בשנים האחרונות חל שינוי ביחס הישראלים ליין הלבן. צריכתו גדלה בהתמדה, ולכן, יקבים מקומיים מייצרים כיום יותר סוגים של יינות לבנים מזנים שעדיין לא גודלו בארץ.
כתוצאה מהחוסר שנוצר ביינות לבנים איכותיים, ניטעים בישראל אלפי דונמים של ענבי יין לבן מזני איכות קיימים ומזנים חדשים.
מעבר לכך ש"שבועות זה לבן אז באנו להמליץ לכם על יינות לבנים, איזה קטע", שבועות הוא אולי החג היחיד שמזוהה עם גבינות.
ישראלים כמוני וכמוך אשכרה מוותרים על המנגל בשביל להתענג על שלל גבינות, מאפים וקישים. ומה לעשות, יינות לבנים (וכן, אנחנו מרשים לכם להכניס את יינות הרוזה בקטגוריית הלבנים), הולכים מצוין עם המאכלים האלה. אז מה הלבן שלכם? תחליטו:
צילום: אייל קרן יקבי כרמל
ביקב הגדול בארץ משיקים בצירים חדשים לסדרה האזורית, במיתוג חדש.
טעמנו את אזורית גוורצטרמינר גליל 2020: יין לבן חצי יבש שהופק מענבי גוורצטרמינר. לאחר השריה קצרה, נסחטו בעדינות הענבים על הקליפות והתירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים. היין המשיך והתבגר במכלי נירוסטה כשלושה חודשים.
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בארומות של ליצ`י, ורדים וחבושים אפויים. בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
היין ילווה היטב גבינת צ`דר מיושנת, שוקרוט ועוף בחלב קוקוס וקארי.
מחיר: 60 ₪.
צילום: אייל קרן יקב תבור
אדמה רוסאן 2020: יין זה נעשה מ-100% ענבי רוסאן (Roussanne) שגדלו על קרקע בזלתית בכרמי היקב ברום של כ-900 מטרים בצפון רמת הגולן.
הענבים נבצרו בבשלות אופטימלית, בשעות הבוקר המוקדמות. לאחר סחיטה עדינה עבר התירוש תסיסה איטית ומבוקרת במכלי נירוסטה ללא תסיסה מאלו-לקטית או מגע עם עץ, כל זאת על מנת לתת ביטוי למאפיינים הייחודיים של זן הענבים ואזור הגידול.
היין משלב שלל טעמים וארומות של תפוח, אפרסק והדרים האופייניים לזן. ליין צבע לימוני בהיר, מינרליות נעימה וחמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת.
מחיר: 59 ₪.
צילום: אייל קרן DAROM
המותג דרום, שהושק לפני מספר חודשים, מאופיין ביינות פרימיום המבוססים על זנים אהובים ומוכרים מכרמים נבחרים בטרואר הדרומי.
בתזמון מושלם לקראת החג וכמענה לביקוש הצומח ליינות רוזה, המותג מתרחב עם יין חדש - "דרום רוזה" מבציר 2020.
דרום רוזה הוא יין רוזה יבש ואלגנטי המופק מ-50% גרנאש, 25% זינפנדל ו25% טמפרניו מהכרמים בדרום הרי יהודה ורמת ערד. היין תסס במכלי נירוסטה במשך 5 חודשים.
מדובר ביין מרענן וקיצי, שצבעו ורדרד, ניחוחו פירותי והוא משתלב באופן נפלא עם מגוון מנות מהמטבח הים תיכוני, שילוב היוצר חגיגה אמיתית לחך.
טעמי הפרי שלו שומרים על איפוק ורעננות. ליין ריח פירותי ופריחת הדרים. מתאים להגשה כאפריטיף וילווה יפה מנות ראשונות מהמטבח הים תיכוני. כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 8-10 מעלות.
מחיר: 80 ₪.
צילום: אייל קרן יקב טפרברג
טפרברג השיק את בציר 2020 ליינות רוזה אסנס ואינספייר לבן.
רוזה אסנס 2020 הוא בלנד מהזנים 55% גראנש, 40% ברברה ו-5% מורוודרה. מקור הענבים: חלקות מובחרות בעמק אילון שעברו מספר דילולי אשכולות על מנת למקסם את האיכויות של כל זן.
היין מתאפיין בצבע בהיר מאוד, באף נגיעות של חוף ים ופרי אגס, ובפה היין בעל חמיצות מאוזנת, גוף תומך, פריך ורענן ובעל רכות נעימה.
מחיר: 75 ₪.
אינספייר 2020 מורכב מ-50% ענבי סוביניון בלאן, 35% ענבי רוסאן ו-15% ענבי ויונייה.
