סדרת Remicronized - חוה זיגנבוים. צילום: כפיר זיוארבע שנים לאחר שצוות חוקרים בראשותה של פרופ` רחל לוברט מהמחלקה לכימיה ופיזיקה באוניברסיטת בר אילן הצליח לייצר לראשונה מבנה של חומצה היאלורונית ממוזערת שחדירה לעור במריחה, הציג צוות החוקרים פיתוח חדשני ופורץ דרך נוסף - קולגן השומר על איכויותיו הטבעיות וחודר לעור הודות לטכנולוגיית מזעור חדשנית.
האתגר
המפתח להבנת יעילותם של רכיבים קוסמטיים טמון בהבנה הגוברת בשנים האחרונות של תפקיד הרקמה המחברת של העור, שנקראת קולגן עורי (Dermal Collagen).
מה שמעניק לעור שלנו את חוזקו והאלסטיות שלו הם למעשה חלבונים סיביים ארוכים - קולגן ואלסטין. כשהסיבים הללו נפגעים, המבנה הארוך והאחיד שלהם משתנה, וכך נוצרת אי-אחידות בצפיפות, בחוזק ובגמישות שלהם, שגורמים לבסוף לכך שעור שלנו צונח ומתקמט.
באופן הגיוני ככל שיש יותר קולגן בתוך העור, כך הוא מוצק יותר ומקומט פחות. אלא שסיבי הקולגן האחראיים כאמור לחוזקו של העור, עוברים שינויים ביוכימים שונים הפוגעים בתפקודם. הסיבים האלסטיים, האחראיים לגמישות העור והשבתו למצבו הקודם לאחר כל מתיחה - מתעבים עם הגיל, הם עוברים הסתיידות ומאבדים מכושר תפקודם. התופעה הזאת מובילה לרפיון העור המדלדל ומתקמט וכך עם השנים הולך ונחלש מבנה התמיכה בעור (קולגן ואלסטין), הוא מאבד את צורתו התקינה, או מושמד כליל ומתקשה לשוב במהירות למצבו הקודם אחרי כל מתיחה.
כבר שנים רבות שהקולגן מככב כרכיב מפתח בתכשירי אנטי-אייג`ינג ונוטרי קוסמטיקה (בליעה). בהתאמה, יצרניות רבות מתהדרות בכך שתכשיריהן מכילים קולגן, אלא שעד כה ולמרות חשיבותו הרבה לעור, לא היה מקום אמיתי להתייחס אל הקולגן כרכיב "מועיל" משום הקושי האובייקטיבי שלו לחדור את העור.
משקלו המולקולארי של הקולגן נע בין 15,000 ל-50,000 בעוד ששכבת האפידרמיס יכולה להעביר רכיבים שמשקלם המולקולארי מגיע רק עד 5,000 - כך שהסיכוי של הקולגן, הנמרח על העור, לעבור מבעד לשכבה הקרנית ולהגיע לשכבת הקולגן של הדרמיס, שם הוא אמור לפעול - נמוך.
סדרת Remicronized - חוה זיגנבוים. צילום: כפיר זיו
החדשנות
בכל העולם ביקשו יצרניות הקוסמטיקה לפעול למזעור הקולגן כך שהן יוכלו להשתמש בו כרכיב משמעותי, אך עד כה שום חברה לא הצליחה לעשות זאת.
צוות החוקרים בראשותם של פרופ` רחל לוברט ופרופ` דרור פיקסלר מהפקולטה להנדסה ומהמכון לננוטכנולוגיה בבר אילן, הוא למעשה הראשון שיכול להעיד כי הצליח למזער את הקולגן מבלי לפגום או לשנות את מבנהו.
אם עד כה כדי להחדיר קולגן עם מבנה מולקולרי גדול נדרשנו להסתייע כאמור בהזרקות (רופאים) תת עוריות, הנה מגיחה לעולם פריצת הדרך החדשה בדמות קולגן פברילי המתהדר ביכולתו לחדור לעור הודות לטכנולוגיית מזעור חדשנית.
ההכרזה הזאת עשויה להפוך לסנסציה עולמית משום שלראשונה בתחום הקוסמטיקה מציגה יצרנית סדרת תכשירים שלמה המבוססת על קולגן שפותח במעבדה - ואכן חודר לעור ללא צורך בהזרקות.
חוה זיגנבוים. צילום: דודי חסון Remicronized - השיטה הדו עומקית
חוה זיגנבוים, שחברת הקוסמטיקה שלה קיבלה את הרישיון הבלעדי לייצור מסחרי של הקולגן הפברילי, הציגה הבוקר (שלישי) במסיבת עיתונאים שקיימה את סדרת ™Remicronized המבוססת כל הקולגן הפיברלי וחומצה היאלורונית ממוזערת, אותה כבר שילבה בעבר בתכשיר ה-PROPHECY המהפכני שלה.
באירוע האמור הציגה זיגנבוים תרשימי מבדק קליני (מכון Global Clinical Research Ltd באנגליה) המוכיחים את אפקט הקולגן הפברילי. על פי הנתונים שהוצגו אכן ניכר שיפור במראה העור.
בבסיס הפיתוח שהוצג ניצב כאמור קולגן ממוזער שנועד לסייע לפיברובלסט - תאי רקמת החיבור - המפרישים קבוצה מורכבת של פוליסכרידים (רב-סוכריים) וחלבונים שמייצרים את הקולגן, לשוות לעור את חזותו הצעירה, זאת על ידי חידוש מלאכותי של מלאי רשת רקמת הקולגן, הן כפיצוי על כמות הקולגן המפורק, והן לשם הגברת כמות הקולגן שתסייע בחיזוק הקשר החיוני לפיברובלסט, וכך להוביל לדחיית התקמטות העור.
הסינרגיה שבין הקולגן הפברילי והחומצה ההיאלורונית הממוזערת ("טכנולוגיית דיפ סקין") נועדה למעשה לשמר ולייצר לחות מקסימלית בעור, כזאת הדומה לחומר שהעור מייצר בעצמו. יחסי הגולמין המשלימים ומעצימים בין ההיאלורונית הממוזערת לקולגן הפברילי מבטיחים לטענת היצרנית "תוצאה קוסמטית חסרת תקדים לטיפוח בעור".
עם זאת ולמרות פריצת הדרך המרגשת והמשמעותית חשוב להדגיש כי הקולגן הפברילי אינו יכול להחליף לגמרי את ההזרקות משום שרק הזרקה ממוקדת אל עומק העור מאפשרת טשטוש קמטים ניכר והצערת עור פנים משמעותית.
מחיר: קרם עיניים - 645 ₪. סרום – 690 ₪. קרם פנים - 665 ₪, אצל קוסמטיקאיות מורשות המותג.