יח"צ
תוספת חדשה למשפחת בושמילס
אם אתם חובבי וויסקי, אין צורך להציג בפניכם את מזקקת בושמילס.
הוויסקי האירי מיוצר במזקקה הפעילה הכי ותיקה באירלנד - האישור המקורי לזקק וויסקי הוענק למייסדים לפני מעל 400 שנה בשנת 1608, ומאז ועד היום המזקקה מייצרת וויסקי אירי איכותי.
זו אחת מהמזקקות היחידות באירלנד שחומר הגלם שלה היה ונשאר 100 אחוז לתת שעורה, וכזו שמזקקת את המאלט 3 פעמים. הזיקוק המשולש מקנה לוויסקי את טעמו החלק והמיוחד שכל כך אופייני לו.
לייצור הוויסקי משתמשים במים שמקורם ביובלי נהר הבוש (BUSH). מה שמייחד את מי הנהר שהם זורמים בחלקם דרך קרקע עשירה בכבול. באופן זה מקבלים המים והוויסקי טעמים ייחודיים ולא שגרתיים.
עד כאן ההיסטוריה. עכשיו הכירו את סדרת "בושמילס קאסקס פיניש", התוספת החדשה למשפחת בושמילס. סדרה זו היא פרי יצירתה האחרונה של המאסטר-בלנדרית האגדית של בושמילס, הלן מלהולנד.
יח"צהוויסקי בסדרת "בושמילס קאסקס פיניש" מתיישן בחביות שנבחרו בקפידה מכל רחבי העולם. כל חבית הכילה בעבר נוזל אחר אשר תרם רבות לאופיה של החבית. ההחלטה ליישן את האוריג`ינל בחביות אלה, התקבלה על מנת להעצים ולהוסיף לטעמו של האוריג`ינל ובכדי לייצר פרשנות חדשה לטעם המוכר.
לסדרת "בושמילס אוריג`ינל קאסק פיניש" ארבע סיומות שונות – "קריביאן אוק פיניש" - בושמילס אוריג`ינל שסיים את התיישנותו בחבית שהכילה בעבר רום, "אמריקן אוק קאסק פיניש" - בושמילס אוריג`ינל שסיים את התיישנותו בחבית שהכילה בעבר ברבן, "פרנץ אוק קאסק פיניש" - בושמילס אוריג`ינל שסיים את התיישנותו בחבית שהכילה בעבר יין צרפתי אדום ו-"קלבדוס אוק קאסק פיניש" - בושמילס אוריג`ינל שסיים את התיישנותו בחבית שהכילה בעבר תזכיר סיידר תפוחים צרפתי.
ה"סיומות" הייחודיות הללו מייצרות עוד טעם ואיכות למגוון הוויסקי של המזקקה, המתאים לשתייה בידי כל חובב וויסקי באשר הוא.
טעמנו את "בושמילס קאריביאן רום קאסק פיניש", 40% אלכוהול: ערבוב של סינגל מאלט וויסקי (30% מהבלנד) שסיים את ההתיישנות שלו בחביות שהכילו בעבר רום קאריבי בן 7 שנים לפחות יחד עם "גריין וויסקי" הייחודי למזקקה ליצירת טעם טרופי מתובלן. במהלך התיישנות הוויסקי בחביות אלה, החבית עצמה מפעפעת את הארומות והטעמים העדינים שלה ליצירת בושמילס אורגינל עם נגיעה של שמחה קריבית סוחפת.
צבעו של הוויסקי זהוב עשיר עם גוונים נחושתיים. באף הוויסקי שופע רעננות של תפוח ירוק מקורמל, יחד עם ארומות של דבש ומאפים מתוקים. לכל זה מצטרפים גם ריחות המזכירים רום, ריחות כמו עסיס פירות אקזוטיים, קוקוס ווניל. טעמו של הוויסקי מתוק בהתחלה עם רמזים עבים למולסה איכותית יחד עם רעננות פרחונית נעימה. הסיומת ארוכה בעלת מתיקות קרמלית נעימה עם הדהוד טעמי חבית הרום המשובח. לשתות כמו שהוא, נקי או בתוספת קרח.
מחיר: 129 ₪
צילום: תום גץ לילה לבן
פסטיבל "White", מפורצי הדרך של תרבות היינות הלבנים בישראל, חוגג את שנתו ה-13 עם אירועי יין מגוונים בשלל ריחות וטעמים מיוחדים.
