צילום: סטודיו A
חוגגים בוז`ולה
חודש נובמבר מבשר את בוא החורף ובעולם היין את חגיגות ה"בוז`ולה" - חגיגת הילולי היין הראשון, הצעיר של הבציר האחרון שרק הסתיים בכרמים.
הבוז`ולה נובו (הבוז`ולה החדש) הוא יין המיוצר באזור בוז`ולה בצרפת מזן הענבים גאמיי (גאמה) נואר. הנובו הוא יין צעיר למדי שמשוחרר לשוק תקופה קצרה ביותר לאחר הבציר. לצורך כך הוא מיוצר בטכניקה ייחודית (תסיסה קרבונית) המעניקה לו אופי פירותי קל, ייחודי ומאוד מזוהה.
בוז`ולה הוא אזור יין שנחשב לחלק מאזור בורגון רבתי. כשליש מענבי האזור מיועדים לייצור יינות הנובו הצעירים. יינות אלו מסמלים את סיומו של הבציר ותחילתה של "שנת היין החדשה". יתר הענבים משמשים ליינות נוספים מזן הגאמה. יינות הבוזו`לה קרו למשל, מגיעים מ-10 כפרים מוגדרים ומעניקים איכויות גבוהות למדי.
את יינות הבוז`ולה נובו מומלץ להגיש קרירים (כ-14 – 16 מעלות). שעה במקרר לפני ההגשה יביאו אותם לטמפרטורה האידאלית. המרתף לא ממש רלוונטי במקרה של הבוז`ולה נובו. זהו יין ששותים בצעירותו והוא אינו מיועד להתיישנות ארוכה.
הבוז`ולה נובו מושק מדי שנה בכל העולם בחגיגות ופסטיבלים בתאריך זהה הידוע כ"יום הבוז`ולה" (יום חמישי השלישי של חודש נובמבר בשעה 12:01 בלילה). לצורך כך מוטסים היינות לכל רחבי הגלובוס מספר ימים קודם לכן, וחל איסור מוחלט לפתוח אותם לפני המועד הנ"ל. באזור בוז`ולה לבד מתקיימים כ-120 פסטיבלים מקומיים לציון השקת היין החדש. השנה כמובן לא יהיו פסטיבלים, אבל זה לא אומר שמפסיקים לשמוח.
לכבוד הבוז`ולה, מלון אדמונד בראש פינה שמאופיין בסגנון אירופאי – קלאסי ומקפיד על אירוח מבוגרים בלבד מציע לאורחיו סופ"ש שכולו יין, מוזיקה, רוגע והנאה.
המלון משיק לראשונה סוף שבוע המשלב תכנים ופעילויות בסימן הבוז`ולה. כבר בקבלת הפנים במלון ייהנו האורחים מטעימות יין בוז`ולה בליווי נגינת סקסופון. בערב תתקיים ארוחת ערב בליווי יינות בוז`ולה וערב ריקודים שילווה בזמר ויינות יקב רמת הגולן ינעל את היום. למחרת תתקיים בחדר היינות של המלון סדנת יין בהדרכת איש מקצוע מיקב רמת הגולן לצד טעימות גבינות גליליות משובחות, בערב יתקיים מופע שירה בציבור בלורנס בר במלון.
מחיר: סופ"ש בוז`ולה 18-20/11/21: החל מ-1900 ₪ לזוג ללילה, כולל כל פרטי התכנית.
מלון אדמונד - דרך הגליל 35, ראש פינה.חברת שקד מפיצה בישראל את היינות של "מלך הבוז`ולה" - ג`ורג` דובף ושל לואי ז`אדו.
ז`ורז` דובף
ג`ורג` דובף שייסד את היקב המשפחתי הנושא את שמו, נחשב כאבי רעיון החגיגות וידוע בכינויו "מלך הבוזו`לה". יינות הבוז`ולה נובו של דובף מוכרים בתוויות הצבעוניות ובקמפיינים הססגוניים המלווים את השקתם. בתחילת הדרך נשלחו היינות מאזור בוז`ולה לפריז במירוץ חגיגי שהפך בשנות ה-70 לאירוע לאומי צרפתי.
