דייסון, יח"צדייסון השיקה בישראל את ה-V15 Detect דייסון, "שואב האבק החזק והחכם ביותר של החברה והראשון בעל אינטליגנציה מובנית עם טכנולוגיית לייזר לאיתור אבק מיקרוסקופי נסתר בבית".
החברה קפצה מה-V11 היישר ל-V15 שואב שכולל כאמור לראשונה לייזר לזיהוי אבק, כזה שיוכיח לכם עד כמה הרצפה מלוכלכת וכעדות מדעית לניקוי היסודי שלו.
הדגם המיוחד הזה מוצע בשלוש גרסאות ומשאיר אבק למתחרים! הפעם ניתן לומר זאת כמעט בוודאות- זהו שואב עתידני ,שואב "על חלל".
דייסון, יח"צמארכימדס ועד "חללית" בשואב אבק
ג`ים רואן, מנכ"ל דייסון העולמית: "אנחנו רואים עכשיו שינוי דמוגרפי בעולם, תנועת המונים, מודעות לבריאות ולבעיות זיהום אוויר. אנחנו רואים צעירים מתקדמים טכנולוגית, ורואים אוכלוסייה מתבגרת גדולה יותר. כשאתה שם את הכול ביחד, זה מעצב את הכיוון של המוצרים שלנו בעתיד".
ואכן, דייסון V15 Detect, היורש של קודמו ה-Dyson V11 (אל תסתכלו עלינו, אין לנו מושג למה חברות טכנולוגיה ממספרות ככה מוצרים), מצויד במנוע ה-Hyperdymium הכמעט אייקוני שמסוגל לייצר עוצמת שאיבה של 230Airwatt, שתלכוד חלקיקי אבק עד לגודל 0.3 מיקרון, מה שעשוי להגביר את הכוח והיניקה באם החיישן יגלה ריכוז גבוה של חלקיקי אבק או פסולת.
את השואבים של המותג אין כל צורך להציג. לטענת הנציגים בארץ 90% מהצרכנים בארץ מעדיפים דייסון, ובשנים האחרונות המותג אכן הפך לשם נרדף וכמעט גנרי לשואבים אלחוטיים, זאת לאחד שהמציאה את התחום והפסיקה לפתח שואבים חוטיים רגילים.
את השואב עם השם המפוצץ - V15 Absolute Extra Gold מוכרים במה מהדורות שונות. השואבים בסדרה כוללים מברשת שמקרינה אלומת לייזר ירוקה על הרצפה, וזאת מאפשרת למשתמש לראות בדיוק מה מסתתר על הרצפה "הנקייה" שלו והופך את ה"בלתי נראה" ל"נראה" וכך הצרכן יודע בדיוק היכן לנקות.
דייסון, יח"צמתברר שיש אלגוריתם מיוחד שתכליתו לזהות ולמיין את סוגי המזהמים בסביבתנו הוא מתבסס על תאוריית ארכימדס שבאמצעותה מתבצע מיון החלקיקים על פי משקלם. כלומר: תוכלו לראות שהחלקיקים בצבע הצהוב הם חלקיקים אלרגניים, הכתום מציין אבק מיקרוסקופי, ורוד יציין את רמת קרדית האבק בעוד הסגול מורה על רמת סוכרים ופרעושים, כמו כן, ישנו חיישן שמיידע את המשתמש כמה חלקיקי אבק נשאבו.
בסדרה שלושה דגמים:
V15 Detect Animal – דגם בסיס, המוצע ללא מברשת ה-Laser Slim Fluffy עם הלייזר המובנה, אלא עם חיישן ה-Piezo האקוסטי בלבד ו-6 אביזרים ומברשות.
V15 Detect Total Clean – דגם ביניים המגיע עם מברשת ה-Laser Slim Fluffy בנוסף לחיישן ה-Piezo ו-8 אביזרים ומברשות.
V15 Absolute Extra* – דגם פרימיום המגיע עם מברשת הלייזר וחיישן ה-Piezo, אך בנוסף משלב מערכת סינון HEPA לסינון מקסימלי של האוויר הנפלט משואב האבק, זאת בנוסף, ל-10 אביזרים ומברשות.
סר ג’יימס דייסון (James Dyson) המייסד והמהנדס הראשי: "כמהנדסים, התפקיד שלנו הוא לפתור בעיות יומיומיות ושניים עשר החודשים האחרונים יצרו שפע של בעיות חדשות כתוצאה מהזמן הרב שהאנשים שהו בבית. כולנו מנקים בתדירות גבוהה יותר בניסיון להסיר את האבק בבית ונואשים לשקט נפשי וידיעה שהבתים שלנו באמת נקיים. ה-Dyson V15 עוצמתי במיוחד, בעל אינטליגנציה מובנית ומספק את הביטחון האולטימטיבי לכך שהבית נקי ובריא יותר".
