שרון כרמי- hebraica , צילום: יח"צ
פסח, איך לומר, הוא לא כוס היין שלי, וזה עוד בלשון המעטה. כל פסח אני סוגרת חו"ל כבר לשנה הבאה, בעודי גוררת טרולי בשדה התעופה ממהרת לפני שיכנס החג בישראל. זאת על מנת שלא תהייה איזו אי-הבנה משפחתית, חלילה, שלא לומר, חשש קל שאגיע לדודה שקר כלשהו לאכול גפילטעפיכס, עוף מכובס, ומצה רטובה תוך שירה גואה על אלוהינו היחיד והמיוחד, כמה רגשי.
סגר פסח אשתקד קצת ערער לי את הרצון הזה לברוח, הריחוק באונס מהמשפחה גרם לי לחכות בסבלנות לחג המשפחתי הזה, וכראוי למסורת חג הפסח, חיפשתי מה להביא לחג הראשון, לחול המועד ולחג השני. חנקתי משפחתיות ואני עומדת ליהנות מכל רגע.
אז כאמור אני לא מארחת, זה קרה פעם בעידן הפרה היסטורי אלא שהמזון הדל ששתי ידיי השמאליות יכולות להפיק, הוציאו אותי מהר מאוד מהמטבח היישר אל הקניון הקרוב למקום מגוריי לקנות, איך לא, מתנות.
ערב החג
רקנאטי, צילום: עמרי מירון
אלכוהול, מבחינתי, הוא תמיד מתנה מבורכת ומועדפת עלי, זה לא חייב להיות המתנה, אבל אני מרגישה שזה ממש חובה להיכנס בחיוכי חג שמח כשאתם אוחזים יין.
השנה אאחוז ב"יונתן" יין לבן מבציר 2020.
הסדרה שייכת ליקב רקנאטי ומהווה שילוב אופטימלי של אזורי גידול נבחרים המביאים לשילוב הטעמים הנפלא של שרדונה וקולומבר, יין עדין ואלגנטי, מאוד רענן היושב יופי לצד המאכלים הכבדים, בדרך כלל, המונחים על שולחן החג. 11.5% אלכוהול.
מחיר: 39 ₪.
סוהו, צילום: יח"צ
רשת סוהו, רק מלשמוע את השם הזה אני עפה לחו"ל ומריחה את ריחות החג, אבל היי, פוקוס! אני בארץ השנה וזו עוד סיבה לפנק את האורחים באחד ממאות המוצרים של הרשת הייחודית.
אני אהבתי מאד את הכלי למצות. מדובר במתקן יפהפה ממתכת שחורה איכותית מוקפת בבני ישראל יוצאים ממצריים של ווישליסט.
מחיר: 230 ₪.
סוהו, צילום: יח"צ
עוד בסוהו קערה שיושבת באלגנטיות על שולחן החג עם חרוסת או חזרת או כל מה שאתם יודעים להכין, אני שמתי בזה זיתים, הכנתי במו ידי משוק לוינסקי.
מחיר: 39.90 ₪.
סוהו, צילום: יח"צ
ואיך אפשר בלי הגדה של פסח, אבל מעוצבת, אלגנטית, גם בגזרה הזאת סוהו שיחקו אותה, הגדה מהודרת של ווישליסט.
מחיר: 29.90 ₪.
אתר אהבה קטנה, צילום: יח"צ
המוצר מגיע בהדפסה אישית של שם המשפחה, או כל שם לבקשתכם וזה הופך את המתנה לאישית, ואם זה לא די לרגש אותי, הרי שהמארז עצמו יפהפה, קופסה וורודה ענקית ובתוכה קופסת פח למצות, משחק רביעיות, מגבת מטבח, ספר מתכונים והכול, כאמור, עם שם המשפחה מוטבע עליו.
אגב, אני ממליצה להציץ באתר, יש בו שפע של רעיונות מגניבים וחגיגיים.
מחיר: 80-299 ₪, בהתאם למארז הנבחר, לרכישה באתר הרשמי.
