צילום: יח"צ, איל קרן
יקבי כרמל
תירוש מבעבע אדום ותירוש מבעבע לבן.
רבים טועים בנוגע לתירוש, וחושבים שמדובר במיץ ממותק. זה הזמן להזכיר שמדובר במיץ המכיל 100% ענבים, ללא תוספת סוכר, מים וחומרים משמרים.
תירוש כרמל המקורי הוא כידוע אחד המותגים הוותיקים והמצליחים ביותר בשוק הישראלי ונחשב לאורח קבוע במרבית בתי האב בישראל – בחגים, בשבתות וגם בימי חול.
לתירוש מבעבע אדום, טעמים של פירות אדומים: תות שדה, פירות יער, חמוציות ודובדבנים. הבעבוע הטבעי והמעודן, מאזן את מתיקותו הטבעית - כך שמתקבלת מתיקות מאוזנת עם מעט חמצמצות. היין מתאים לטעמם של מבוגרים וילדים כאחד.
מחיר: 20 ₪ ל-750 מ"ל.
צילום: יח"צ, איל קרן
בכרמל מתחדשים לשולחן החג גם עם יינות פרנץ גוורצטרמינר 2020 Selected, יינות אדומים לסדרת Selected בציר 2020 והשקת רוזה 2020 Private Collection.
סדרת Selected ביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת יין מובילה, המעניקה תמורה גבוהה ביחס למחירי היין הנוחים.
בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו. יינות בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן.
ב-selected, התחדש היקב בפרנץ גוורצטרמינר 2020 - מדובר ביין לבן חצי יבש המבוסס על ענבי פרנץ` קולומברד וגווורצטרמינר מכרמים נבחרים ברחבי הארץ. היין יושן במכלי נירוסטה במשך 3 חודשים והוא צלול, בעל אופי צעיר ומרענן.
היין מתאים לליווי גבינות, דגים וארוחות קלות. אלכוהול: 12.5%. טמפרטורת הגשה מומלצת: 8 מעלות.
מחיר: 30 ₪.
יינות סדרת Private Collection זוכים בשנים האחרונות לשבחים רבים הודות לאיכותם הגבוהה והתמורה למחיר שהם מעניקים.
Private Collection רוזה 2020 - יין רוזה יבש בגוון ורדרד עדין, המבוסס על ענבי רוזה מכרמים נבחרים ברחבי הארץ.
היין התיישן 3 חודשים במכלי נירוסטה ומתאפיין בטעמי פטל ואוכמניות. הוא מתאים לליווי גבינות, דגים, ארוחות קלות. אלכוהול: 12.5%. טמפרטורת הגשה מומלצת: 5-8 מעלות.
מחיר: 40 ₪.
צילום: יח"צ יקב תבור
שנין בלאן: היין החדש של היקב עשוי 100% ענבי שנין בלאן, הגדלים בכרם יחידני ואקולוגי שבמצפה רמון בגובה של 800 מטרים מעל פני הים.
היין משלב שלל טעמים וארומות של תפוח ירוק, עשב לימון ודבש. ליין (12.5% אלכוהול) גוף בינוני וחמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת.
מצפה רמון הינו טרואר נפלא לגידול גפנים איכותיות, בשל האקלים המדברי, הגובה מעל לפני הים והיובש. לצד יתרונות אלה, הקרקע הייחודית שם – הלס – מאתגרת את הגפן בשל היותה עשירה במינרלים, מחד, אך גם במלחים, מאידך – דבר המאפשר לקברניטי היקב לעבוד בשליטה מלאה על מנת לשמור על המנעד העדין שבין עקה לחיוניות. כל אלו יוצרים תנאים ייחודיים למיצוי ארומות וריכוז טעמים נפלא.
בכרמים האקולוגיים של תבור מתקיים איזון בין האדמה, הצומח והחי, זאת מתוך תפיסה שמערכת אקולוגית בריאה תיטיב עם בעלי החיים, עם הקרקע וגם עם הגפנים. התפיסה האקולוגית בעולם הגפן והיין גורסת כי ממצב של איזון יצמחו גפנים אשר תהיינה בריאות יותר ויניבו ענבים טובים ואיכותיים.
מחיר: 60 שקלים.
צילום: יח"צ יקב ברקן
קברנה סוביניון, PLATINUM, בציר 2018 מורכב מחביות קברנה סובניון מהגליל העליון, שהראו תכונות יוצאות דופן בעת הטעימה השנתית שבה צוות הייננים קובע לאיזה יין מיועדת כל חבית.
בטעימה זו נבחרו חביות שהצטיינו בטעם, בארומה או בכל מאפיין אחר שגרם להן להתבלט מול השאר. לאחר שנבחרו והופרדו משאר החביות, היין המשיך להתיישן בהן - או אז הוכנה המהדורה הראשונה של פלטינום.
