יח"צ
באמצע הקיץ המיוזע הזה התגעגעתי פתאום לאיטליה. ואם להיות ספציפי, אז לבולוניה, שנחשבת לבירה הקולינארית של ארץ המגף המהממת.
בולוניה מלאה רחובות קטנים וחבויים שצריך לכתת רגליים כדי למצוא אותם, ובכל רחוב כזה מתחבאות כמה פנינות: מסעדות מקומיות קטנות, ברים צפופים, גלידריות מעולות, פיצריות ומאפיות] ולכולם אותו המכנה המשותף: מקומות קטנים, אינטימיים, שלפעמים נראים כמו מסדרון, ויש להם את הקסם שלהם, הרומנטיקה, ההרגשה שאתה במקום חד פעמי, ולא איזה חלל מהונדס של רשת גדולה.
הגעגועים האלה הובילו אותי למסעדת אלורה בשדרות בן גוריון בתל אביב.
סלט רועים. צילום: תום חוליגנוב
מסעדת אלורה, בית איטלקי, מביאה את ניחוחות טוסקנה למרכז תל אביב ומציעה תפריט איטלקי אותנטי באווירה אינטימית וחמימה המזכירה לך את איטליה מבלי להחתים דרכון.
כשאתם נכנסים לאלורה אתם מרגישים את החוויה האיטלקית הזאת, בשילוב אווירה רומנטית וחמימה, כמו המקומות האינטימיים ההם מאיטליה.
המסעדה קיימת כבר 12 שנים. היא החלה את דרכה בשדרות רוטשילד, והיום ממוקמת בשדרות בן גוריון, ומציעה תפריט איטלקי, עם מנות העשויות חומרי גלם איכותיים, בהשראת המטבח הטוסקני עם נגיעות ים תיכוניות.
השף ומי שבנה את התפריט הוא אורי קאריק ("מסה", "1948", "ימק"א הרצליה", ושף מסעדת מלון סטאי), לו 20 שנות ניסיון בתחום.
מולים ברוטב רוזה ואניס. צילום: תום חוליגנוב
וכמו באיטליה, הפשטות מנצחת: הריהוט פשוט והמנות הן לא "מנות אינסטגרם", אך ההקפדה על חומרי הגלם ניכרת בצלחת: מגוון הפסטות המשובחות מבית חברת "דורו איטליאן", והגבינות המשובחות לרבות הפרמז`ן מתוצרת סוג א` האותנטי מיובאות אף הן מאיטליה.
הפיצות והפוקאצ`ות נאפות בטאבון לבנים שיובא מאיטליה. חמימות המאפים היא כרטיס הטיסה הישיר לאיטליה. עכשיו עצמו עיניים, שאפו עמוק ותראו, אתם בליגוריה. הרטבים, הממרחים, הרביולי, הניוקי, הלזניה והקינוחים נעשים במקום והטעם והאיכות ניכרים בחך.
פירות הים טריים ומגיעים למסעדה מדי יום היישר מרשת הדייגים של יפו.
בתפריט: ברוסקטות, מנות ראשונות, סלטים, פיצות, פסטות, מנות עיקריות, וקינוחים.
ניוקי ערמונים. צילום: תום חוליגנוב
אהבנו במיוחד את מנת ברוסקטת ארטישוק ומוצרלה די באפלו, על טפנד זיתים. (42 ₪), הרביולי די נוצ`י - רביולי תוצרת המקום במילוי גבינת מסקרפונה, אגוזים, בזיליקום טרי, ברוטב שמנת מרווה (62 ₪).
סלט הרועים - הפתעה מרעננת. הוא מכיל תרד, עלי אורוגולה, צנונית, עגבניות שרי, ארטישוק רומאי, פטריות, זיתי קלמטה, גבינת מוצרלה די באפלו ופיצוחים ברוטב שמן זית ובלסמי (64 ₪).
סלט קפרזה. צילום: תום חוליגנוב
אל תוותרו גם על פיצה אלפרדו ברוטב שמנת, עם פטריות כמהין, ארטישוק, וגבינת מוצרלה (69 ₪); חובבי הפסטות יתענגו על אלורה פירות ים- פסטה פפרדלה ברוטב שמנת, יין לבן, עגבניות מיובשות, שום, מיקס של שרימפס קלמרי ומולים (82 ₪), ויש גם לזנייה עגל- שכבות של דפי לזניה תוצרת המקום, במילוי בשר עגל מפורק בבישול ארוך, ברוטב רוזה מוקרם במוצרלה (82 ₪).
פיצה אלפרדו. צילום: תום חוליגנוב עוגת גבינה. צילום: תום חוליגנוב
בגזרת הקינוחים תוצרת המקום תמצאו טירמיסו (42 ₪) ועוגת גבינה קרה עם תחתית קרמבל (44 ₪) ובתפריט היין מגוון יינות אדומים כמו פרמיטיבו, קיאנטי, פלאם קלאסיקו בלנד של מגוון זנים אדומים, ויינות לבנים כמו רוזה קורבלי, ופינו גריג`ו של יקבי הגפן בהרי יהודה שמייבאים מאיטליה (38-58 ₪ לכוס, ולבקבוק 140-260 ₪).
האווירה החמה, האינטימית והרומנטית שאופפת את המסעדה מגיעה מעיצוב בסגנון וינטג` המתכתב באופן ישיר עם העיצוב האדריכלי של הבניין שבו ממוקמת המסעדה. בניין לשימור בן מאה שנה. במרפסת רחבת הידיים ניתן ליהנות מבריזה טובה ואווירת שאון הרחוב התל אביבי.
מסעדת אלורה, בית איטלקי, שדרות בן גוריון 39, תל אביב. 03-5665655