יח"צ
סוכריות - Tetes Brulees
היצרנית: "סוכריות הטופי נחתו היישר מצרפת עם טעמי ענבים (חמוץ מתוק), דובדבן תפוח (חריף) ופירות יער (פיקנטי)".
מחיר: 7.90 ₪ ל-60 גרם. 15 ₪ ל-150 גרם, באתר המותג ובחנויות לדברי מתיקה.
דבר הנסיינית: "אריזת הסוכריות הססגונית לא הותירה ספק, אני מוכרחה לטעום. היצרן הבטיח סוכריות סופר-חמוצות/ חריפות, ואף סימן את רמת החריפות או החמיצות על העטיפות בהתאם לצבען של הסוכריות.
למעמד הטעימה הזמנו את הבן של השכנה, מדופלם סוכריות למיניהן והתחלנו לדגום: הכחולות הוכתרו כחמוצות בדרגת חומציות שלדאבוני הושלכה לפח, הירוקות מתהדרות בדרגת חריפות 2 שדרשה כוס מים צמודה, אבל הטעם התפוחי כיסה עליהן והפך את הסוכרייה הזאת לטעם הנבחר.
הוורודות בחבורה הוכתרו כטעם הכי ידידותי ומתוק (ביחס לחברותיהן) ומשני הסוגים (שטוחות ועגולות) הסוכריות השטוחות הן שזכו מבחינתנו ליחס מועדף".
ציון: 9
יח"צ. צילום: אפרת אשל
תוספת חלבון למשקה - rebar
היצרנית: "תוספות חלבון המיועדות להעשיר כל משקה ב-20 גרם חלבון באמצעות מנה אישית מדודה מראש, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים. התוספות מיוצרות מחלבוני מי גבינה WHEY וחלבוני חלב.
מחיר: 22 ₪ -כוס קטנה. 26 ₪ - כוס מדיום. 29 ₪ - כוס גדולה.
דבר הנסיינית: "בכמיהה לקוביות בבטן וחזה מנופח כמו של מייקל פלפס, הפכנו רובנו מכורים לחלבונים.
הבשורה האחרונה מבית רייבר - תוספת חלבון בשקית סשט, כתוסף לשיק בדוכן או לזה שתכינו בבית. שקית החלבונים שלהם מוצעת בשני טעמים, האחד, נייטרלי כך שמקבל את טעם השיק שבחרתם מבלי לחוש בו או תוספת בטעם וניל - הטעם המוכר שנותן את הט׳אצ למשקה.
ומה לגבי נחיצות החלבון בשייק? ובכן יודעי דבר יבהירו לכם שמי שאוכל בצורה מאוזנת לא באמת זקוק לתוספת חיצונית של חלבון, והם צודקים, למעט ספורטאים וחובבי עיצוב הגוף החפצים לתרום לבניית מסת שריר או לחילופין לאנשים שאינם ניזונים מתזונה מאוזנת, או שאינם יכולים לצרוך די חלבון במזון מסיבות כאלה ואחרות.
יח"צ. צילום: אפרת אשלבכל אופן את החלבון השארתי בצד והתמכרתי ל-I`m cool - סדרת משקאות קיץ ברדיים ומרעננים במיוחד שמציעה הרשת בעונה החמה.
בסדרה שלושה משקאות- משקה נקטרינה המכיל גם תות, חמוציות, ג`ינג`ר, סורבה לימון, סילאן ותפוח סחוט, משקה אבטיח המשלב גם אננס, מנגו, צ`ילי אדום, סורבה לימון ונענע או משקה מלון בשילוב אגס, תרד, סורבה פסיפלורה, נענע, דבש ותפוח סחוט.
כל השלושה דלים בשומן ונתרן. הם מבוססים כאמור על פירות, ללא תוספת סוכר גולמי או תוספות טעם, ריח או צבעי מאכל, כשהנקטרינה והאבטיח מתאימים גם לטבעונים".
ציון: חלבון - 8. ברד - 10
יח"צלאבנה עיזים - משק צוריאל
היצרנית: "לבאנה 5% עיזים למריחה עם חמיצות מעודנת".
מחיר: 15.30 ₪ ל-200 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "אני נורא רוצה להיות טבעונית, באמת, צמחונית אני כבר שנים אבל על גבינות קשה לי לוותר, אני מתה על גבינות. הבעיה היא שהן לא עושות לי טוב, אבל זה כמו אדם שמעשן ויודע שזה לא טוב, נו, מה? אז אני מכורה!
ובכן, משק צוריאל הרחיב את סדרת גבינות העיזים והשיק גבינה חדשה: לאבנה עיזים 5%. ומה מרגש בזה? לגבינת עיזים אין את ההשפעה שיש לגבינת מחלב בקר. אני לא יודעת למה וזה לא משנה, אני זוכה ליהנות מהגבינות מבלי לסבול אח"כ.