הסלוגן המפורסם של הקמפיין היה: "הבוזו`לה נובו הגיע". במהלך השנים התפשטה מסורת חגיגות הבוז`ולה גם לשאר העולם וכמובן גם לישראל.
ג`ורג` דובף בוז`ולה נובו: בוז`ולה נובו קלאסי, פירותי, קל, צעיר ומהנה עם ניחוחות תות בננה אופייניים והרבה רעננות ושמחת חיים.
מחיר: 55 ₪.
יח"צ לואי ז`אדו
מהיקבים החשובים והידועים בבורגון. יקב לואי ז`אדו נוסד בשנת 1859 על ידי לואי הנרי דניס ז`אדו בעיר בון שבלב אזור בורגון.
כבר אז הבין ז`אדו את חשיבות הענבים והכרמים ועד מהרה צבר מוניטין כיצרן יין מן השורה הראשונה. בכדי לבסס את מעמדו המשיך ז`אדו לרכוש כרמים ברחבי הקוט דה נואי והקוט דה בון. הדורות של משפחת ז`אדו שניהלו את היקב המשפחתי אחריו המשיכו את המגמה וכיום זהו אחד היקבים הגדולים והטובים באזור בורגון שבבעלותו כאלף דונם כרמים.
בנוסף פועל היקב גם כנגוסיאנט ברמה הגבוהה ביותר ודואג לקשור חוזים מחייבים עם כורמיו, כאשר הדגש הוא על איכות הענבים וטיפוח הכרם. הענבים מגיעים מלמעלה מ- 150 חלקות כולל חלקות רבות בכרמים הנחשבים ביותר בבורגון.
לואי ז`אדו בוז`ולה וילאז` פרמייר: מדובר בבוז`ולה מקסים ואיכותי בעל ניחוחות פרי צעיר ורענן משולבים בפריחה. יין בעל אופי צעיר ופירותי עם המון רעננות ושמחת חיים.
מחיר: 69 ₪.
צילום: מיכאל טופיול ספייסהאוס חוגגת חנוכה
ממלכת הקוקטיילים המבוקבקים של ספייסהאוס מאירה את חג החנוכה עם מארז קוקטיילים מפנק בגודל אישי (200 מ״ל) הכולל ארבעה קוקטיילים בטעמים הנחשקים של החג.
יותם שילה, מיקסולוג ומייסד החברה, השתעשע ברעיון של קוקטייל בטעם סופגנייה ומה שהחל כסוג של בדיחה, הפך למארז חגיגי שאין שני לו.
אז מה במארז: LEMON CREAM PIE - פרימיום טקילה מילגרו, קוואנטרו וקרם לימון חמוץ ומתוק (טבעוני), STRAWBERRY JAM DAISY - וודקה סטוליצ׳ניה, מחית תותים, שרדונה מצומצם ווניל מתקתק ופירותי (טבעוני), DOLCE DE LATTE COLADA - וויסקי ג׳ים בים, קרם דה קקאו וריבת חלב קרמי וטרופי (טבעוני), PISTACHIO GRASSHOPPER - רום כהה, ייגרמייסטר, אגוזי פיסטוק, שקדים וחלב קוקוס מתוק וקטיפתי (טבעוני. מכיל שקדים).
ניתן לרכישה יחד עם 2 כוסות רגל להשלמת החוויה. מגיע בתוספת קישוטים מיובשים תוצרת המקום לכל סוגי הקוקטיילים. כל הקוקטיילים נשמרים בקירור עד 30 יום מקבלת המארז ודורשים שקשוק וקרח.
מחיר: 149 ₪, באתר SPICEHAUS