפים את המיצוי לחלב אלפיני משובח וסוגרים את המשקה בגארפה לקבלת ה"קיק" הייחודי.
קפוצ`ינו – ליקר העשוי מחלב מהרי האלפים שבושל זמן רב עם סוגים שונים של קפה ערביקה מאתיופיה. הליקר מושלם בתוספת קטנה של סוכר ונגיעה של גראפה. הטעם מתוק- מריר וחזק.
פנקוטה – קרם פנקוטה מיוצר מאותם חומרי הגלם ובאותן שיטות של הכנת הקינוח המפורסם. הקרם מבושל זמן רב עם גרגרי וניל ותוספת סוכר קלה המעניקה מגע של מתיקות מאוזנת למשקה. תוספת של גראפה מספקת את הסיום העוקצני והרענן.
ליקריץ - שורשי הליקריץ הטריים מעובדים לקבלת מיצוי נקי. לו מוסיפים מים, אלכוהול וסוכר, שמעורבבים ליצירת ליקר שחור וקטיפתי. הליקר מחוזק בגראפה איכותית, והתוצאה ליקר מתוק, מרענן וחלק, המתאים להגיש קר בסוף ארוחה וגם כמרכיב מתוק לקוקטיילים וגלידות. למשקה גוון שחור עמוק עם ארומה עזה של ליקריץ בטעם רך ומלטף.
מחיר: 79 ₪, 15% אלכוהול.סופ"ש יינות במטה יהודה
היקבים במטה יהודה מייצרים אירועים מהנים לאורך כל השנה. במהלך השבועות הקרובים, שלושה מהיקבים באזור פותחים את דלתותיהם ומזמינים את הקהל הרחב להגיע, לטעום יינות וליהנות מהאווירה בהם.
יח"צ (צילום: יקב עגור)
שישי חיי ביקב עגור - במושב השוכן בעמק האלה מסתתר יקב מקסים שנושא גם הוא את שם הישוב. בימי שישי אחת לשבועיים, יקיימו ביקב מופע מוזיקה חי לצד היינות המעולים של היקב ואוכל טעים מהאזור. בכל אחד מימי השישי יופיעו אמנים אחרים מעולמות הפולק והג`אז שינעימו את זמנם של המבקרים ויחממו להם את הלב, לצד טעימות מיינות היקב.
בשישי ה-26 בנובמבר בין השעות 11:00-14:00 יופיע הרכב Jacks of Diamond במופע קאנטרי ובשישי ה-10 בדצמבר באותן השעות יופיעו תמר ונתנאל - הזוג היפה של המוזיקה הירושלמית שינגנו פולק אמריקאי מלא אהבה.
יקב עגור: משק 17, עגור
יח"צ. כרם ברק (צילום: דיויד סילברמן) השקה של יינות הפט נט בכרם ברק - היקב הממוקם במושב בקוע הוא יקב בוטיק חקלאי ומשפחתי, השוכן בתוך חוות רוזנברג, אותו מנהלת איך לא - משפחת רוזנברג.
ביום שישי, ה-3 בדצמבר תתקיים בכרם בין השעות 10:00-15:00 השקה של סדרת הפט נט החדשה הכוללת מעל ל-15 סוגי פט נט שונים באירוע תוסס ומשכר במיוחד.
מתוך המחשבה להפוך גם את תוויות היין למיוחדות ומעניינות- נוצר שיתוף פעולה מעניין בין סתיו כץ, משפיענית בתחום היין ליוסי, יינן היקב. סתיו ויוסי פנו לעוקבים של סתיו ברשתות החברתיות וביקשו מהם לשלוח תמונות של עצמם – במטרה לבחור את תמונות האנשים שיופיעו על תוויות היין החדש. התמונות המופיעות על תוויות היין נבחרו בקפידה כך שיתאימו לאופי והאווירה הכללית אותם משדרים היינות. אירוע ההשקה ילווה בארוחה חלבית עשירה ומפנקת מהמטבח של חוות רוזנברג.
מחיר: 120 ₪ לאדם, 50 ₪ לילד.
יקב כרם ברק: משק 46, בקוע
סוגרים את חודש נובמבר ביקב שורק - היקב שוכן בלב עמק שורק הירוק והוקם מתוך אהבה גדולה וכבוד ליין. מעבר להיותו יקב המייצר יינות, מתקיים ביקב גם בית ספר לעשיית יין.
בסוף השבוע האחרון של חודש נובמבר ( 26-27.11) , יקיימו בין השעות 10:00-14:00 בחורשת היקב הירוקה אירוע השקה וטעימה של יינות חדשים המתאימים במיוחד למזג האוויר שהתחיל להתקרר. בין היינות שיוגשו בטעימה ניתן יהיה למצוא גראנש 2016, קריניאן 2017, קברנה מרלו 2017 ומרלו 2017. באירוע ניתן יהיה לרכוש גם פלטות גבינות וירקות, שילוו את היינות המצוינים.
