צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה
כבר בפעם הראשונה שנתקלתי בעליזה העזה שהִתְחַכְּכָה לי על הרגל ולעסה את שולי חולצתי, התאהבתי בה עד מאד.
אומנם ניסיתי לבצע את עבודתי, לסרוק את המקום ולתהות על קנקנו, לנהל שיחות עם צוות העובדים, להתוודע לבעלי החיים האחרים - אבל עליזה העזה הצעירה עם השם המשעשע רק התעקשה שאני אמשיך ללטף את ראשה.
עליזה ושאר חבריה על ארבע, מתגוררים להם בחווה של חוה זליגר, הבעלים האנושיים של החווה, השוכנת בקיבוץ הדתי חפץ חיים שבשפלת יהודה.
צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה לחוה שהייתה במשך שנים הגננת המיתולוגית של הקיבוץ, חיבה גדולה לילדים ולבעלי חיים.
לפני 20 שנה כשהקיבוץ הופרט היא ביקשה לקבל לידיה את המשק במקום תקבולי הפנסיה שלה, וכך נולדה למעשה החווה המשמשת מאז ועד היום כפינת חי תיירותית בקיבוץ.
החווה היא למעשה פינת חי ענקית המשתרעת על כ-25 דונם שתכליתה לספק חוויה המשלבת כיף, הנאה והכרות עם הטבע.
צילום: SPOT it צילום: יח"צ בנוסף משמשת החווה של חווה, כמקום התאוששות לבעלי חיים.
כל בעלי החיים המתגוררים במקום (יעלים, עזים, ראמים, ארנבות, שרקנים, עכברים, צבים ואפילו חיות בר אקזוטיות כמו יענים, טווסים וקופים) הם תחת פיקוח של רשות שמורות הטבע וצער בעלי חיים, וחלקם אף הגיעו לשיקום לאחר התעללות ושם הם מקבלים טיפול קבוע.
על פניו, זהו הפורמט האנושי היחידי בר הצדקה לכלוא בעלי חיים, כי אלה שאינם יכולים לחזור לטבע, לפחות חיים שם בתנאי מחיה מאפשרים.
צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה אלא שהמקום נפתח עבור עם ישראל, וישראלים אנחנו, בעלי הבנה וקריאה סלקטיבית.
את החוקים "נא לא לגעת!" מתרגמים חלקנו להרמות והצקות ולמה שנראה קצת כמו התעללות בבעלי חיים והכול ממקום מתוק של ילד שמסקרן אותו לעלות על החמור למרות שהסבירו להוריו כבר כמה פעמים שזה אסור.
המקום עצמו רחב ומקסים וניכר שיש בו ידיים אוהבות, אך קחו בחשבון שהחווה הסגורה בשבתות ובחגים מהווה מוקד משיכה אטרקטיבי ועליה לרגל בחול המועד פסח. גם היציאה מסגר לחירות נתנה אותותיה במקום המופלא הזה, וזה ניכר בצפיפות בעיקר במתחמי הליטוף, לצד כל מה שהזכרתי לעיל.
צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה צילום: יח"צ לי זה קצת הוציא את החשק להתפעל מבעלי החיים במקום.
עם זאת, חשוב לי להדגיש כי בכניסה הקפידו מאד על עניין הקפסולות עד כמה שניתן ובנוסף, מדי שעה, או יותר, אף סגרו את מתחמי הליטוף ואפשרו לבעלי החיים לנוח ולהתרווח.
אטרקציה נוספת במקום היא רכבת המובילה את המבקרים לרפת של הקיבוץ. הסיור האמור נמשך כחצי שעה.
עוד בחווה מתחם לחליבת עזים, בו נוהגת חווה להדגים לילדים כיצד חולבים ולהסביר להם מדוע חולבים. לדאבוני במועד בו התארחנו חדר החליבה היה נעול לפעילות.
צילום: SPOT it צילום: SPOT it צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה צילום: פייסבוק רשמי החווה של חוה כמו כן פועלים בחווה: מתחם רכיבה על חמורים, ג`ימבורי צנוע, מתחם יצירה כמו גם קיוסק ולצידו המון שולחנות וכיסאות לארוחת בוקר מאולתרת בטבע.
לסיכום: אני בהחלט ממליץ על הביקור במקום אבל, וזה אבל גדול, רק אם ילדכם לא עברו את גיל 7-6 וגם אם אתם גרים לא רחוק מחצי שעה נסיעה לכל כיוון לכל היותר.
מחיר: ילד (מגיל שנתיים) - 55 שקל, מבוגר (מגיל 12) - 30 שקל.
שעות פעילות בחול המועד פסח: בוקר 9:00-14:00, ערב 14:00-19:00
החווה של חוה, קיבוץ חפץ חיים: 08-8593876