למעשה, זהו יין עוצמתי ועשיר בטעמים וניחוחות המשתלבים להם בהרמוניה מושלמת. איזה טעמים? פרי אדום ושחור, עם תבלינים, וניל, קפה, ועץ קלוי שמקורם בחביות עץ האלון הצרפתי.
היין מרוכז ועשיר במיוחד, בעל גוף מלא וסמיך וסיומת עוצמתית וארוכה. אלכוהול: 14%.
מחיר: 70 ₪.
יקב טפרברג
בטפרברג מציעים שלושה יינות המתאימים לשולחן החגיגי:
צילום: יח"צ, איל קרן רוזה אימפרשן 2020 - הרכב זני: 60% ברברה 40% גראנש נואר.
מקור הענבים: כרם עמק אילון. היין ססגוני ומלא חן, מלווה בפרי הדר ופרחוניות יפה ותיבול עדין. היין יבש, בעל חמיצות צעירה ורעננה ונוכחות פרי צעיר.
מחיר: 40 ₪.
צילום: יח"צ, איל קרן
קברנה פרנק לגסי 2016 - 100% ענבי קברנה פרנק יצרו יין אדום ומלא.
הלב היין בפירות אדומים, והוא ניחן במנעד ארומות האופייניות לזן עם נגיעות ירקרקות, בשלות ועדינות הנעטפות עם עץ אלון אלגנטי.
בפה היין עגול ובעל מבנה גוף בינוני, עם טעמים ארוכים ומתובלים.
מחיר: 200 ₪.
צילום: יח"צ, איל קרן מרלו אסנס 2016 - 100% ענבי מרלו ביין העוצמתי הזה.
באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים. בפה, היין חלק, בעל גוף מלא, טאנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה.
מחיר: 100 ₪.
יקב טוליפ
יקב הבוטיק החברתי מעסיק את חברי כפר תקווה בתחומו ומספק להם פלטפורמה להשתלבות בשוק העבודה כאחד האדם.
לחג היקב הוציא מספר יינות חדשים:
צילום: יח"צ
White Tulip 2020: גוורצטרמינר וסוביניון בלאן מרכיבים את היין הלבן והטעים הזה.
מחיר: 75 ₪.
צילום: יח"צ
Syrah Reserve 2018: יין המורכב מענבי סירה, שמומלץ לשלב עם צלעות כבש על האש (משוכנע שיש מי מבין הקוראים הקרניבורים שאת הפסח שלו חוגג באקסטרים).
מחיר: 129 ₪.
צילום: יח"צ
Net Sauvignon Blanc 2019 יין העשוי מ-100% ענבי סוביניון בלאן. מדובר היין הלבן הזה ישתדך נהדר עם דג ים (אם כי בעקבות זיהום הנפט, מומלץ בהחלט לתעדף לעת עתה דגי-בריכה) על עשבי תיבול בתנור.
מחיר: 109 ₪.
צילום: יח"צ יקב יתיר
בימים אלה משיק
יקב יתיר שנת בציר חדשה ליין הדגל "יער יתיר 2017".
יער יתיר הפך להיות אחד היינות המובילים בארץ, יין עקבי ומוערך בקרב מבקרי היין המקומיים והבינלאומיים.
יער יתיר 2017 הוא יין אדום יבש ממספר חלקות ביער אשר הניבו את היינות האיכותיים ביותר בשנת בציר נתונה. היין מופק מ- 56% קברנה סוביניון, 16% פטיט וורדו, 16% מלבק, ו- 12% קברנה פרנק.
הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי "היתירי" ומיוחדות האזור וכרמיו.
הענבים כאמור נבצרו ממספר חלקות ביער השוכן בגובה 650 עד 900 מטר. היין התיישן 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, מהן כשליש חדשות.
הוא בוקבק בחודש פברואר 2019 והושאר ביקב עוד כשנה להתיישנות בבקבוק. מתאפיין בצבע ארגמני עמוק, בניחוח עשיר ובטעם המשלב עצמה עם אלגנטיות ורעננות. מתאים להמשך יישון לטווח של עשר שנים ויותר. אלכוהול: 14.5%.
מחיר: 250 ₪.
צילום: יח"צ DAROM
דרום, מבית היוצר של יקב יתיר, מאופיין ביינות נגישים ומרעננים המבוססים על זנים אהובים ומוכרים מכרמים נבחרים בטרואר הדרומי. הכרמים הללו נהנים מאקלים מדברי, יבש וקר בלילה, והתנאים האלה הם שיוצרים אזור גידול (טרואר) ייחודי.
לרגל החג - התחדשו בבציר חדש של "דרום לבן" 2020.