שרון כרמי- hebraica , צילום: יח"צ
ואם חשבתם ששכחתי את שולחן החג תחשבו שוב, שרון כרמי מ-hebraica העוסקת ביודאיקה מודרנית, היא לא פחות מאשר אומנית שמתעוררת לקראת חגים וימים מיוחדים, כמו חג הפסח שלנו ותראו איזה ראנר יפהפה היא מציעה לכם להביא לשולחן החג.
הראשון, ראנר כותנה חגיגי בעיצוב מיוחד לחג: ״מה נשתנה״, העשוי 100% כותנה, וגודלו 175 ס"מ על 43 ס"מ. את הראנר ניתן למצוא בצבעי חאקי אפרפר - הדפס לבן, אוף וויט - הדפס אפור וחאקי בהיר - הדפס לבן.
מחיר: 149 ₪, בהזמנה טלפונית - 052-6650505, ובחנות המקוונת
באתר etsy.
שרון כרמי- hebraica , צילום: יח"צ
שרון כרמי- hebraica , צילום: יח"צ ראנר נוסף, עשוי מויניל עם הכיתוב "חג שמח".
מעבר לנראות היפהפה שלו הוא איכותי, מתנקה בקלות ועמיד בחום. גודלו 120 ס"מ על 30 ס"מ. מגיע בצבעים תכלת, חרדל ומוזהב.
מחיר: 69 ₪.
סולתם. צילום: גל זאב. סטיילינג: נטשה חיימוביץ`
סולתם, לא רק סירים! לקראת החג מציעים ברשת סדרת סכיני שף חדשה, Samurai Black Edition.
הסדרה עשויה פלדה גרמנית איכותית, חזקה ועם זאת גמישה. הסכין כוללת ציפוי כפול (Nano Ceramic Non Stick) היוצר להב חזק במיוחד העמיד לאורך זמן מפני בקטריות וחלודה.
ידית הסכין ארגונומית ומותאמת למבנה כף היד, ומקלה על עבודות החיתוך.
מחיר: 55-100 ₪ + 10 שנות אחריות.
סוגת. צילום: אמיר מנחם
ואם כבר קיבצנו גלויות, אז בואו נדון לרגע בשאלה המהותית למי אסור לאכול בפסח אורז?
ובכן, אשכנזים רבים, חובשי כיפה וגם חילוניים מסורתיים, נוהגים שלא לאכול קטניות בפסח. איסור אכילת הקטניות התקבל עליהם אף על פי שהאורז אינו נחשב לחמץ, ולכן לפי מנהג זה הם נמנעים מאכילתו.
אולם בקרב מרבית מקהילות עדות המזרח האורז דווקא נחשב לכשר ולכן בחרתי להתעלם משורשיי הפולניים ולזכור שמוצא כולנו בבבל...
השנה אני בוחרת ללכת על גרסה עשירה להכנת מקלובה כרובית שלמה מאורז פרסי, או על מנת טנדורי מאורז בסמטי לצד סלט חגיגי אף מאורז מלא - שיהפכו את החג הכשר לשמח הרבה יותר.
וכך, במיוחד בשבילי חברה סוגת ל"כרמלה", ויחד הן מציעות מארזים להכנת מנות אורז מקוריות לפי מתכונים בלעדיים שפיתחה השפית רותם ליברזון.
במסגרת השת"פ המדובר, מציעה
"כרמלה", שירות משלוחים משוק הכרמל, מארזים במהדורה מוגבלת, המכילים את כל הפרודוקטים להכנת מנות אורז מושקעות לפי הוראות הכנה המצורפות למארז.
המארזים מגיעים במשלוח עד פתח הבית, הישר מהשוק.
ואנוכי, שאין לי לא רב ולא רועה, מוצאת עצמי כאמור אוספת את האורז אל קרבי בשמחה גדולה, על אף מה שלמדוני אבות אבותי מפולין, והפסח אני מקרבת, גרגיר אחר גרגיר, צלחת אחר צלחת, את אחרית הימים...
מחיר: החל מ-39.90 ₪.
ברילה. צילום: נמרוד סונדרס
מוצר נוסף שלדעתי שווה לאמץ הפסח הוא סדרת המוצרים החדשה של ברילה הכוללת ספגטי, פוזילי ופנה (לאוכלי קטניות).
