יח"צ
"להרים פה עוד כוסית-סית-סית"
מותג וודקת הפרימיום BELVEDERE השיק מהדורה מיוחדת ובמלאי מוגבל לכבוד הקיץ, בעיצוב קיצי שיתאים לימים החמים.
העיצוב החדש משקף את תחושות הקיץ ומשלב אלמנטים שעוצבו כמחווה למרכיבים הטבעיים המשמשים להכנת הקוקטיילים המזוהים עם המותג, כגון: ליים, אשכולית אדומה ועשבי תיבול.
וודקה "בלוודיר" הינה וודקה סופר פרמיום פולנית העשויה מ-100% שיפון פולני איכותי, נתון המעניק לה את אופייה הייחודי והבולט, היא מורכבת משיפון ומים בלבד ועוברת 4 זיקוקים. תהליך היצור המוקפד שלה מביא להיותה וודקה אלגנטית מורכבת ומלאה אופי בעלת רמיזות של וניל ופלפל לבן, אידאלית לקוקטיילים קיציים עם שימוש במרכיבים טבעיים.
בקיצור, השורה התחתונה די פשוטה - אם אתם חובבי וודקות משובחות, לכו על זאת הפולנית המזוקקת העשויה משיפון, וודקה שעושה המון כבוד לפולנים הטוענים כידוע כי ראשיתה של הוודקה בארצם כבר במאה ה-15.
אגב, אם תהיתם, מקור השם וודקה ככל הנראה בהטיה של המילה "וודה" (מים, בפולנית), או בלשונם של איב אנד ליר - "להרים פה עוד כוסית-סית-סית", כי ה"בלוודיר", היא באמת אלטרנטיבה מושלמת בסגמנט הוודקות פרימיום.
מחיר: 99-109 ₪ ל-700 מ"ל.
יח"צ שוק הבירה מתעורר לתחרות: המותג הגרמני אורייש עושה עלייה
בירה אורייש הוצגה לראשונה בשלהי שנות ה-60 של המאה הקודמת, אך בדומה למוצרי יוקרה נוספים, ההיסטוריה שמלווה את המותג מתוארכת שנים רבות אחורה, לשנת 1516 בבוואריה (גרמניה).
באותה השנה, בחודש אפריל עיגן הדוכס וויליאם הרביעי את"חוק טוהר הבירה" ובו קבע שבירה תכיל אך ורק מים, לתת שעורה וכשות. לאחר מספר שנים הוספה לרשימה גם החיטה, ולאחר 350 שנים, עם הבנת תפקידם - גם השמרים.
בירה אורייש מיוצרת במבשלת אייכבאום הממוקמת בעיירה מנהיים שבדרום-מערב גרמניה. המבשלה הוקמה כאמור לפני למעלה מ- 340 שנים והיא פועלת באופן רציף עד היום.
לבירה הגרמנית צבע מוזהב עם גוונים בוהקים של צהוב, ארומה מאופקת עם ניחוח עדין של כושתנית, וטעם מאוזן היטב בין מרירות עדינה ומחמיאה לבין טעמי אפרסק ואפקט מרענן.
כידוע, המים מהווים כ-90% מהבירה. לכן ישנו דגש משמעותי על איכות המים. למעשה, בדיקות מעבדה מוכיחות כי איכות המים יוצאת הדופן של אורייש טובה ממי השתייה הרווחים בגרמניה.
על מנת להבטיח את איכות המים, המבשלה רכשה עם השנים באר מים עם מאגר המשמש לצורכי הייצור בלבד. על ידי שימוש בשמרים טבעיים בלבד (Reinzuchthefen), בירה אורייש שומרת על עקביות בטעם. וגם המחיר סבבה:.
מחיר: 7 ₪ ל-500 מ"ל.
יח"צ בירת הקראפט של הברומאסטרים
בירה ישראלית חדשה מושקת בימים אלו ע"י "מבשלות בירה בינלאומיות".
"שקמה" - בירת קראפט ישראלית, המיוצרת במבשלת בוטיק חדשה הקרויה על שם מאגר המים שקמה שהקימה חברת מקורות בסוף שנות ה-50 כדי לאסוף את המים שזרמו בנחל.
במקום בו החלה שדרת עצי השקמים שהגיעה עד יפו-ת"א, ליד נחל שקמה שבדרום, התכנסה חבורת ברומאסטרים מלאי ידע, ניסיון ותשוקה לבירה כדי להקים מבשלת קראפט וליצור בירה חדשה ומעניינת.
הניסיון הרב שצברו הברומאסטרים בבישול הבירות של קרלסברג, הוביל אותם לממש את חלומם וליצור משהו חדש וייחודי. התשוקה לחדשנות והידע הרב שנצבר לאורך השנים, הובילו להקמת מיקרו מבשלה חדשה זאת, בסמוך למבשלה הגדולה באשקלון, בה יוכלו לייצר בירות קראפט שהם אוהבים, בכמויות קטנות.
