צילום: דניאלה קונטיניברחוב נחלת בנימין בתל אביב, מתגוררת פירנצה בגרסתה הישראלית: "Arte אמנות הגלידה" - גלידרייה צבעונית מבית היוצר של סיסי פגאני ובעלה מרקו קמוראלי ילידי איטליה שלמדו את סודות המקצוע מהשף האיטלקי עמנואלה רנזנטי.
אהבתם לאנשים, כמו גם אמנות וגלידה מורגשת בכל ליקוק של כל כדור גלידה שתבחרו מבין 34 הטעמים המוצעים במקררי הגלידרייה.
מדפי הספרים באגף הפנימי צובעים את המקום בשמחה, ותערוכה מתחלפת של אמן מקומי על הקיר מול ווטרינת טעמי הגלידה, מגשימים את חזונם של בני הזוג שאהבתם כאמור לגלידה, ליצירה ולאמנות ישתלבו בבית הגלידה שלהם בכפיפה אחת.
סיסי, בעלת המקום, מגישה לנו גלידת צנובר - ואנו נמסים במידית אל תוך עולם טעמים, מרקמים ושילובים חדשים ומפתיעים.
צילום: דניאלה קונטיני. גלידת זעפרןאחריה מגיעה כפית גדושה בגלידת זעפרן בגוון צהבהב, המתהדרת בטעם האופייני לתבלין הנדיר, וגם בן ה-9 שלי מריע באצבעו ל-Arte בלייק שמסמן לתוספת.
באגף הטבעוני מוצעת גלידת אפרסק שאינה חוטאת לטעם, וגלידת אגס ולימון הבונה בוודאות את הדרך להתאהב בטעם המסקרן.
אם יש דרך שפויה לאכול גלידה נטולי רגשות אשם - Arte הוא בדיוק המקום: חומרי הגלם איכותיים על בסיס טבעי, המתיקות מדויקת והתמהיל המנצח של מינונים שמחייה מחדש כל מושג קודם על גלידות מסחריות, טבעיות וביתיות.
צילום: דניאלה קונטיניאחרי שנים באיטליה מולדתם, החליטו סיסי ומארקו להרים עוגן ולעלות ארצה בעקבות המשפחה. בכל ביקור בארץ הם התאהבו עוד קצת בתל אביב, ואז בשנת 2014 הגיעו אל "הארץ המובטחת" והתמקמו בעיר בסמוך למשפחה.
שנה לאחר מכן הם פתחו את הגלידרייה ומאז הם חושבים יחד על הטעמים החדשים. מרקו מייצר את הגלידה במטבח האחורי של הגלידרייה ואילו סיסי מנהלת את מקום. אמה, מרים פגאני, מכינה את העוגיות, הדקורציה של הגלידה.
צילום: דניאלה קונטיני. גלידת עוגת מרקומרים, אמה של סיסי, הצטרפה לעסק והיא אחראית על העוגיות והמאפים שמשולבים בגאון בטעמי הגלידה המגוונים, רובם ללא גלוטן, כמו גם על הדקורציה של הגלידה.
ב-Arte מגוון עשיר של גלידות, החל מטעמי סורבה של אפרסק ולבנדר, לימון והל, דרך גלידת שמנת ומנטה וגם עוגת מרקו - גלידה עם עוגת גבינה, פירות יער וקראמבל שקדים.
גם לטבעונים יש פה ארבעה טעמי גלידה מרעננים, פירותיים עם שילובים מעניינים וביניהם סורבה לימונים ושקדים שנמנה עם רשימת ה-best הפרטית שלנו.
במטבח של מרקו מחכים פירות עונתיים טריים: אפרסקים, אגסים, לימונים ופיסטוקים מקורמלים תוצרת בית לגלידת הפיסטוקים.
צילום: דניאלה קונטיני"חשוב להבין שכל מרכיב מתייחס לכמות הנוזלים ופרמטרים נוספים", מסבירה סיסי, "כך שהאמנות בהרכבת טעם היא לעשות השוואה נכונה בין סוכר, שומן ומים".
ואכן, כל טעמי הגלידה מתאפיינים במתיקות מאוזנת, מצרך נדיר אפילו כשמדובר בגלידריות מפונפנות שביקרנו בהן, לפחות עד לרגע שבו דרכה רגלנו ב-arte.
צילום: דניאלה קונטיניבחלק הפנימי של חלל הגלידרייה שוכנת פינת יצירה המזמינה את הילדים (וגם את הוריהם) לצייר. את היצירות המוצלחות מציגים במרוכז בתערוכה מקומית, ובכל יום חמישי בשבוע ניתן ליהנות מגלידה עם ג`אז - משום ש-arte מארחת בקביעות הופעה שבועית בין השעות 20:30-22:30.
עתה, כל שנותר הוא לשבור את החום עם גלידה איטלקית משובחת שמנפצת את כל מוסכמות ההיגיון של טעמי הגלידה המוכרים, ולהצטייד במארז קילו לבית, כזה שיספק קצת מאווירת איטליה הרחוקה אצלכם בסלון הפרטי.
Arte אמנות הגלידה - נחלת בנימין 11, תל-אביב. 03-5240006