פלאפל בריבוע. צילום: דן לב
תנחשו מי חזרה? המנה הלבנה!
אני רוצה להתחיל מהמנה הלבנה של רשת "פלאפל בריבוע". מודה, להפתעה כזו לא ציפיתי.
צמתי יום שלם כדי להרשות לעצמי לטרוף אותה וזה השתלם, כמובן שהם פינקו אותי בזירו, ליתר ביטחון.
אז מה היה שם?
פלאפל עם עלי גפן בעבודת יד, ממולאים בגבינת עזים חמה, עם רוטב צזיקי וסלט קיצי של חצילים ופלפלים קלויים. זה לא דומה לשום דבר שהכרתי ובחיי שהשילוב הזה עובד וכל-כך הרבה יותר מגניב מהפלאפל המסורתי.
מחיר: המנה מוגשת בפיתה טרייה (27 ₪) או בלאפה ללא גלוטן (30 ₪) והיא זמינה לרכישה מלבד סניפי ואפליקציית הרשת גם דרך חברות ההסעדה השונות, כמו תן-ביס, סיבוס, וולט ומשלוחה.
גבינות או לא להיות
אבל כאשת גבינות, לא באמת חשבתם שזה יספק אותי... זה הלוא החג של הצמחוניים, הטבעוניים פשוט יחגגו ביום כיפור, אין מה לעשות.
משק צוריאל. צילום: יח"צ
משק צוריאל, שמככב דרך קבע במדף הגבינות במקרר שלי, בשלושת מדפיו, מצליח, כמו תמיד להנפיק גבינות נהדרות שלרוב לא הייתי מרשה לעצמי לאכול, אבל אלה מוצעות בגרסה מופחתת שומן, שהטעם, אני חייבת להגיד לא נופל מהמקור השמן.
במגוון:
גבינת קרם שמנת עיזים 5% שומן שחיסלתי בשעה עם מקלות מלפפון וגזר, בסוף לא יכולתי לשמוע יותר את זעקותיו של הלחם מחמצת במקפיא והורדתי לו את הנשיקה, אבל וואחד צרפתית. הייתה שם גם גמבה, אם זה ממש חשוב לכם...
וגם גבינת פטה עיזים מעודנת 5% שומן ששמרתי לאבטיח, וזה הצדיק את המהלך, היא נמסה יחד עם האבטיח, פשוט להתענג.
מחלבות גד. צילום: דניאל לילה
במחלבות גד, שתמיד אוהבים לגוון ולהפתיע הלכו השנה על הפתעה חביבה וכך, הבליח לביתי טעם נוסף מתוך מותג הגבינות הצומח "New York" - גבינת שמנת כמהין.
מחלבות גד. צילום: דניאל לילה
הגבינה המדוברת מיוצרת לפי מתכון מסורתי ובמרקם עשיר במיוחד של פטריות כמהין קיץ שחורות מאיטליה, וזה טעים באופן בלתי מוסבר, 30% שומן שעושים חגיגה בחך.
אגב, בתזמון מופלא הכריזו בגד - המחלבה הרביעית בגודלה בארץ, על השקת אתר ה-E-Commerce חדש בו ניתן לקראת החג לרכוש מארזים ייעודיים לשבועות.
לא רק גבינות!
אז חג גבינות כבר אמרנו? ומה הולך עם גבינות יד ביד, פסטה כמובן, על כל גווניה וצורותיה, הנה המצעד שלי לבישולים של החג:
מחברת תומר לקחתי דפי אורז שאידאלים כמובן לשומרים על הגזרה, ואותם דאגתי למלא בירקות וגבינה קשה, ולעטוף יפה יפה בשמן והופה לתנור.
לא הספיק לכם? יש גם קנלוני מטוגן של המותג האיטלקי המשובח REGGIA העשוי 100% סמולינה מחיטת דורום. אין ברירה, הכי טעים ככה, ממולא במסקרפונה - גבינת על ונגיעות של פרי.
מחיר: דפי אורז - 12.90 ₪. קנלוני - 11.00 ₪.
תומר. צילום: עידו קמילוב תומר. צילום: עידו קמילוב
שואפים ליותר מבלינצ`ס וקישים בשבועות ולא רוצים לעבוד קשה מדי? לכו על ניוקי תפוחי אדמה עדינים בטעם אגוזי בשילוב גבינות.
ואם כבר ניוקי, אז אין על הטריקולור של פרפקטו המתהדר ב-3 צבעים מרהיבים עם עגבניות ותרד, ומספק חוויה צבעונית ומרגשת למנה.
מחיר: 16.30 ₪.
תבואות. צילום: איל קרן
אופציה נוספת היא פשטידת פוזילי עם גבינות ורוטב בשמל.
כן כן, לכל התענוג הזה אפשר ומומלץ להוסיף גם תרד, כי תרד ובשמל הם זיווג משמיים ויחד עם פסטה קצרה כמו פוזילי (ביסלי גריל) ואפייה קצרה בתנור הם הופכים למנה נפלאה קלה ומהירה להכנה.
מחיר: 8.90 ₪.
טבעול. צילום: סטודיו מרחב
בטבעול מציעים לנו לגוון את שולחן החג בחטיפי ברוקולי רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, מרעננים ובציפוי קריספי חם וטעים.
אגב, הם מצוינים לשילוב לצד מטבלים או סלטים ומתאימים במיוחד לשדרוג הארוחה בקלות עם המון טעם, ירקות וקריספיות מתבקשת.
מחיר: 29.90 ₪.
מרס. צילום: תומר אומנסקי
ולסיום, איך אפשר ללא קינוח?
אז קבלו את מלכת השולחן - עוגת שכבות גבינה מעוטרת ב-Twix לבן של הקונדיטור תומר אומנסקי שעליה עמלה חברתי לאתר דולב לנקרי.
צילום: דולב לנקרי יוספי
המתכון הוא למעשה חלק משת"פ של חברת מרס (יצרנית טוויקס וסניקרס) וזוכה "בייק אוף", במסגרתו הם השיקו חוברת מתכונים לחג אותה תוכלו להשיג ללא עלות ברשתות השיווק והמזון.
מחיר: 3.90 ₪ לחטיף Twix , Snickers.