מדובר ביין לבן יבש המופק מ-100% ענבי סוביניון בלאן מהכרמים במצפה רמון ורמת ערד. היין תסס במכלי נירוסטה והתיישן במשך 4 חודשים במכלי בטון. יין לבן אלגנטי שטעמי הפרי המובהקים שלו שומרים על איפוק ורעננות.
צבעו זהוב קש, בעל טעמים פירותיים, רענן עסיסי. ליין ריח פירות טרופיים ופרחי הדרים, והוא צפוי להמשיך להתפתח היטב בבקבוק בעשור הקרוב.
לסיכום מדובר ביין בעל נפח יפה שיתאים לאוכל, אך יכול גם לעמוד בפני עצמו וליהנות כאפריטיף ולא רק בארוחות. אחוז האלכוהול: 12%. טמפרטורת הגשה מומלצת- 8-10 מעלות.
מחיר: 80 ₪.
יקב היוצר
היוצר מתחדש בשלל השקות:
צילום: יח"צ בראשית (Genesis) - סדרה רחבה הכוללת זנים נבחרים אדומים ולבנים.
הזנים האדומים הינם קברנה סוביניון, מרלו, ושיראז והלבנים, שרדונה וסוביניון בלאן ובנוסף בראשית רוזה. הזנים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה.
חדש בגזרה: היוצר בראשית קברנה סוביניון "מתוק עדין" – 2018. צבעו ארגמן, בעל ריחות של דובדבן שחור וקקאו עם רמז של וניל וציפורן, בעל מתיקות מעודנת וגוף מלא, שמקורו בכרם קברנה סוביניון צעיר הנטוע במושב לכיש. 12.5% כהל.
מחיר: 39.90 ₪ (מבצע לפסח 2 בקבוקים - 60 ₪).
צילום: יח"צ
VIRTUOSO - סדרה המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז ושניים לבנים, שרדונה וגוורצטרמינר. הסדרה עוצבה בקפידה רבה, וההשראה לעיצובה הגיעה מעולמות כלי הנגינה, עם בקבוק בעל צורה ייחודית המיובא היישר ממפעל בוטיק לזכוכית בצרפת.
לכבוד חג האביב מרעננים את הסדרה ומוסיפים שרדונה - יין מלא עם רעננות מיוחדת מכרם הנטוע בשילה שבשומרון. ליין ניחוחות של פטל אדום ווניל, הוא מכיל 13.6% כהל ומתהדר בצבע צהוב בהיר עם גוון מוזהב ובריחות של פרחים לבנים, אגוזי לוז ואגסים עם רמז של וניל.
מחיר: 49.90 ₪ (מבצע לפסח 2 בקבוקים - 80 שקלים.
לגאטו (Legato) - סדרת יינות פרימיום חדשה המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, מרלו ושיראז, שני זנים לבנים: ויונייה ושרדונה ובנוסף רוזה.
ייחודה של סדרת הפרימיום לגטו טמון בשילוב יוצא הדופן של שני בצירים נפרדים, היוצר הרמוניה רעננה ומדויקת של טעמים המאפיינים את חזונו של היוצר.
חדש: לגאטו ברברה. יין אדום עז, בעל ריחות של דובדבן ושזיף עם רמז של ציפורן וקינמון, עגול ורענן. כרם ברברה הצעיר צמוד למנזר דיר רפאת (גבעת שמש). 13% כהל. היין התיישן 21 חודשים בחביות עץ.
מחיר: 60 ₪.
צילום: יח"צ יקב רקנאטי
קברנה סוביניון רזרב כרם לבנון: כרם לבנון הינו כרם הדגל של היקב בזן הקברנה סוביניון. הכרם שוכן בגליל העליון על קו הגבול, והוא בעל מיקרו-אקלים קר בצורה יוצאת דופן המושפע מהאוויר הקר של הרי הלבנון. כרם זה מפיק יין קברנה סוביניון מורכב ושופע, העשיר בטעמי פירות יער, שזיף שחור, אגוזים ועשבי תיבול ים תיכונים.
היין התיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ובוקבק לאחר סינון גס בלבד. הוא מתאים מאוד לליווי נתחי בקר מובחרים, מאכלי טלה, פסטות ברטבים עשירים וגבינות חריפות ומיושנות.
מחיר: 89 ₪.
סירה גליל עליון 2020: שילוב של טרואר יוצא דופן וגידול מוקפד הביאו ליצירת יין ייחודי, כזה החושף את ריכוז הפרי וארומת התבלינים של זן הסירה, המלווה במבנה טאניני רך ועגול. ליין ארומת סירה אופיינית של סיגליות, לבנדר ופלפל שחור בליווי ניחוחות עץ אלון.
מחיר: 55 ₪.
