צילום: גיל אבירםהסניף של פיצה se tu בפינת הרחובות רבי אדא ורבי חנינא ביפו שב לפעילות אחרי גל קורונה 2020/21 ומשדרג את המושג "פיצה".
עם בצק בגודל XL על בסיס מחמצת, תוספות יצירתיות וסלט שף שנותן יריית פתיחה מסקרנת - נותר רק לתהות איך לא טעמנו את הנפוליטנית האותנטית עד כה.
תחת אור חמים של תאורת מנורות קש, נמצאת נאפולי גרסת יפו-ישראל. התפריט שלה כולל פיצות מבצק מחמצת ייחודי` כ-13 פיצות הממוספרות ונושאות תוספות שטרם עיכל החך הישראלי.
פסטות לסוגיהן לא תמצאו פה, ו"מכאן שמו של המקום", מעיד רון אלימלך, מבעלי se tu.
"סה טו באיטלקית פירושו "זה הכל" (על אף שבאיטלקית כותבים זאת questo è tutto), ואכן פרט לשתייה תמצאו שם גם סלט כמנה נוספת, אבל אפילו הקינוח יוגש לכם בדמות פיצה עם מגוון תוספות שחיתות (כנאפה, שטרוייזל או פאדג` שוקולד) וברוח אווירת חו"ל, לרגע תשכחו שאתם בישראל בעיצומו של גל קורונה שגורם לברך על כל רגע שמאפשר לנשום אוויר, סה טו.
"באפריל פתחנו את הסניף ביפו", מספר אלימלך, "ונאלצנו להפסיק את הפעילות בו כמעט מיד עקב מגבלות הקורונה. בימים אלו אנחנו מחדשים את הפעילות, גם בסניף ראשון לציון (שהושק בספטמבר 2020) בתקווה שהשגרה תמשיך כהלכתה".
צילום: דוד מויאללאחר עיון בתפריט ובהמלצת אלימלך, בחרנו בפיצות מספר 7, 8 ו-9, המספרים הללו מייצגים את סוגי הפיצות. 7, פיצה בתוספת ארטישוק, אורוגולה, בלסמי, פרמזן; 8 בתוספת בצל סגול וירוק וריבת בצל; ו- 9 מוצעת בתוספת רוטב פולטנה, שמן כמהין, פטריות ופטרוזיליה, המלצה אישית של רון אלימלך.
"הפיצה נאפית בשיטה נאפוליטנית קלאסית - דקה וחצי בתנור (450 מעלות), לעומת 4 דקות בפיצריות מסורתיות, לכן בצק המחמצת יוצא רך, וקריספי בשוליו", הוא אומר.
כיאה לחובבות סלט, התחלנו בתפריט הסלטים. אלימלך המליץ כאמור על סלט השף: קולורבי, בנוסף הזמנו סלט סה טו, רק כדי לגלות תערובת מושלמת של ירקות, גבינות ורטבים שיוצרים יחד שלמות של טעמים. החיסול הממוקד תהה אם יש מקום לדבר הבא: פיצות שטרם נטעמו...
הסקרנות תפסה פיקוד וקיבלה תשובות כשמגשי ענק חומים "נחתו" על השולחן ומעליהם הונחו 2 פיצות בגודל XL מלאות בתוספות ושולי בצק קריספיים שמילאו את שדה הראייה. פיצה 7+8 (על בסיס רוטב עגבניות, לכן ביקשנו תוספת שונה על כל חצי) העמיסה צבעוניות וכל טוב על הגבינה: צרור ירוק של עלי אורוגולה, הרים קטנים של ריבת בצל תוצרת בית, לבבות ארטישוק חתוכים, תערובת בצלים (ירוק וסגול) ולצידה נגיעות רוטב פסטו. רק מלהביט עליהן הבנו שהסלט כמנה ראשונה אינו רומז לגודל המנה השנייה.
פיצה מספר 9, לנועזים יותר, כוללת סימפוניה על בסיס רוטב פולנטה ועגבניות, שמן כמהין, פטריות ופטרוזיליה. מדובר בטעם נרכש שצריך ללמוד לשנן אותו אחרי שנות פיצה-רוטב עגבניות-ומוצרלה מעל.
בצק המחמצת שנדרשה רק דקה וחצי להפוך אותו לרך וקריספי בצדדיו הבטיח חוויית פיצה אחרת מכל מושג שהפנמתי על פיצות עד לרגע הטעימה. גם השותפה שלי למסע הודתה כי 4 משולשי פיצה כולל סלט שזללה בשלמותו לא אופייניים ליכולת הזלילה שלה.
לקינוח היא הזמינה מלבי, וסיכמה ב"מושלם".
באשר אליי, פיצה מס` 9, הקרב היה אבוד מראש: אחרי 2 משולשים ביקשתי פשוט לארוז, כדי לקחת קצת מנאפולי למקפיא הפרטי ולהתענג מאוחר יותר בבית על כל ביס (הטעם והמרקם משתבחים גם בבית).
כמושבעת קינוחים, מובן שלא פסחתי גם על שחיתות שוקולדית וכמה שיותר - פיצת פאדג` שוקולד הבינה שאהמר עליה, ואכן, תוצרתה עלתה בטעמה הנימוח והפריך על כל דמיון.
על בסיס בצק המחמצת מידה xl (שנארזה אחרי שדגמנו 3 משולשים) הציעה שכבת מאפה שוקולדי רך ובמינון מדויק עם נגיעות שוקולד לבן מעל. יכולנו לבחור פיצה כנאפה, עוגת גבינה או פיצה 2020 (נוטלה וריבת חלב) אך כגודל הפיצה גודל הקיבולת האישית. הסתפקנו במלבי תוצרת בית עם טופ ריבת חלב, כשהבטן המדושנת אומרת "סה טו" לעונג הצרוף של נאפולי בצלחת כחול לבן. יפו-פינת סה טו.
צילום: דוד מויאלאגב, ממש היום (ה-15 לחודש) יארח סניף הפיצה בפשפשים את הפיציולי יפתח ישעיהו החל מהשעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות לערב שכולו מוקדש לכבודה של הפיצה הנפוליטנית ובמסגרתו יוצעו פיצות מיוחדות, עם חשיבה מחוץ לקופסה של ערבוב טעמים וחומרי גלם, שיגרמו לכם לאבד את החושים.
מחיר: 50-67 שקלים לפיצה.