יח"צ
באחד הערבים טרום יְמֵי בֵּין הַמְּצָרִים, בריזה נעימה נשבה מכיוון הים אל מתחם התחנה.
לא רחוק מהכניסה למתחם, בלוקיישן אינטימי, שוכנת בבית ערבי מקורי מהמאה ה-19, מסעדת רג`ינה, אותה הכרתי לראשונה עת הושקה לפני כעשור על ידי המוזיקאית והמסעדנית דפנה בר ציון ז"ל, שקראה לה על שם סבתה.
מאז כבר הספיקה רג`ינה להחליף מספר בעלים, אך נדמה שלכולם היה חשוב לשמור בנאמנות על צביונה הראשוני כמסעדה עם מנות ביתיות בסיסיות ופשוטות.
תחת ניהולו של אברהם ארבוב (32), איש חב"ד חרדי, שלקח אותה בעצת הרב יוסף גערליצקי - שליח הרבי מליובאוויטש, ששם לו כמטרה לנסוך בתל אביב אווירה של יהדות, התחזקה רג`ינה ומכשרה היא התחרדה לכשרה למהדרין, כך שתכלול את כל החומרות המקובלות על הקהילות הגדולות בעמ"י כך שגם חרדים יוכלו לאכול בה בהנאה וללא חשש של פגיעה במנהג אבות או בחומרות הנהוגות בביתם.
יח"צ בשנים האחרונות אומנם נפתחו בתל אביב יותר מסעדות כשרות ממסעדות שאינן כשרות, ונדמה שהטרנד הזה מושפע משינוי בסגנון הבילוי של דתיים ומהעובדה שקבוצות מעורבות יבחרו לסעוד לרוב במסעדות כשרות, אך ארבוב כאמור לקח את העניין לקצה, כשהפך את רג`ינה לגלאט־כשר.
עם זאת ניכר כי בהבנתו את המציאות והתחום בו הוא פועל, הוא אינו מסתפק רק בלקוחות חרדים או מזדמנים, ונדמה שהוא משתדל לחדש ולהמציא את רג`ינה כל פעם מחדש, כך שתהווה אלטרנטיבה לקהלים מגוונים.
יח"צ כך למשל חלק מהמלצרים במקום הם חילוניים מובהקים, גם העיצוב שמר על צביונו המקורי כך שיקרוץ לעין חילונית ואפילו הפליי-ליסט המתנגן ברקע כמו נלקח מבית קפה היפסטרי. ככלל נדמה שכל הצוות לרבות ארבוב עצמו, חפץ באינטגרציה חרדית-דתית-חילונית.
גם העובדה שארבוב בחר להשתתף בשוק העבודה ולנהל מסעדה מצליחה ופעילה על פני אימוץ דרך חיים של "חברת הלומדים" (לימוד תורה בלבד על חשבון חיי פרנסה), מעידה לפחות מבחינתי, על הכלתו לחוש בנוח במסעדה לא פחות מאשר בבית המדרש.
יח"צ אפילו אם ארבוב בחר לפעול כך בעולם המעשה מתוך מגמה לתקנו, נדמה שהוא עושה זאת ממקום של רצון להוות אלטרנטיבה הן לציבור הדתי הן לעולם החרדי הקלאסי והן לזה החילוני, וכך בהפוך על הפוך, גם אם רג`ינה לא התכוונה היא הצליחה רג`לפתח את הגנום של הישראליות המפוררת, השסועה והשבורה ולהוות מקום בילוי של שיתוף ודרך ארץ, שבו חרדים בבגדים שחורים, לצד פמיניסטיות וגייז חילוניים אוכלים זה לצד זה מאותו המסטינג.
בהתאמה, בחר ארבוב לאחרונה לרענן את התפריט במנות חדשות שחלקן אף מיועדות ספציפית לקהל הטבעוני.
יח"צ בין המנות הראשונות בתפריט המחודש תוכלו למצוא: פוקצת סלמון מעושן עם בצל סגול, צנונית, פלפל חריף,עשבי תיבול ואיולי צ`יפוטלה (68 ₪), סלט עדשים שחורות עם גזר, בצל סגול, צנונית, פלפל חריף, עשבי תיבול, אגוזי מלך וחמוציות ברוטב ויניגרט הדרים (62 ₪) וצלחת חומוס עם אסאדו מפורק, סלט חצילים מטוגנים וסחוג ירוק (56 ₪).
גם העיקריות התחדשו.
אסאדו -בצלייה איטית ברוטב ציר בקר מתקתק המוגש בתוספת אורז צהוב, חמוציות ועשבי תיבול (108 ₪), פלטת בשרים הכוללת סטייק אנטריקוט, פרגיות וחזה עוף לצד צ`יפס ותפוחי אדמה (280 ₪) ומנת המבורגר טבעוני בלחמנייה עם ירקות, רוטב ברביקיו ומנת צ`יפס (69 ₪).
יח"צ בשעת ערב, רג`ינה הומה ומלאה, דחוסה בקולות. אנחנו טועמים מהראשונות ומתרפקים על טעמם הביתי הטוב.
להנאתי פתחתי בקרפצ`יו סלק (38 ₪), אין כמו לאכול סלק מגורר עם כמה שפריצים של לימון, מלח גס ושמן זית.
מהעיקריות טעמתי מהדג המרוקאי. "בחרת מנה מורכבת", מסנן לעברי ארבוב. "או שממש אוהבים אותה, או שלא. זה כמובן תלוי במידת החריפות המועדפת על הסועד".
אז בסך הכללי אהבתי! מדובר במנה הכוללת שני נתחי פילה אמנון ברוטב פיקנטי של פלפלים, עגבניות וכוסברה המוגשת עם אורז צהוב (72 ₪). עם זאת היה טוב אילו הייתה רג`ינה מתפרעת קצת יותר בחריפותה של המנה.
ילדיי (תאומים בני 9) בחרו, במנת המבורגר בלחמנייה (79 ₪) ובשווארמה הודו נקבה שנצלתה על הפלנצ`ה והוגשה לצד צ`יפס, טחינה ועמבה (75 ₪).
פייר זאת האחרונה, באמת אחת מהשווארמות הטעימות שזללתי בחיי מהצלחת של ילדי בפרט, אך רצוי היה שברג`ינה יגדילו את כמות הבשר בה, לאור העובדה שלא מדובר במנת ילדים!
בשורה התחתונה אני מוכרח לומר ביושר, ברג`ינה אולי לא תמצאו מנות גורמה שישמטו לכם את הלסת מטה, ובכל זאת המנות שלה טעימות, רובן נדיבות, מנחמות ונאות מראה ובכך היא הופכת רג`לנדבך צנוע ונעים במתחם, ולמקום ששווה בהחלט להגיע אליו לארוחת ערב מזינה ומשתלמת.
עכשיו כשצום תשעה באב כבר חלף, אני יכול לשמחתי לקפוץ שוב לרג`ינה ולהתענג על השווארמה...
רג`ינה מתחם התחנה, נווה צדק - תל אביב, 7367474־03