פוקישופ.צילום: ספיר קוסא
טבעוני/חריף/ללא גלוטן .....כל שתרצו תמצאו ב-"פוֹקי" (Poké) אז בואו נגלוש לרגע לרשת עם האוכל הטעים והקונספט המדליק.
הפריחה הקולינרית של בני ברק ממשיכה, והפעם זה מגיע בדמות קערת פוקי (או ליתר דיוק פוקה) - סטריט פוד שמקורו במדינת האיים ה-50 של ארצות הברית - הוואי.
למעשה מדובר במזון מסורתי קליל, של כמה סוגי דגים נאים חתוכים לקוביות (אגב, משמעות המילה "פוקי" בהוואית היא חתוך לקוביות), המוגשים בתוך קערה כמנה ראשונה או כמנה עיקרית שבבסיסה אורז ובתוכה גם ירקות ורטבים שונים.
הודות לטרפת של האמריקאים ולאינסטה – הפך הפוקי ללהיט עולמי בעיקר בלוס אנג`לס אבל לא רק, גם בניו יורק, באוסטרליה ובלונדון.
לישראל הוא הגיע לראשונה כבר לפני 5 שנים עת הושק הסניף הראשון ל"פוקי" ברחוב אבן גבירול התל אביבי.
עתה מצטרף לרשת, סניף רביעי במספר השוכן בעיר בני-ברק בין מגדלי המשרדים הצפופים ברחוב בר כוכבא 16.
פוקישופ - סניף בני ברק. צילום: יח"צ ביום חמישי שעבר בעלי שיחיה ואני חיפשנו אחר מקום מעניין לסעוד בו יחד, כזה שעוד לא אכלנו בו קודם לכן. או אז בחרנו לתת צ`אנס ל"פוקי" ולהתחבר להוואי ששואפת כידוע לחזור למזונות הפשוטים והטריים מהאדמה והים.
פוקישופ.צילום: ספיר קוסא כשנכנסתי למזללת המזון המהיר פגשתי בה את אחד העובדים שקיבל אותי בסבר פנים יפות, בסבלנות וביחס טוב והפנה אותי אל בן ואן גלדר יזם צעיר ואיש הייטק לשעבר שעלה ארצה לפני 9 שנים מהולנד ויחד עם פרנק צרפתי, איש עסקים מלוס אנג`לס שעלה אף הוא לישראל לפני 5 שנים הקים את הרשת.
ואן גלדר שעזב בגיל 40 את תחום ההייטק ועבר למסעדנות סיפר לי כי הוא שמח מבחירתו.
"נמאס לי מאוכל רחוב בדמות שווארמה או פלאפל נוטפי שומן ומטוגנים, מזונות תעשייתיים עתירי כימיקלים. כשאתה רעב עדיף לצרוך בתחום המזון המהיר אוכל שמורכב מכל אבות המזון, אוכל משביע ובריא", הוא אומר.
ואכן, ב"פוקי" תוכלו לבחור בין סוגי דגים נאים - סלמון, דג לבן או טונה אדומה לבין שתי אפשרויות טבעוניות – טופו או פולי סויה. מכאן והלאה תוכלו ללכת על אחת מקערות הפוקי המובנות שמציעים במקום, או פשוט להנדס לכם אחת משלכם מתוך בופה הירקות הטריים שמתהדר במגוון אפשרויות, סטנדרטיות (מלפפון, גזר, צנונית) וגם כאלו שפחות קוביות מנגו או זרעי צ`יה, למשל) ומעל כל הטוב הזה תוכלו אם תרצו להוסיף גם רטבים על כל טעמם ותוספות מפתיעות נוספות (למשל פרוסות קקטוס).
"העיקרון הוא שכל אחד מרכיב לעצמו את המנה שלו. המטרה שלנו היא לפתוח כמה שיותר סניפים ושזה ירוץ טוב", אומר ואן גלדר.
"כאן אנו מספקים תשובה לכל אדם על העדפות הקוליניריות האישיות שלו, והוא בוחר בדיוק מה תכיל המנה שלו לפי טעמו האישי".
את הרטבים מהוואי מכינה ג`ודית - אשתו של פרנק.
"המרכיבים של הרטבים מקורם בהוואי אבל ג`ודית מעניקה להם טאץ` מקומי, היא מוסיפה להם נגיעות של טוויסט ישראלי כמו: טחינה, מייפל וג`ינג`ר סרירצ`ה, וואסבי חריף, מיונז בזיליקום, בלסמי מייפל, מנגו צ`ילי פונזו ועוד, כל הרטבים מדהימים ומקוריים".
פוקישופ - סניף בני ברק. צילום: יח"צ אז מה זללנו?
בעלי בחר כמרכיב העיקרי של המנה את מיקס הדגים (48 ₪) ונהנה מאד, אני בחרתי לייצג את הפלח הטבעוני ובחרתי במנה צמחונית.
המנות טעימות ואסתטיות כמו המקום עצמו, ולמרות שאני לא אוכלת דגים נהניתי מאד מהשילוב המנצח של האורז והירקות (אפשר גם טופו) עם הרטבים המעולים. מרכיב החלבונים שלי התבסס כאמור על פולי סויה פריכים וטופו (46 ₪).
האורז, שהוגש בטמפרטורה פושרת על מנת לא לבשל בחומו את כל הפוקי הזה, שימש לטענת בעלי כמצע מושלם לערימת הירקות מלאי הטעם ולקוביות הדג, שהיו טריות ומשובחות.
בשורה התחתונה שנינו יצאנו מהמקום שבעים ומרוצים, בטוחים כי בפעם הבאה שיסתדר לנו בלו"ז נעצור שוב בבני ברק ונרכיב מנה חדשה.
אה, וחשוב לציין, כי הארוחה בפוקי מדויקת מבחינת גודלה. היא טעימה, טרייה ומשביעה כאמור, ובניית המנה נדיבה היא. נכון, לא מדובר במסעדות יוקרה, אבל נהנינו מאוד מהמנה ההוואית הזאת ומה שהיה חסר לנו בכל זאת היא רק במה, שעליה תתנגן לה מוזיקה תואמת, ורקדנים בבגדים מסורתיים ידגימו סגנונות אלוהה!
POKESHOP - בר כוכבא 16, בני ברק. 03-5509949