יקב שורק: קיבוץ נחשון. (הכניסה והטעימות ללא עלות)
יח"צ. צילום: Sanable.L.L.C UAE משקשקים בדובאי
צוות הבר TipaMara זכה בתחרות הקוקטיילים הבינלאומית BOLS AROUND THE WORLD שהתקיימה בדובאי, בתואר בר הקוקטיילים הטוב ביותר במזרח התיכון.
את הפרס קטפו עמרי דגן, אוריה עטיה ועדי יצחק שנהנו מאירוח של BOLS - מותג הליקרים ההולנדי.
התחרות הראשונה בין דובאי לבין ישראל התקיימה בבר ה- Lock Stock& Barrel במלון ה-Grand Millennium בדובאי ובה התחרה הצוות הישראלי בצוות בינלאומי מבר הקוקטיילים – Iris.
חברת הכרם מקיימת מדי שנה את תחרות הברמנים הארצית של חברת "בולס" – "BOLS BAR CHALLENGE", בשיתוף בית הספר לברמנים "זמן אמיתי".
יח"צ. אוסקר ווילד חנוכה ב-אוסקר ווילד
האוסקר ווילד בחולון מזמינים אתכם לחגוג את חנוכה הקרוב עם 1+1 על מגוון סוגי הבירה במקום: ויינשטפן, בלאנק, קרלסברג לומה, גינס, טובורג, אסטרייה.
בין התאריכים 29.11.2021-06.12.2021 יתקיים במקום, מדי ערב, בשעה 20:30, טקס הדלקת נרות, כולל חלוקת סופגניות לסועדים.
אגב, הבר של האוסקר ווילד, התחדש לאחרונה ושודרג במערכת מזיגה, בטכנולוגיה חדישה, המעניקה ללקוחות חווית בירה מדויקת המשלבת טעם, טריות וטמפרטורה מושלמים לכ-20 סוגי בירות מהחבית.
אוסקר ווילד - הרוקמים 26, חולון
יח"צ. Negroni חגיגות Negroni by Campari
כמאה שנה חלפו מאז שקוקטייל הנגרוני הומצא בפירנצה בשנת 1919, והמשקה הקלאסי נבחר לקוקטייל השני הפופולארי ביותר בעולם.
הנגרוני, המהווה את אחד ממרכיבי היסוד של כל תפריט קוקטיילים טוב, נכלל ב"רשימת המשקאות הבלתי נשכחים" של איגוד הברמנים הבינלאומי, הידוע גם כתנ"ך של הברמנים, שבו הקמפרי הוא המותג היחיד הרשום כמרכיב רשמי.
הקוקטייל הנערץ בזכות השילוב המאוזן באופן מושלם של שלושת מרכיביו; חלקים שווים של וורמוט אדום וג`ין לונדון יבש עם קמפרי המהווה את הלב האדום של הנגרוני שנותן את צבעו האופייני.
במהלך החנוכה, מעל 40 מסעדות וברים ברחבי הארץ יגישו תפריט קוקטיילים מיוחד על טהרת קוקטייל נגרוני המפורסם, המזוהה במיוחד עם מותג האפריטיף קמפרי. במקביל, המותג מחזיר לישראל את בקבוק Negroni, משקה נגרוני מוכן להגשה, להכנה ביתית במהדורה מיוחדת. כל מה שנדרש הוא להוסיף קרח לכוס הגשה Lowball ולמזוג 90 מ"ל נגרוני ולקשט בקליפת תפוז.
בין הברים המשתתפים: סרפינה, 416, אברקסס, הרצל 16, LUX, ווספר ועוד (רשימת הברים והמסעדות המלאה באתר negroni).
יח"צ
בוז`ולה בחינאווי
ביום חמישי האחרון התכנסו מאות מוזמנים לציין את חגיגת הבוז`ולה המסורתית המתקיימת כמדיי שנה בסניף קרליבך של רשת חינאווי Wine & More.
בתכנית האמנותית: מסיבת רחוב עם די ג`יי, טעימות מיין הבוז`ולה ויינות צרפתיים מובחרים לצד קוקטיילים של המיקסולוג ים סימן טוב. כמובן שאי אפשר היה לקיים את האירוע ללא הבשר האייקוני של חינאווי שזרם כל הערב כיד המלך.
לקראת סוף האירוע, גשם כבד שטף את רחובות תל-אביב, אך גם הוא לא הצליח להעכיר את האווירה וכל הנוכחים המשיכו לחגוג כמיטב המסורת עד השעות הקטנות של הלילה. היה שמח!