יח"צהיה פרפקט! בשבוע שעבר נפגשנו, מספר מצומצם של כתבי אלכוהול, יחד עם נציגי יבואנית האלכוהול א.ג.ת.ד, ובראשם הבעלים יבגני טורגובצקי.
טורגובצקי החל את פעילותו בענף האלכוהול כבר לפני 20 שנה, בהברקה ששמה וודקה "פרפקט". התקופה היתה תקופת המועדונים והמסיבות הגדולות, 90% מהקהל שתה בשעתו וודקה מעורבבת במשקה אנרגיה, ובעלי המועדונים תרו אחר וודקה זולה כדי להגדיל את רווחיהם.
לחלל הזה נכנסה "פרפקט" שכבשה אותו בסערה. בעלי המועדונים רכשו עשרות ארגזי וודקה בשבוע, והוודקה הפשוטה וזולה עם המיתוג הרענן, ניצחה בקלות את הוודקות הישנות שסחבו על גבן סטיגמה לא איכותית.
אבל גם האופנה ההיא הסתיימה. הקהל הישראלי למד לצרוך אלכוהול משובח ויוקרתי, וחיפש אחר מותגי אלכוהול יקרים יותר, משובחים ומנקרי עיניים וביקש להזמין בקבוקי מגנום גדולים של וודקה "גרייגוס" או שמפניה "מואט & שנדון", שיגיעו אליהם למרכז השולחן והבר ויבהירו לכולם מי פה בעל הממון וכך נעלמה לה וודקה "פרפקט", ואלה היו 120 מילה על עלייתה ונפילתה, אם תרצו.
טורגובצקי שהבין לאן נושבת הרוח, החליט להמציא את החברה מחדש, עם ייבוא של משקאות אלכוהוליים מיוחדים, מפוארים, וגם כאלה שעדיין לא נראו בארץ.
בפגישה המדוברת נחשפנו למותגי הפרימיום הרבים אותם א.ג.ת.ד מייבאת ארצה, כולל קוניאקים שמגיעים ל-30,000 שקל לבקבוק, וטקילה במחיר של 600 שקלים.
אני בחרתי להתמקד בשני משקאות שטעמנו באותו ערב.
הראשון הוא "לג`נד אוף קרמלין" - וודקה סופר פרימיום, המוצעת במהדורת ספר מהודר ומתהדרת בבקבוק שחור מט שיוצר במיוחד למהדורה 2021-2 של וודקת הסופר פרימיום הרוסית. הבקבוק ארוז בתוך ספר עב כרס שחור ומכובד, פריט לתצוגה מרשימה בכל אוסף משקאות, המכיל בתוכו וודקה באיכות סופר פרימיום.
הוודקה (כשר) מיוצרת על פי מתכונים עתיקים ועוברת תהליך של 8 זיקוקים דודיים, כדוגמת הקוניאק בצרפת וכן 7 סינונים בפילטר מיוחד. תהליך זה הופך אותה לבעלת טעם נקי המבוסס על מי תהום מבארות ארטיזניות ברוסיה. הוודקה נעשית במכלי נחושת מסורתיים האחראים למרקם הייחודי שלה, לאופי העשיר ולטעמה החלק.
עיצוב הבקבוק שונה מבקבוקי הוודקה הסטנדרטיים ומעוצב כשיחזור של הקראף בו היא הוגשה במאה ה-15.
מחיר: 159-169 ₪.
יח"צ טומינטול 16
המשקה השני הוא וויסקי סקוטי, "טומינטול". מזקקת טומינטול ממוקמת באזור הכפרי של גלן ליווט בהרי סקוטלנד בכפר טומינטול.
איכות חומרי הגלם והמים באזור, לצד מיומנות ומסורת בייצור הוויסקי, מביאים לתוצאה של משקה איכותי ברמה גבוהה מאז 1964.
באירוע טעמנו את "טומינטול 16", בעל צבע ענבר בניחוח רך ועגול של אגוזים. הטעם והארומה נפלאים והסיומת ארוכה, רכה ומפולפלת. עם 16 שנות יישון, זכה הוויסקי הזה לאחרונה במדליית הזהב בתחרות ה-INTERNATIONAL SPIRITS CHALLENGE.
מחיר: 299 ₪.
יח"צ עד מאה ועשרים
יין חדש של יקב תבור – בלנד ייחודי של שלושה זנים המתהדר בעיצוב תווית שרקחו סטודנטים מהמכללה האקדמית כנרת.
מדובר בשיתוף פעולה מקומי בין סטודנטים לתקשורת מהמכללה האקדמית כנרת שעיצבו כאמור תווית מיוחדת ליין החדש לרגל חגיגות 120 להיווסדו של כפר תבור.
היין הוא בלנד מהזנים קברנה סוביניון, פטי ורדו וטנאט - שלושה זנים עוצמתיים שיודעים להשלים זה את זה, לכדי יין בעל גוף מלא ושופע, ארומת פרי שחור מרוכז עם תיבול שוקולד, טבק וקסיס.