ממסך זה מציע מורכבות ארומטית עם עשבוניות ופרחוניות. יין יבש, קסום, פריך ורענן, עם נוכחות מלאה ורכה, חמיצות שובה וסיומת עדינה.
מחיר: 60 ₪.
צילום: יח"צ יקב בנימינה
יוגב רוסאן – מרסאן הוא יין לבן יבש.
אשכולות הרוסאן והמרסאן הגדלים בחלקות צמודות נבצרו בכרם מירב שבגלבוע, בטיפולו של הכורם משה הרניק.
הרכב הזנים: רוסאן (70%), מרסאן (30%). כל זן מביא את התכונות הייחודיות שלו לבלנד. הרוסאן מעניק גוף וטעמים כמו קליפת תפוז ובריוש.
המרסאן מעניק רעננות וארומות של לימונים, משמש ואפרסק. עם סגנון יין לבן נועז יותר ותווים אפרסקים, הבלנד הזה מתאים ללוות תבשילי עופות ודגים עשירים, הכוללים ירקות קלויים ורטבים פירותיים.
מחיר: 39 ₪.
צילום: עמרי מירון יקב רקנאטי
סוביניון בלאן גליל עליון 2020.
שילוב של טרואר יוצא דופן וגידול מוקפד הביאו ליצירת היין הייחודי, כזה החושף את עשבוניותו והדריותו של זן הסוביניון בלאן.
בשעות הבוקר המוקדמות נקלטו ביקב ענבי הסוביניון בלאן ולאחר סחיטה עדינה והצללה, הותסס התירוש בטמפרטורה נמוכה, תוך שימת דגש על שימור ארומות הפרי ורעננותו.
הודות ליישון מבוקר על משקעיו במכלי נירוסטה, מביא עימו יין זה רבדים נוספים של עידון ומורכבות, המשתלבים בהרמוניה מושלמת עם פריכות היין ורעננותו. ליין ארומות אשכולית לבנה, עשבוניות רעננה ופרחי בר.
מחיר: 59 ₪.
צילום: יח"צ טוסקנה בכוס - יקב פרסקובלדי
אנוטקה, היבואנית הרשמית של יקב פרסקובלדי, מציגה את יין אליאה רוזה Alie - רוזה בעל נוכחות עגלגלה, רעננה ואוורירית.
אליאה רוזה מופק מכרמים באחוזת אמרילייה, הסמוכה לעיירה מאגליאנו שבדרום טוסקנה.
הבלנד מורכב בעיקר מענבי סירה עם מעט ענבי ורמנטינו מקומיים. היין קרוי על שמה של "אליאה" – נימפת הים במיתולוגיה היוונית המסמלת חושניות ויופי וכשמו כן הוא. זהו רוזה יבש בעל מבנה בינוני עגלגל ומרקם מאוד קטיפתי המתגלגל בפה בחושניות.
הסירה מספק טעמי פירות יער אדומים ומינרליות תפוחית שמרימה את היין ומעניקה תחושה מאווררת ורעננה.
אחוזי הורמנטינו הקטנים מוסיפים ממד בשל והדרי לפרופיל הטעמים ועגלגלות. קרבת הכרמים לים באה לידי ביטוי בסיומת בינונית אלגנטית בעלת מליחות עדינה.
מחיר: 109 ₪.
צילום: יח"צ היישר מעמק הלואר
חברת שקד ממליצה על סנסר לה מנז`לרי כשר של שרייה. משפחת שרייה קשורה לגידול ענבים באזור סנסר שבעמק הלואר מאז שנת 1848.
הדומיין עצמו נוסד על ידי מוריס שרייה בשנת 1927. מוריס היה בין הראשונים לטעת גפנים בכפר שודו, מעט צפונית לעיירה סאנסר. בנו פייר ביסס את היקב והגדיל את שטחי הדומיין על ידי רכישת כרמים נוספים באזור סנסר.
בני הדור השלישי, פרנסואה וז`אן-מרי, שקיבלו את ניהול היקב בשנת 1980, מובילים אותו כיום תוך מתן דגש על איכות היין ושמירת האופי האזורי שלו ותשומת לב רבה לערכי הסביבה. ליקב מספר כרמים באפלסיון סנסר המייצגים את מגוון הקרקעות השונות של האזור ומאפשרים קבלת יינות מורכבים ומאוזנים.
סנסר לה מנז`לרי - Sancerre La Mangellerie הוא סאנסר קלאסי, מענבי סוביניון בלאן מעמק הלואר. ארומטי מאוד עם מורכבות נהדרת ואיזון מצוין.
היין מציג אופי רענן וצעיר עם ניחוחות של פרי הדר ופריחה לצד רמזים עדינים למינרליות ולתבלינים אקזוטיים ברקע. מעולה עם מנות מהים, עוף והודו וגבינות משובחות. כשר.
מחיר: 129 ₪.