ג`הג`ה- JAJA , יח"צ
לפעמים, אתה מופתע לטובה.
תכל`ס, רוב החיים אנחנו מופתעים לרעה, או סתם מתאכזבים. משירות שקיבלנו, מטיפול לקוי באיזה משרד ממשלתי, או סתם ממנה במסעדה. לרוב הציפיות שלנו גבוהות, ובמיוחד שאנחנו משלמים עבור זה.
אז איזה כיף זה להיות מופתעים לטובה.
הגענו לג`הג`ה- JAJA – מסעדה איטלקית במרכז ראשון לציון.
בזמן שהמלצרית הגישה לנו תפריטים, ביקשנו בירה פאולנר מהחבית. זו הגיעה טרייה ומלאת קצף. יופי, חשבתי, לפחות מישהו פה מבין בבירה.
הזמנו ראשונות. הלכנו על סלט בוראטה, כרובית מטוגנת וארנצ`יני, כדורי אורז מטוגנים. ואז, המנות תוך כמה דקות "נחתו" המנות והן היו מדויקות.
סלט הבוראטה היה מצוין, הגבינה נמסה לתוך עגבניות השרי, ויחד עם תיבול של חומץ בלסמי הרגשנו איטליה בפה. הכרובית רעננה וקריספית והארנצ`יני היו מצוינים ופריכים. איזו הפתעה טובה.
סלט בוראטה. ג`הג`ה- JAJA , צילום: ספיר קוסא תוך כדי שאנחנו אוכלים, הטלפון במסעדה צלצל, והמלצרית ענתה ושריינה שולחן לשישה סועדים לאותו הערב. ואז הוא שוב צלצל. ושוב. ושוב. וכל פעם המלצרית ענתה ושריינה עוד שולחן לערב.
לפי הטלפונים נדמה שהולך להיות שם די שמח בערב, הרי רוטשילד הוא רחוב הבילויים המרכזי של ראשון, והצעירים מסתובבים פה בערב בין הברים. ואנחנו? למי אכפת שהגענו למקום בשעה די מוקדמת - יוצא מהמטבח פה אחלה של אוכל.
המלצרית, שקלטה שאנחנו מבסוטים מהמנות, זרקה לנו: "חכו, עוד לא טעמתם את הפיצות שיוצאות מטאבון האבן שלנו".
זה הספיק לנו בשביל להזמין אחת (הלכנו על ארבע גבינות) וגם מנת פסטה של רביולי שמנת ופטריות. שתי המנות היו עשויות היטב וטעימות לאללה, כשהפיצה הקריספית הייתה פשוט מעולה.
ג`הג`ה- JAJA , יח"צכשחפרתי למלצרית כדי לנסות להבין איך המקום הפשוט הזה מוציא כאלה פיצות, היא סיפרה לי שמאחורי הג`הג`ה עומדים ברק בירנבאום, בעליו לשעבר של האוטו בר הוותיק והמוכר, וגלעד סולומון, פיציולו (שף פיצות, כן, כן, יש דבר כזה) מוערך ועטור פרסים, כולל מקום ראשון בתחרות הפיציולו הישראלי לשנת 2019.
סלומון מתברר, הוא שם מוכר לפודיז חובבי פיצות ובצק. לאחר שלמד קונדיטוריה ב"בישולים" והתמחה בבצקים, ולאחר אינספור מבחני טעימה שעשה לחברים, הוא פיתח את מתכון הפיצה בהתאם להעדפות הקהל הישראלי.
בנוסף, כשף של הג`הג`ה, גלעד מרכיב בעצמו את כל מתכוני הרטבים ומכין את הבצק של הפיצות מקמחים מיוחדים שהוא מייבא באופן אישי מאיטליה.
הבצק עובר תהליך יישון מיוחד של 72 שעות, ולאחר שפותחים אותו ידנית, הפיצה נשלחת לאפיה בתנור לבנים והתוצאה כאמור פיצה קריספית המותאמת לחך המקומי.
אז כן, מסתבר שממרכז ראשון לציון, מרוטשילד פינת גורדון מגיעה הבשורה עם חוויה איטלקית אמיתית.
ג`הג`ה- JAJA , יח"צ מה עוד בתפריט?
הפתעות כמו פיצה אננס וקממבר (65 שקל) פיצה סביח (51 שקל) ופיצה דם (57 שקל), ולצד קלאסיקות כמו פיצה מרגריטה (51 שקל) פטריות (63 שקל) או אנשובי (59 שקל) תמצאו גם מנות ראשונות כמו: קרפצ`יו סלק (41 שקל) או בטטה קומזיץ (38 שקל), מגוון רחב של פסטות כמו ניוקי קרם עגבניות ומוצרלה (54 שקל) או רביולי ארטישוק ירושלמי (58 שקל) וכמובן סלט הבוראטה איתו פתחנו, "ג`ימי אוליבר סטייל", עם גבינת הבוראטה שזוכה לשלל של סטוריז וצילומים (59 שקל).
אגב, בימים אלו מושק במקום גם תפריט קוקטיילים חדש לכבוד הקיץ. אנחנו לא הספקנו לטעום, אבל תוך שבועיים כבר תוכלו להזמין מהברמן קוקטיילים חדשים ומפתיעים.
ג`הג`ה- JAJA - רוטשילד 86, ראשון לציון. 077-9386330