אילוסטרציה, צילום: אתר pixabay
החיים רצופים במצבים בהם אנו יכולים להרגיש חסרי אונים, שאין לנו השפעה על מה שמתרחש. זה קורה בעיקר כאשר אנו מתמודדים עם דברים מטלטלים המתרחשים בחיים שלנו, בין אם לנו עצמנו ובין אם לאחרים. וירוס הקורונה, וההחלטות שהתקבלו כדי להתמודד איתו, הם דוגמה טובה לכך – מציאות שאיננו יכולים להימנע מההשפעה שלה על חיינו האישיים גם אם אנו רוצים.
אבל גם בחיים נטולי מגיפה אנו מתמודדים עם מצבים בהם אנו מרגישים חוסר אונים. למשל, אנשים שאנו לא מסכימים עם הדעות והפעולות שלהם ולא מצליחים לשנות את דעתם; רגשות שאנו לא רוצים להרגיש ובכל זאת מרגישים; מחשבות שחוזרות על עצמן שוב ושוב; וכמובן מחלות שההתמודדות איתן וההתאוששות מהן מתרחשת בקצב ובדרך שונה מכפי שהיינו רוצים.
חוסר אונים נמצא בדרך כלל בפער שבין הציפייה והרצון שלנו לבין המציאות, ומה שלמדנו לעשות הוא להילחם, להשקיע אנרגיה, כדי לצאת מחוסר האונים ולגרום לדברים להיות כפי שאנו רוצים. להיכנע ולהרים ידיים נתפש כחולשה, ולהילחם נתפס כעדות לחוזק.
חוסר אונים מדומה - וממשי
במצבים מסוימים, חוסר האונים שלנו מדומה. זאת משום שיש לנו יכולת השפעה גדולה על המציאות, לרוב יותר גדולה מכפי שאנו מבינים וחשים. אנו יכולים לרפא רגשות כואבים, לשנות מחשבות טורדניות, להתמודד אחרת עם דעות והחלטות של אחרים, למצוא עבודה גם אם היא שונה מזו שהייתה לנו, למצוא דרך לרפא מחלות ובעיות פיזיות. לפעמים אנו צריכים להסכים לקצב שונה או לפתרונות אחרים מאלה שתכננו, אבל יש לנו אפשרות לעזור לעצמנו.
במרבית המצבים, חוסר האונים שלנו אמיתי, והניסיון לצאת ממנו בכל מחיר גובה מאיתנו מחיר. כלומר, המלחמה בחוסר האונים מעייפת ומכלה את האנרגיה שלנו. המלחמה הזו יכולה לגרום לוויכוחים ומריבות לא הכרחיים עם אנשים ועם עצמנו, וכך ליצור בעיה נוספת לבעיה איתה אנו מתמודדים.
בניגוד למה שלימדו אותנו, אם נסכים להיות חסרי אונים, משהו טוב יכול לקרות לנו. בהסכמה להיות חסרי אונים, אנו נפתחים לגלות מדוע קורה לנו מה שקורה לנו, להבין את הסיבות העמוקות לבעיה איתה אנו מתמודדים, וכך למצוא דרך אפקטיבית לטפל בה.
במקרים אחרים, בהסכמה להיות חסר אונים אנו נפתחים לאפשרויות שאנו לא רואים.
בכל המקרים, בכך שאנו מרימים ידיים אנו מפסיקים לכלות את האנרגיה שלנו במלחמה שאין לנו אפשרות לנצח בה, אנרגיה שאנו צריכים כדי להתמודד בהצלחה עם כל מה שאנו מתמודדים איתו.
חשוב להביל בין לעשות כדי לעזור לעצמנו, לבין לעשות כדי להוציא את עצמנו ממה שקורה לנו בכל מחיר. כאשר הכוונה היא לעזור לעצמנו להתמודד טוב יותר עם מה שקורה לנו, הבחירות והפעולות שלנו הופכות להיות מדויקות ונכונות יותר. כאשר אנו עושים הכל כדי להוציא את עצמנו ממצב מסוים, אנו משקיעים יותר אנרגיה ומשיגים הרבה פחות ממה שאנו יכולים להשיג.
להיכנע לחכמה של הלב
כאשר אנו מוכנים להיות חסרי אונים, אנו עוברים מתודעה אנושית לתודעה רחבה יותר, אלוהית, שבה אנו יכולים לראות את החכמה מאחורי מה שקורה לנו, ולקבל את העזרה הנכונה שאנו צריכים.
אנו נותנים מקום לאלוהי לעשות את שלו, וכך יוצרים שיתוף פעולה שמשנה לטובה את חיינו.
כאשר אנו מוכנים להיות חסרי אונים, המיינד שלנו נכנע לחכמתו של הלב. זו כניעה, שהיא למעשה יציאה לחופשי.