בפסטיבל צפויים להשתתף אלפי אורחים מכל רחבי הארץ שיגיעו ליהנות מטעימות של יותר מ-130 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, סדנאות יין, מתחם אוכל, מוזיקה שמחה ועוד הפתעות רבות.
בפסטיבל משתתפים היקבים הגדולים, יקבי בוטיק קטנים וגדולים כאחד, והיבואנים שיציגו את התוצרת המקומית לצד מיטב יינות העולם, לצד שחקני חיזוק חדשים שיחשפו כמדי שנה את השפע והמגוון של הזנים והסגנונות שיש ליינות לבנים, סמוקים ומבעבעים להציע.
בין המשתתפים:
צור סוכנויות, יקב בנימינה, יקב ברקן, יקב סגל, יקב ארזה, חברת הכרם, יקב דלתון, יקב רקנאטי, יקב שילה, יקב פסגות, Miraval, יקב ארזה, יקב עמק האלה, Tommasi,Claudy Bay, Mateus , יקב ירושלים, יקב טפרברג, נתיב יין, יין בעיר - אספריט, Akkerman, Purcari, יקב יתיר, יקב כרמל, יינות Fantini של היבואן Tsilinsky, יקב סימון,Touch By Fusion, כספי משקאות, שקד-דרך היין, ועוד רבים וטובים.
חיים גן מחברת "איש הענבים": "תרבות צריכת היין הלבן בישראל בעלייה מתמדת, אנו גאים שפסטיבל white הוא חלק מפורצי הדרך שהוביל ומוביל צריכת יינות לבנים וסמוקים בישראל". ישראל היא מדינה חמה והצפי לעלייה בצריכת יינות לבנים וסמוקים עתידי לעלות בעשור הקרוב. באירוע השנה קבצנו מעל 130 יינות שמובילים בתחומם".
הפסטיבל ייערך ברחבת המרינה בהרצליה בימים ד` –ה` 4-5.8.2021 בין השעות: 18:00-23:00.
מחיר: בקופות האירוע - 115 ₪. בהרשמה מוקדמת - 90 ₪.
צילום: אפיק גבאיטוניק חדש
חברת IBBLS, יבואנית ומשווקת מותגי אלכוהול, הרחיבה את סדרת המיקסרים FEVER TREE PREMIUM עם טעם חדש: Fever Tree Mediterranean Tonic Water.
הטוניק החדש מאופיין בטעמים מחופי אגן הים התיכון, דוגמת טימין לימוני ורוזמרין. הוא ארומטי, מתקתק ומושלם לדרינקים קלאסיים דוגמת ג`ין & טוניק.
על מנת ליצור את Fever Tree Mediterranean Tonic Water, מי הטוניק הים תיכוניים, לוקטו פרחים, פירות ועשבים מחופי אגן הים התיכון, דוגמת טימין לימוני ורוזמרין, אותם שילבו יחד עם הכינין המובחר מקונגו. התוצאה שנוצרה היא מי טוניק עדינים, פרחוניים ומיוחדים, אותם מומלץ לערבב עם גי`ן או וודקה איכותיים בעלות טעמים הדריים ועשביים.
לרגל השקת המשקה בארץ, תקיים Fever Tree שיתוף פעולה קולינרי עם Ontopo - MIX WITH THE BEST בו ישתתפו כ-20 מסעדות פרימיום ברחבי הארץ ויציעו ערבי ספיישל וברמן מקצועי אישי שילווה את הארוחה ויעניק לסועדים חוויה בעלת ערך מוסף. בין היתר יסביר הברמן לאורחים איך שותים נכון ג`ין וטוניק, מה הם השילובים נכונים, כיצד להעמיק את הדרינק בצורה פשוטה ועוד סודות מעולם האלכוהול. בפרויקט, שיתקיים למשך שבועיים בין התאריכים 1-15.8, ייקחו חלק מסעדות כמו: אונזה, ג`ורג` וג`ון, דלאל ו- NG.
מחיר: 29 ₪ למארז (4).
הזמנות לארוחות MIX WITH THE BEST, דרך אתר Ontopo במחירים קבועים של 250 ₪ או 320 ₪ לאדם ובהזמנת מקום מראש.