אומנם זמן ההכנה שמצוין על גבי האריזה אינו חד משמעי והמרקם לא מושלם, אבל היי, שידכתי לפסטה את הרוטב הנכון (פסטו, אפונה, חמאה, מרווה וקצת לימון) הבאתי לה טיגון קל במחבת – והתוצאה הייתה פשוט מושלמת.
לזאטוטים ניתן בהחלט להגיש ספגטי בראגו בולונז (ירקות שורש, עשבי תיבול, יין, בקר וזמן. הרבה זמן. אלה החומרים שמהם עשוי הראגו, וכמובן שניתן להוסיף עוד חומרי גלם ארומטיים כמו: פטריות טריות או מיובשות, עגבניות מיובשות, קוביות של בשר מעושן או פשוט להשמיט את כל מה שהם לא אוהבים).
נכון, זאת אולי לא פסטת/מקרוני קמח הדורום המצטיינת, אבל מדובר באלטרנטיבה ראויה ובעיקר נגישה, המוכיחה שעם הטיפול הנכון, ניתן בהחלט להתענג ממנה טעימה של פסטה כשרה.
מיה, צילום: אבי כהן. קליית גת, צילום: עמית שטראוס
החרוסת כידוע מסמלת את עבודת הפרך של בני ישראל במצרים, ובתוכה אנחנו אמורים לטבול להמתיק עלינו את המרור.
לכל עדה חרוסת משלה, ולכל משפחה יש את הגרסה שהיא אוהבת: במטבח המזרח אירופאי היא מורכבת בדרך כלל מתפוחים, אגוזים, תאנים, יין אדום ותבלינים, ובמטבח המזרחי היא מורכבת בדרך כלל מתמרים ואגוזים, אך מה שלא יהיה ובאיזו גרסה שלא תבחרו מרכיב המפתח הוא הסילאן, שמרקמו נוזלי וטעמו משובח.
בקליית גת מציעים סילאן טבעי, ללא תוספת סוכר העשוי מתמרים מובחרים, בעיקר מזן מג`הול וגם מיה תעשיות מזון מציעה לקראת החג סילאן 100% שמקורו בתמרים.
זה כלל לא משנה באיזה מהם תבחרו, בשימוש מדוד, ביכולתם של השניים להוסיף עומק טעמים נפלא, ועל אחת כמה וכמה כאשר שניהם טבעיים ומופק מתמרים בלבד ללא תוספות סוכר או חומרים אחרים.
מחיר: מיה - 17:90 ₪ (470 גרם). קליית גת - 21.90 ₪ (840 גרם).
חול המועד
המלקט. צילום: יעל בונפיס
מאז ומעולם העדפתי גבינות על פני בשר, פסח זה אולי לא חג של גבינות, רחוק מזה, אבל בשביל זה המציאו את חול המועד.
חברת "המלקט" חשבה בדיוק עלי כשהתחילה לשווק מארזים, ותאמינו לי כל מארז הוא לא פחות מאשר חגיגה, ממש תאוות גבינות לחך ולנפש, כל גבינה וגבינה היא תענוג שרק מי שיודע להעריך גבינות ידע לזהות.
באתר תמצאו כמה מארזים נהדרים ומפנקים, אותם תוכלו לקחת לפיקניק בטבע ולהתענג מכול רגע.
למרות שאני אמא לילדה מקסימה, אני אומרת בלב שקט, צאו לבד! נכון, אנחנו כבר לא סגורים ביחד כמו קודם, ועדין, לא לשכוח את הזוגיות שלנו.
אני בדקתי את מארז כרמל, קופסה ארוזה יפהפייה, ובה: יין אדום מדבר, שתי גבינות בוטיק מעולות, גאודה כמהין וקממבר, ממרח שום שמיר נדיר, קונפיטורה וסט סכינים לחיתוך גבינות.
מחיר: 230 ₪, לרכישה באתר הבית.
מצות אביב, צילום: אפרת אשל
אמנם הייתי מעדיפה את זה על איזו ג`בטה, אבל גם לחמנייה כשרה תעשה את העבודה או יותר טוב, למצות אביב יש השנה הברקה נדירה, באמת, קרקרים מצות או בשמם האביבי "חטיפי מצה" ויש גם בגרסה עשירה בביצים.
