טורי ראמן. צילום: אסף קרלה ווולטטיול קצר לעיר הקודש הוביל אותי לתחנת הרכבת שבדרך חברון בירושלים, השוכנת במתחם "התחנה הראשונה" - מקום קסום בלב ליבה של העיר הממוקם בסמיכות יחסית קרובה לעיר העתיקה, בתוך רצף מוניציפלי המכונה "המייל התרבותי", שנמתח בין תיאטרון ירושלים, מתחם בית המצורעים האנסן, תיאטרון החאן, הסינמטק ומרכז שרובר לתרבות באבו תור.
לפני כמעט 130 שנה שכנה שם תחנת רכבת שאת הקמתה הניע היזם יוסף נבון יחד עם חברה צרפתית ובאדיבותם של האדריכל והארכיאולוג הגרמני קונרד שיק, משה מונטיפיורי והמהנדס הצרפתי פרדיננד דה לספס - שהוביל את כרייתה של תעלת סואץ.
לפני כעשור, התעוררה התחנה העזובה לחיים, לבשה פנים חדשות בדמות מתחם תרבותי, קולינרי והיסטורי ראשון מסוגו בעיר.
במתחם גיליתי את מסעדת Station 9, אסייאתית המותאמת לחך הישראלי חובב הז`אנר, וכיאה לצביונה של העיר, מדובר במסעדה כשרה!
טאקי קומי. צילום: אסף קרלה ווולט ברור לי, שכל חובבי הז`אנר מרימים עתה גבה ותוהים, אסייתית וכשרה? איך זה בדיוק עובד? הרי חלק ניכר מחומר הגלם של המטבח האסייאתי מכתיבים מסעדה לא כשרה, אבל מילה שלי, אתם לא תרגישו בהבדל!!!
"סטיישן 9" משלבת קולינריה וויאטנמית, אינדונזית ותאילנדית וקולעת לחך המקומי הודות לניצוחו של השף טל מתוקו.
אבל בואו נדבר רגע על האווירה. המסעדה מעוצבת בסגנון של שוק רחוב תיאלנדי עם נגיעות שיק ישראליות, הקורצת לכל יציאת בנות שעפות על ה"שרינג פוד" והאוכל האינסטגרמי, כמו גם לזוגות שחפצים לצאת לדייט, ואפילו למשפחות עם ילדים וקהל מבוגר יותר. בערבי חמישי, הבר שמתמלא בבליינים, מוסיף למסעדה רובד נוסף בתרומתה לסצנת הלילה בירושלים.
והאוכל מה איתו? לא פעם המסעדות האסייתיות חורטות על דגלן את יכולתן לשלב מספר השפעות וסגנונות ממדינות המזרח, וכך גם "סטיישן 9", רק שפה זה הצליח, ובגדול!!!
סום טאם. צילום: אסף קרלה ווולט
בגזרת המנות הראשונות, הזמנו "סום טאם" (48 ₪) - (סלט פפאיה), אחת ממנות אוכל הרחוב התאילנדיות המפורסמות שבתרגום חופשי תיקרא "חמוץ-דפוק" בשל שיטת הכתישה שלה וטעמה. פה בסטיישן היא כוללת פפאיה בוסרית, צ`ילי חריף, עגבניות שרי, שעועית ירוקה ובוטנים בנאם פלה, ליים וסוכר דקלים.
מדובר בסלט היסטרי! הן בנראותו והן בטעמו. אזהרת טריגר - הסלט מלהיט את חלל הפה ולכן כדאי מאוד שתציידו מבעוד מועד בבקבוק מים, טרם הביס הראשון.
באו באו אסאדו. צילום: אסף קרלה ווולט
כמתבקש לצד הסלט, כל אחד (ואנחנו ביניהם) הרי חושק בפחמימה טובה, וכך בהמלצת המלצרית החביבה הזמנו שתי מנות מומלצות מהתפריט - הן ה"באו באו" (68 ₪), זוג לחמניות מאודות במילוי איולי צ`יפוטלה, כוסברה וצ`ילי אדום חריף אסאדו בבישול ארוך ו"טאקי קומי" (96 ₪) - נתח קצבים צרוב בשומן אווז, דמי גלאס, אוסף פטריות יער ורוטב מיסו אדום עם שומשום.
ואם רגע נדבר בכנות, מעבר לכך שהמנות היו טעימות בקטע סוחף, נתון מפתיע כשלעצמו כי בכל זאת, מדובר במנות כשרות, גם לעובדה שהמנות נדיבות וגדולות יש חשיבות, כי כבר היינו שבעים, עוד לפני שהעיקריות "נחתו" בשולחן.
הקיק המשמעותי ביותר בחווית הארוחה הזאת, וכל מי שאכל במזרח במסעדות יוקרה - לבטח יתחבר, הוא שאת ה"טאקי קומי" קיבלנו לצד מחבת לוהטת מלאה בשומן אווז, כך שאת נתח הקצבים, הסועד יוכל לצלות במחבת ולשלוט בטעם ובמידת העשייה של המנה. באמצעות הגשת המנה הזו, הופכת Station 9 את חווית הסועד, מניצב, לשחקן אקטיבי.
נמשיך לעיקריות, כי כמו שאמרתי, הן היו בהתהוות..
התפריט די רחב, וקשה לבחור, בין המנות שתמצאו פה: מגוון רחב של דגים, מרקים ומוקפצים בווק, ניתן אפילו להזמין מנות עם טופו לצמחונים שביניכם.
ספייסי סינטה. צילום: אסף קרלה ווולט
מוס שוקולד. צילום: אסף קרלה ווולט שוב בהמלצת המלצרית, בחרנו ב"ספייסי סינטה" (88 ₪) - נתח בשר צלוי בגריל המונח על אטריות ביצים ברוטב פטריות שיטאקה עם ברוקלי, פטריות שמפניון, שעועית ירוקה ותערובת עלים ארומטיים בליים, זאת בנוסף ל"טורי ראמן" (74 ₪) - מרק מציר עוף ואצות קומבו עם אטריות ראמן, נצרי במבוק, ג`ינג`ר, ביצה רכה, שומשום לבן, אצות נורי, קאנפיו, אושינקו ושיפוד פרגית בגריל.
את הארוחה קינחנו במוס שוקולד, סוף מתוק לארוחה טובה מאוד.
ולכל הסקפטים ולאלו שתהו על קנקנה של היתכנות מסעדה אסייתית כשרה, אני ממליצה לאכול את הכובע, ולהזמין מקום למסעדת Station 9, ויפה שעה אחת קודם. בקיצור, התחנה כמרקחה.
"סטיישן 9" - מתחם "התחנה הראשונה", דוד רמז 4, ירושלים. 072-2125152