אם תשאלו רוכשי דייסון מה בכל זאת מפריע להם בשואבים האלחוטיים שלהם, סביר להניח שרוב התלונות יתמקדו בסוללה: משך זמן השאיבה ובאופן כללי, התפקוד שלה לאחר שנה-שנתיים, והעובדה שכדי להחליף אותה נדרש חוש טכני או הגעה למעבדה. בדייסון החדש השליפה להחלפת הסוללה כך מבטיחים חלקה יותר. גם אורך החיים של הסוללה התארך ובכל זאת אם תאלצו לקנות חדשה תיאלצו להיפרד מ-600 שקלים.
בדייסון מודעים לביקורת, ובשנתיים האחרונות מאז השקת ה-V10 הם מתמקדים בעיקר בסוגיה הזאת. אי לכך השואב מגיע עם מסך תצוגה המציג את זמן השאיבה הנותר. הדגם החדש נושא עימו תכונה לא חדשנית אבל מאוד מתבקשת, יכולת הגברה אוטומטית של עוצמת השאיבה כשהוא מזהה ריכוזים גבוהים יותר של אבק ולכלוך. זאת תכונה שמתווספת למצב האוטומטי הקיים.
דייסון, יח"צאיך השואב? יצאנו לבדוק
לשואב שלושה מצבי הפעלה: מצב אוטומטי (Auto) המתאים את עצמו בצורה חכמה, לאיזון אופטימלי בין עצמה וזמן ההפעלה. מצב חיסכון (Eco) המאפשר זמן פעולה ארוך יותר לניקיונות ארוכים יותר ומצב Boost המיועד לניקיון אינטנסיבי למצבים קיצוניים בלבד.
אלומת הלייזר הירוקה אכן חושפת חלקיקי אבק מיקרוסקופיים. הקרן סורקת את הרצפה ומציגה היכן נמצאים ריכוזי האבק, וכך קל יותר לנקות באופן מרוכז ואינטנסיבי. אתה לא לוקח אופציה להפסיק את ניקיון הבית כי הבלתי נראה מתגלה וגורם לך לרצות להיפטר מהאבק ושאר מיני מרעין בישין, ככל שזה יקרה מהר יותר, עדיף.
מבדיקת השואב עולה שהוא אכן מאיר חלקיקי אבק קטנטנים, בעיקר ברצפת פרקט. לפי היצרנית, אלומת הלייזר הירוקה המצויה במברשת הפלאפי בזווית מדויקת של 1.5 מעלות, 7.3 מ"מ מעל הקרקע, וכמו גם מהבדיקה עולה שהיא אכן הופכת את השאיבה ליותר עוצמתית, כיוון שזה מספק תחושה של שאיבה יסודית יותר.
לעומת זאת, הפיצ`ר החדש - חיישן ה-Piezo, שמאפשר לספור חלקיקי אבק ולחלקם לפי גודל, הוא בעיקר גימיק. למה? כי למי באמת חשוב מספר חלקיקי האבק שרגע קודם לכן שאב המכשיר.
.
נבדקה גם מברשת ה-anti tangie - מברשת חובטת, האוספת שיער ארוך ופרוות של חיות מחמד. המברשת בצורת חרוט מונעת הסתבכות של השיער במברשת, היא לוכדת שיער שנשאב ישירות אל מתקן האיסוף והכל ברגע אחד - אכן נפלא.
מי שהתרגל למברשת הטורק, לא יוכל להשתמש בתאורת הלייזר, משום שהיא ייחודית למברשת הפלאפי הרכה והגלילית. כך או כך, שתי המברשות שואבות היטב פסולת גדולה (כמו דגני בוקר) וגם פסולת קטנה עד כדי נעלמת לרבות אבק זעיר.
משך השאיבה אמור להיות ארוך יותר בדגם הזה: עד 85 דקות סוללה בעוצמה חלשה ו-15 דקות בעוצמה גבוהה. העצמה של V15 מעט גבוהה יותר לעומת V11 אנימל למשל.
בדייסון מבטיחים פחות הסתבכות של השיער הנשאב במברשת הטורק, בשל שינוי כיוון השיניים/זיפים. ההבטחה הזאת מתקיימת במידה מסוימת, אבל שיער כן נתפס במברשת.
המחירים של ה-V15 גבוהים מעט ממחירי ההשקה של האבסולוט פרו V11, הדגם האחרון שהושק בישראל.
דגמי דייסון V8 נמכרים בכ-1,700-1,300 שקל. דגמי V10 בכ-2,500-1,600 שקל, דגמי 11V נמכרים ב-2,600-2,400 שקל, והגרסאות המתקדמות יותר של V11 נמכרות ב-3,200-2.490 שקל, כשהאבסולוט פרו V11 נמכר ב-3,500-3,100 שקל.
מחיר: שואב ה-V15 Detect - החל מ-2990 שקל (לדגם ה-Detect Animal הבסיסי). 3390 שקל - לדגם ה-Detect Total Clean ו-3590 שקל לדגם ה-Detect Absolute Extra.