חטיפי המצה בגודל ביס, כשרים לפסח ומיועדים לנשנוש עם גבינות ומטבלים. החטיפים מגיעים באריזה של 230 גרם.
מחיר: 12-14 ₪.
נגוהות, צילום: יח"צ
שמרית פויכטונגר, היא הבעלים של
דבש נגוהות, לא, חכו רגע, זו לא עוד צנצנת דבש, אני יודעת שאתם עדיין מלקקים שאריות מראש השנה, אך הפעם מדובר בקונספט ייחודי, עד כמה שידוע לי, ומהפכני.
אז מעבר לעובדה שהעסק מייצר דבש איכותי, תחת הכותרת "מוצרי מכוורת" הוא מייצר גם בירות מדבש שהן כשרות לפסח וללא גלוטן. ההברקה הזאת קמה מתוך התערבות, הסיפור נמצא באתר הרשמי של המותג, אבל הסוף הטוב שלו הוא התוצר שיצא מחיבור בין שיכר הדבש העתיק האירופאי המסורתי, יחד עם מרכיבים מהעולם של הבירה שהופכים אותו למשקה רענן. הוא נעים לשתייה, עולה מהר לראש, היזהרו... ובעל 8% אלכוהול בנפח.
אגב, ידעתם שהשם ירח דבש נגזר ממנהג אירופאי קדום לצייד את הזוג הטרי בשיכר דבש למשך 30 יום מהנישואים, כסגולה לעורר אהבה וחשק. אז הנה ההזדמנות שלכם לצייד ולהצטייד לאיזה פיקניק אביבי.
בדבש נהוגות מציעים מגוון מארזים לחג של שיכר דבש בסגנון בירה, במגוון טעמים במרירות עדינה עד מודגשת. כדאי ואף מומלץ כאמור לשלב במארז גם דבש טהור, מצוף פרחים בלבד וללא חימום ודבש לבן.
מחיר: החל מ- 68 ₪.
ראוי לציין את התרומה של החברה לקהילה - על כל רכישה באתר נתרמת צנצנת דבש לקשישים ולמשפחות נזקקות בשיתוף עם עמותת סח"י.
ערב חג שני
יקבי כרמל, צילום: איל קרן
כרמל מזרחי הפתיעו השנה ואני בהיי אמיתי, היינות הרגילים והמשעממים קיבלו זט של גזים ומעתה קבלו: תירוש מבעבע אדום בטעם תות, פירות יער, חמוציות ודודבנים וחברו היקר לבן בטעם אפרסקי.
היינות המרעננים, עשויים 100% ענבים, ללא תוספת סוכר, מים וחומרים משמרים. יש את זה ביותר MUST לחג?
מחיר: 20 ₪ ל-750 מ"ל.
מחייה, צילום: איל קרן
עם זאת, מרגיש לי שהמסורתיים – שמרניים פחות יזרמו ולכן מיקמתי את השוס בערב חג שני, ואם בשוס עסקינן, קבלו את "מחייה 13", זה כבר לקחת את הארוחה צעד אחד קדימה. מחייה 13 מתלבש לכבוד החג בבקבוק בעיצוב חדש, ומכיל משקה מבוסס אניס עם מיצים טריים: לימון, אשכולית אדומה וטעם חדש רוזטה שקדים, 13% אלכוהול. זה כל-כך מרענן שנדמה שצריך להכניס את זה להגדה של פסח.
למה מחייה? ובכן, זהו כינוי לערק על פי יהודי צפון אפריקה, והספרה 13 הנחשבת למספר בעל משמעות על פי היהדות. בקיצור, דַּיֵּינוּ!
מחיר: 60 ₪.
ולקינוח משהו באמת מגניב, עיתון הילדים אצבעוני מציע לכם החג, הגדה מיוחדת לילדים, שתחבר אותם לסיפורי החג ולאווירה ותעסיק אותם סביב שולחן החג, עם שלל חידונים ושעשועונים.
ההגדה תדאג שהם לא ישתעממו ולא יאכלו ראשים: "מתי אוכלים? מתי שרים? מתי הולכים הביתה???" וזה לגמרי בחינם,
הנה הלינק להורדה.