צילום: יח"צהיעדר הקולגן בעור הוא זה שגורם לו לצנוח ולהתקמט עם הזקנה, לכן ככל שיש יותר קולגן בתוך העור כך הוא מוצק יותר ומקומט פחות.
בהתאמה, החפצים במנה נוספת ממעיין הנעורים, נתקלו בשנים האחרונות באינספור שיטות שונות לצרוך
קולגן — שייצורו הטבעי בגוף, הולך ופוחת כאמור במרוצת השנים.
בימינו מתברר ניתן לא רק להתמרח בקולגן במצב צבירה של קרמים קוסמטיים, אלא גם לצרוך אותו בתצורת חטיפי בריאות, סוכריות גומי, כדורים או אבקות המתמוססות במשקאות — מה שהוליד עתה מוצר מסקרן נוסף - גלידת קולגן!
כן, שמעתם נכון, הודות לגלידריית "דלי קרים" שהוקמה ב-1989 והפכה במרוצת השנים לרשת בפריסה ארצית, ניתן עתה גם ללקק אותו.
מקורו של קולגן "נטיקול", מסוג הידרוליזט TYPE 1, ימי. הוא מורכב מעצמות דגים טחונות לכדי אבקה של חברת WEISHART הצרפתית שמוטמעת לאחר מכן ללא תוספת של חומרי טעם וריח בגלידה. הקולגן האמור כשר למהדרין מבית יוסף וחתם סופר.
לאירוע השקת גלידת הווניל החדשה המכילה קולגן טבעי אכיל, הגיעה כמתבקש פרזנטורית הרשת - הדוגמנית יעל שלביה.
"אנו גאים ונרגשים להשיק את הגלידה הראשונה בישראל שמכילה קולגן", ציין שרון בן בסט - מבעלי הרשת.
"זהו הצעד הראשון שלנו בתחום ה-BEAUTY FOOD וזאת הפעם הראשונה שאנו עושים צעד כזה. מכיוון שאנחנו גם היצרנים של הגלידות אותן אנו מוכרים, יש לנו חופש ואפשרויות רבות להתפתח וללמוד וזה היה טבעי מבחינתנו לעשות את החיבור בין מאכל שהוא כל כך מנחם וכיף לתוסף תזונה שתורם ומועיל לעור הפנים".
ואם להאמין למומחים שהרי הגלידה הטעימה (בחיי, ליקקתי אותה בהנאה רבה) תאפשר לעור שלכם לספוג את הפפטידים של הקולגן (5 גרם קולגן ל-100 מ"ל גלידה) ומלבד העובדה שהיא רכה וטעימה אתם גם תהפכו חסינים (קצת יותר) בפני הקמטים.
צילום: יח"צלחגיגה הצטרף גם מותג הטיפוח הקוריאני "טוני מולי" שבמעמד השקת הגלידה חשף לראשונה את 2x collagen - סדרה קוסמטית חדשה המועשרת בקולגן המבטיחה פעולת אנטי-אייג`ינג לטיפול בתהליך ההזדקנות של העור.
"אנו נרגשים להשיק את סדרת המוצרים החדשה שלנו, המכילה קולגן - החלבון השכיח בגוף שלנו. המוצרים החדשים נותנים את הבוסט המדויק להשלמת הסינרגיה ולהענקת מראה עור מוצק, גמיש ובריא", סיכמה שרון דובר - סמנכ"לית השיווק של המותג טוני מולי.