המיקרו מבשלה החדשה הוקמה עם ציוד מהמתקדם בעולם. הברומאסטרים של שקמה חרטו על דגלם להביא לשוק הבירות הישראליות טעמים חדשים ומעניינים, כאלו שיתאימו גם לצרכני הקראפט הוותיקים וגם לאלו העושים את צעדיהם הראשונים בעולם בירות הקראפט.
עץ השקמה, שנפוץ במיוחד באזור הדרום, מקבל ביטוי על גבי תווית הבקבוקים ומסמל את החיבור האיתן של המבשלה אל מקום ייצורה –דרום הארץ. התוויות עוצבו בהתאם לרוח המבשלה כאשר כל סגנון בירה מקבל צבע משלו.
הבירה תושק תחילה בשלושה סגנונות שונים ובהמשך יצטרפו טעמים וסגנונות נוספים: אייל ענברי -בירת קראפט ישראלית בסגנון אייל ענברי, פירותי ועשיר בטעמי קרמל ומרירות נעימה בעלת 5.5% אלכוהול. IPA - בירת קראפט בסגנון IPA קלאסית, מלאה בארומות של הדרים ופירות קיץ ומרירות מודגשת בעלת 5.2% אלכוהול ומרצ`ן לאגר- בירת קראפט בסגנון מרצ`ן לאגר ענברי עם טעמי קרמל עשירים ומרירות מרווה בעלת 5.7% אלכוהול.
יח"צ לצלילי הבוזוקי: ביטון ופרנס מארחים ביאסו
שמעון פרנס -איש הרדיו המזוהה עם תרבות המוזיקה היוונית והשף אבי ביטון חוברים לערבים משותפים, עם אוכל, מוזיקה וסיפורים נוסח יוון.
יחד הרכיבו השניים תפריט מיוחד כאשר כל מנה מלווה בסיפור משלה.
יאסו, הטברנה השמחה בהובלת ביטון, תארח את פרנס לערבי קונספט שיוקדשו לסגנון המוזיקה האהוב כל כך על הישראלים. המפגשים יבואו לידי ביטוי בשני מופעים שונים שיעלו על בימת היאסו לסירוגין ויאפשרו הצצה אל הסודות שמאחורי להיטי הענק של הז`אנר, לצד אוכל יווני משובח ואוזו שיישפך כיין.
ביום שני, ה-28.6, יעלה פרנס על בימת המסעדה עם סיפור אהבה יווני – מופע מוזיקלי שמח הכולל את מיטב הזמר היווני מאספרה, ברבה יאני מיסירלו ועד לחריס אליקסי ועוד. בין הקטעים המוזיקליים, יפליא פרנס במעשיות וסיפורים פיקנטיים כשלצידו על הבמה גיטריסט העל חיים רומנו על הבוזוקי, הזמרת עליזה אביב ושמוליק בר עוז על הבס.
ביום שני, ה-19.7, יתקיים המופע השני בין ישראל לפיראוס – בה יפרוש פרנס את התהוותה של המוזיקה היוונית בישראל דרך סיפורים ואנקדוטות משעשעות בליווי סרטונים נדירים. בתכנית הוא ייגע ברבים מהאמנים שתרמו להפיכתה של המוזיקה היוונית לכה פופולרית בישראל: החל באריס סאן, דרך יהודה פוליקר וזוהר ארגוב ועד ליורגס דאלארס, גליקריה ועוד.
ביטון מצידו יגיש בערבים הללו תפריט מיוחד אותו הרכיב כאמור במשותף עם פרנס. הרעיון מאחורי התפריט הינו להגיש מנות יווניות אותנטיות, שמוכרות פחות לקהל הישראלי ובכך לאפשר הצצה נוספת אל יוון "האמיתית".
המנות יוגשו בסגנון מאזה לחלוקה במרכז השולחן, כשכל מנה מעלה זיכרון שנחקק בלב של זה או של זה:
ביורדי – מנה נפוצה במטבח הטורקי שזלגה אל המטבח היווני – גבינת פטה חרוכה בתנור המוגשת ברוטב עגבניות מלטף ומעט פיקנטי. גבינה מומסת נחשבת לאחד התענוגות הקולינריים האהובים על היוונים והיא מוגשת עם פרוסת לחם שכיף לטבול ברוטב ובגבינה, לביס מושלם.
קפטדס פראסה – לביבות פראסה עם בשר עגל בטמפרטורת החדר מוגשות עם פלח לימון, המעלות בביטון זיכרון ילדות של ילד החוטף אותן מהשיש ולא יכול להפסיק לזלול.
יאסו, הירקון 105, תל אביב.
מחיר: 90 ₪ לאדם.