יצירת התווית נעשתה במסגרת הקורס "חשיבה עיצובית" בהובלת פרופ` דידי לין, שליווה את הסטודנטים בתהליך אקדמי של לימוד הנושא, מיתוג באמצעות עבודה עם לקוח בעל מותג, דרישות, סטנדרטים וחזון שאותו הוא מבקש להביא לידי ביטוי ביצירת התווית החדשה.
מילת שבח מגיעה כמובן ליקב תבור המוביל כבר עשור מהפכה אקולוגית, דרכה מקדש את ערכי הקיימות. במסגרת זו, החליטו קברניטי היקב לצאת בשיתופי פעולה מעניינים עם דגש על מקומיות, על מנת לחזק את הקיימות בין כולם.
היקב רואה בשיתופי הפעולה הללו, הזדמנות מיוחדת להגביר מודעות לאורח חיים מקיים על ידי ניצול של משאבים מקומיים.
יח"צ בוז`ולה בתל אביב
הנה סיבה למסיבה: רשת "חינאווי Wine & More" תקיים את חגיגות הבוז`ולה המסורתיות לקהל הרחב, בסניף קרליבך בתל אביב, ב-18 בנובמבר.
הכניסה לחגיגות חופשית, ותכלול חשיפה של יין הבוז`ולה Beaujolais nouveau 2021 לצד טעימות של יינות בוז`ולה מובחרים מבציר השנה, קוקטיילים מיוחדים על בסיס קוניאק HINE שירקח מיקסולוג הבית וטעימות מבשר הפרימיום Grill time by Hinnawi המוגש דרך קבע בסניף.
למי שטרם נחשף, אספר כי חגיגת הבוז`ולה מתקיימת מדי שנה ביום חמישי השלישי בחודש נובמבר. יין הבוז`ולה הוא למעשה היין הצרפתי הצעיר והפופולרי ביותר, המיוצר מענבי גאמי באזור בוז`ולה בבורגון צרפת. יין זה מיועד לשתייה מידית, הוא מותסס שבועות ספורים לפני שיווקו ואינו מותאם ליישון.
לאורחי "חינאווי Wine & More" מובטחת חוויה חגיגית במיוחד כשברקע תתנגן לה מוזיקה צרפתית איכותית ושאנסונים כיאה למעמד.
סניף חינאווי Wine & More - קרליבך 25, תל אביב.
יח"צ. צילום: אנטולי מיכאלו הכוכב שלי
Estrella Damm (אסטרייה דאם) - הבירה הרשמית של ברצלונה, השף המוערך תומר טל והשף מעוטר כוכב המישלן קים קסליאס (Quim Casellas) ממסעדת Casamar שבספרד, יוצאים בפרויקט של שלוש ארוחות קונספט ספרדיות תחת השם Mi Estrella ("הכוכב שלי") במסעדת ג`ורג` וג`ון של תומר.
בכל יום בשלושת ימי הפעילות יוגש תפריט ספרדי שונה ומיוחד שבנו השפים לצד הבירה האספניולית.
שת"פ יצא לדרך לאחר שהשף טל ביקר בספרד במסעדת Casamar השוכנת במחוז גירונה ויחד עם שף המסעדה קים קסליאס הם בנו תפריטים המושתתים על רזי המטבח הספרדי- במטרה להעביר לסועדים בארץ חוויה ספרדית אותנטית.
ארוחות הקונספט יתקיימו בין התאריכים 6-8 לנובמבר, כשבכל יום התפריט והקונספט יהיו שונים: ארוחת בראנץ` ושתי ארוחת ערב בסגנון טאפאס, כולן באווירת ברצלונה קולינרית, סקסית וקלילה, מוזיקה אותנטית עם נגנים והפתעות נוספות הכל כמובן בליווי בירה אסטרייה דאם.
מחיר: ארוחת בראנץ` מלאה + 2 בירות (שבת ה-6 בנובמבר) - 155 ₪ לאדם. ארוחות הטאפאס י (7-8 לנובמבר) הכוללת מנות פתיחה, ראשונות, עיקריות וקינוחים בליווי 2 בירות - 315 ₪ לאדם.
יח"צלשתות מאוזן יותר
תכירו את BREEZER SELTZER – בריזר סלצר, סודה אלכוהולית בנגיעות טעם עדינות בשני טעמים: לימון-ליים ופטל ליים.
4% אלכוהול, ללא גלוטן, מופחת סוכר ועם 63 קלוריות בלבד בפחית של 250 מ"ל.
סודה אלכוהולית היא קטגוריה חדשה שצברה הצלחה בעולם בשנים האחרונות, המעניקה מענה לצרכנים שחשוב להם לשמור על אורח חיים בריא יותר, מבלי להתפשר על טעם וכיף.
מחיר: 12-15 ₪ לפחית.
יח"צ BETTER DRINKING
מותג הוודקה "קטל וואן" בא לעשות BETTER בברים והמסעדות ברחבי ישראל.