והלבנה המדוברת פשוט מעולה היא לא חמוצה כמו בד"כ וגם אין לה את טעם הלוואי, לעיתים, שמתלווה לגבינות עיזים. היא פשוט טובה! נסו אותה עם מעט שמן זית וזעתר, פיתה טובה ואתם מסודרים".
ציון: 10 +
יח"צלחם טחינה - מאפיית ביכורים
היצרנית: "לחם טחינה עשיר בסיבים תזונתיים המכיל 27 אחוז חלבון ועשיר באומגה 3. הלחם מגיע ארוז באריזה מיוחדת השומרת טריות ל-6 חדשים, ללא צורך בהקפאה או קירור".
מחיר: 24 ₪, ברשתות המזון ובבתי הטבע.
דבר הנסיינית: "זה היה רק עניין של זמן עד שמישהו ירים את הכפפה וישווק את הלחם שאלפי שמנות, כן, כן, שמנות, אין פה מקום להתייפייף, התחילו לאפות במו ידיהן.
גם אני נפלתי לפח לחם הטחינה מזעזע ככל שיהיה, הוא לכאורה דיאטטי יותר כי אינו מכיל גלוטן, דיאטטי למי ששכחה כמה קלוריות יש בטחינה, זאת ועוד, זה לחם עוגה מגעיל נקודה.
אבל כשזה יוצא ממאפייה, עם היכולות לעדן את טעם הטחינה מבלי לוותר על היתרונות של הלחם - הרי זה משובח. ואכן הלחם שיצא תחת התנור של מאפיית ביכורים טעים בטירוף, זו הגרסה הכי טובה של לחם טחינה שאכלתי מעודי ואכלתי לא מעט. לצד זה חשוב לציין כי יש בלחם עוד מרכיבים בריאים וכמובן שהוא טוב ביותר לחולי צליאק. עם זאת, כואב לי לשלם 24 ₪ על 450 גרם של לחם".
ציון: 9.5
יח"צסילאן - מאסטר שף
היצרנית: "סילאן 100% תמרים ללא תוספת סוכר. התמרים עוברים בישול בטמפרטורה של 80-85 מעלות צלזיוס למשך שעה, סינון ואידוי בלבד כך שהערכים התזונתיים הגבוהים של התמרים, העשירים בנוגדני חמצון, מינרלים, אשלגן, מגנזיום, ויטמין B, וסיבים תזונתיים נשמרים".
מחיר: בקבוק 470 גרם - 15.90 ₪. בקבוק 680 גרם – 19.90 ₪. צנצנת 700 גרם - 21.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "מאסטר שף הוא מזמן לא רק שמה של תכנית ריאליטי שבה ארבעת המופלאים טוחנים לי מול הפרצוף, בשעות שהכי חשוב לא לאכול, וגורמים לי לגשת למקרר לשלוף את שאריות האוכל, שכל קשר בינו לבין גורמה לא קיים בעליל. אולם משסיימתי לקטר, אחד היתרונות של המותג הנושא כאמור שם זהה לתכנית הטלוויזיה שאין לו קשר אליה, הוא המוצרים הנהדרים שיוצאים תחת ידיו.
אחד מהם הוא סילאן בבקבוק לחיץ ובמאסטר שף כמו במאסטר שף הלכו על המקור, וכיוון שמוצאו של הסילאן הוא במדינות המזרח התיכון, וכך גם הסילאן של מאסטר שף מיוצר בדובאי. המוצר מכיל 100% תמרים איכותיים, ללא תוספת סוכר".
ציון: 9
יח"צקוקטייל - 24 ICE
היצרנית: "שלוק קוקטייל להקפאה עם 5% אלכוהול בטעמי ג`ין טוניק, לימונצ`לו, מוחיטו, וודקה אנרג`י ודקירי תות".
מחיר: 6 ₪ ליחידה. 27 ₪ למארז (5 יח`). 200 ₪ ל-50 יח`, באתר המותג ובסניפי שופרסל.
דבר הנסיין: "קוקטייל בשלוק 24 ICE יש לכם את זה ביותר מפנק?? ערב החג הביא איתו כבדות להרבה משפחות, נכון שכולנו שמחים לצאת מבידוד לאוכל אבל חלקנו, אני למשל, ממש סובל בחגים, הפעם יש לי למה לצפות.
הקוקטייל שהגיע היישר מהולנד. חלקכם יבזבזו אותו על מסיבות בריכה, אולי מסיבת רווקות, סבבה, לגיטימי, לדעתי זה הכי שוס לגמור את הערב המדכא בשוט מנצח. השלוק קוקטייל להקפאה מגיע עם 5% אלכוהול ו65 ml ליחידה. בטעמים נהדרים של ג`ין טוניק, לימונצ`לו, מוחיטו, וודקה אנרג`י ודקירי תות, אחרי 24 שעות במקפיא תחת 18 מעלות צלזיוס הקוקטיילים הקפואים שלכם מוכנים להגשה".
ציון: 10