עד ה-17 בנובמבר, ייקחו חלק בפעילות מעל ל-20 ברים שיציעו קוקטייל ספיישל מבוסס וודקה "קטל וואן". בין הברים והמסעדות תמצאו את הרצל 16, אלטה, צמח מקבוצת מחניודה, אנימאר, זלמה ועוד.
BETTER DRINKING - שם במרכזו את נושא העלאת המודעות לנושאים סביבתיים וחברתיים לחיזוק הקהילה, בעלי עסקים קטנים ועוד. במסגרת הפרויקט יגישו דרינקים מיוחדים על בסיס "קטל וואן" המספרים סיפור חברתי מיוחד שמקדם נושא שבחרו לשים על השולחן או להעלות את המודעות עליו.
כך לדוגמה מסעדת "התרנגול הכחול" תשתף פעולה עם "מבצע סבתא" - מיזם הדואג לארוחה חמה לאנשים מבוגרים מעוטי יכולת, בר ה-Vesper בחיפה יגיש קוקטייל Zero Waste המנצל חומרי גלם הקיימים במסעדה שהיו נזרקים כגון: קליפות תפוז ולימון, חלמוני ביצה, קפה, מי עגבניות משימורים ועוד ובהרצל 16 בחרו לשתף פעולה עם "הגג הורוד" של עמותת אותות שיתנו ארוחת מהדליקטסן לדרי רחוב שנפלטו מביתם בגלל נטייתם המינית.
יח"צ. עופר בהט עם דיתי גולדשטיין
מתכוננים לסיורי יקבים
אין כמו הסתיו והחורף ברמת הגולן, לטעימות יין ואוכל טוב ועכשיו שכבר מותר, גם בילוי קולקטיבי - זאת סיבה למסיבה!
בתיירות עין זיוון מזמינים בחודשים נובמבר-דצמבר משפחות וקבוצות חברים, לחופשה בת יומיים, בין נופים ויקבי היין ברמת הגולן, הדרכות וטעימות סוגי יין מובחרים, ביקור בבית בד, ארוחות מגוונות ולינה בבקתות כפר הנופש עין זיוון.
בין היקבים: טרה נובה, יקב עין נשוט, יקב רמת הגולן, יקב בהט, יקב בזלת ועוד.
מנכ"לית תיירות עין זיוון, דיתי גולדשטיין: "עונת החורף הייחודית והיפה ברמת הגולן מאפשרת ליהנות מעוצמות העונה הקרה, ברקע נופי כרמי היין ומטעי הפרי בשלכת, כמו גם היכרות עם אנשי היין והקולינריה בגולן, בו תנאים המאפשרים גידול ענבים משובחים וייצור יין איכותי, כגון אדמת בזלת עמוקה ועשירה בחרסית, גובה רב ואקלים, בו יש הפרשי טמפרטורה גדולים בין היום ללילה".
יח"צ. צילום: בועז אשכול
איזו כישורית
חברת הכרם, הודיעה כי תחל להפיץ את יינות יקב כישור, מהמבטיחים שביקבי הבוטיק הישראלים.
היקב, המצוי כעת בתהליך של הרחבת פעילותו, הוקם ב-2007 עת ריצ`ארד דיוויס נטע את כרמיו בוואדי הסמוך לכפר כישורית- כפר לבעלי צרכים מיוחדים, השוכן כ–12 קילומטרים מצפון לכרמיאל ומוקף בחורש טבעי ובנופי הגליל המערבי.
דייוויס, חקלאי שהוכשר בדרום אפריקה, למד במסגרת התכנית ללימודי יין של מכללת תל חי, ויחד עם איתי להט, יינן ותיק ומוערך בעל עבר ביקב ברקן הוא יצא אל הדרך והחל לייצר קברנה פרנק, פטיט ורדו, סוביניון בלאן, ויונייה וריזלינג כמו גם סירה ומרלו, ויינות שנבצרו מענבי גרנאש ומורוודר.
יח"צ. ריצ`ארד דיוויס, צילום: דיוויד סילברמן
"כאשר החלנו להפיץ בתחילת השנה את יינות יקבי ברבדו ונטע, קיווינו שזו תהיה רק הראשונה בשרשרת בשורות טובות שתביא עימה 2021" אומרת מנכ"לית הכרם, נורית שמיר, "והנה, שנה מוצלחת נחתמת עתה בבשורה דומה ומרגשת לא פחות, על צירוף יקב ישראלי נוסף למשפחת הכרם".
"המהלך", מוסיפה שמיר, "מתבקש לאור הביקוש הגובר ליינות ישראלים, אך יקב כישור עצמו מיטיב לשקף תהליך רב-שנתי נוסף – זה של השתבחות היין המקומי. אנו בחברת הכרם סבורים כי ליינותיו המצוינים פוטנציאל רב בשוק הישראלי, ומאמינים שנגדל יחדיו משנה לשנה".
"אנו שמחים וגאים על החיבור עם חברת הכרם", אומר מנכ"ל ויינן היקב, ריצ`ארד דיוויס, "המציין שלב נוסף בהתפתחותו, ובתהליך החשיפה ההדרגתית שלו לציבורים רחבים יותר בישראל".