צילום: יח"צ יקב בנימינה
בבנימינה מציגים את "פרפום דה בנימינה", יין רוזה יוקרתי שמצטרף לקטגוריה הצומחת של יינות רוזה פרימיום מהארץ ומהעולם.
היין הארומטי, חוגג כולו את הפריחה והניחוחות שמילאו את אוויר המושבה, בתקופה בה פעל מפעל בשמים חלוצי במקום.
"ההשראה ליצירת היין התפתחה מהחיבור האישי העמוק למושבה ולהיסטוריה המשותפת שלנו כעם בארץ ישראל. כמי שגדל והתחנך באזור, שמעתי מילדות את הסיפורים על מפעל תמציות הבושם ועל המורשת שמלווה את יקבי בנימינה. לצד הביקוש הגובר ליינות איכות בקטגוריית הרוזה, יצרנו יין ארומטי, מותאם לאקלים שמגלם את כל האיכויות שאנחנו מחפשים ברוזה פרימיום", מציין יונתן שוטס, היינן הראשי ביקב.
הרכב זני ענבים: 88% גראנש, 12% ברברה.
מחיר: 89 ₪.
צילום: יח"צ יקב טורא
בלנד לבן יבש ליקב, בשם SNOW.
הרכב זנים: סוביניון בלאן, שרדונה. גובה כרם: 850 מטר. היין צלול מאד, צבעו צהוב בהיר, באף ארומות פרי הדר, פפאיה ופרחי יערה.
גוף בינוני עם חמיצות מרעננת, טעמי מלון ופומלה לבנה להגיש ב-8-10 מעלות, מתאים מאד לארוחות קלות/פלטת גבינות. אלכוהול: 12.5%.
מחיר: 69 ₪.
צילום: יח"צ יקב לה פורה בלאנש
יקב הבוטיק שבצפון יער יתיר משיק את דביר קש"מ 2018: יין ממסך שהופק משילוב ענבי קברנה סוביניון (45%) ושיראז (33%) מכרם יחידני "שדה כלב", השוכן בין ההר הגבוה (רום 900 מטר) ומדבר יהודה, והשלמה של מרלו (22%).
היין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקני ולא עבר תהליכי סינון כלשהם.
ליין צבע בורדו-אדום בוהק, ניחוחות גרגירי יער כהים (פטל שחור ודובדבן) ופלפל שחור. עם ההתפתחות בכוס מתווספים גם מאפייני טבק ועשן. הוא חלק ונהדר, ועל אף שהוא מוכן כבר כעת לשתייה הוא יתפתח היטב בשנים הקרובות.
מחיר: 100 ₪.
צילום: יח"צ יקב סגל
מרלו מסדרת Free Run בציר 2018 - Free Run הינו התירוש הראשוני היוצא מן הענבים. זהו הנוזל הניגר חופשי מן הענב, ללא התערבות, עשיר בטעם, צבע וארומה הייחודיים לכרם ולזן הענבים.
יינות סדרה Free Run מופקים מהחלק המשובח הזה ביין המגיע מהמיצוי הראשוני והטהור של קליפות הענב, ללא לחץ מלאכותי של מכונות.
ע"י סחיטה עדינה בלבד של הקליפות לאחר התסיסה, מתקבל יין עסיסי, עשיר ביותר ולו טאנינים רכים ומבנה קטיפתי. לאחר התסיסה, היין המשיך להתיישן למשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
מרלו 2018 הוא יין פירותי ואלגנטי, המשלב טעמי דובדבן, שזיף ופירות יער עם נגיעות תבלינים ים תיכוניים, עטופים בארומות עץ אלון צרפתי הנמשכים לסיומת קטיפתית וארוכה במיוחד. אלכוהול: 13%.
מחיר: 65 ₪.
צילום: יח"צ יקב סוגרפה
הסקוטית מבית ישרקו מרחיבה את קטגוריית היינות ומציעה שמונה יינות פורטוגל מבית "סוגרפה":
סילק אנד ספייס – יין אדום יבש, עשוי מענבי טוריגה נסיונל, אליקנט בושה, באגה וסירה. הטעמים עשירים עם סיומת חלקה.
מחיר: 69.00 ₪.
פלנאלטו ריזרבה – יין לבן יבש, מורכב מ-7 זני ענבים מקומיים. מתאים מאוד למנות דגים שונות, למגוון סלטים ולבשרים לבנים.
מחיר: 65 ₪.
גראו וסקו אדום – יין אדום יבש, מענבי טינטה רוריז, טוריגה נסיונל, ז`אן, אלפרושיירו. יין קליל ואלגנטי, עם רמזים לדובדבן ושזיף.
מחיר: 35.00 ₪.
גאזלה ויניו ורדה לבן – יין לבן, יבש. עשוי מזני הענבים לוריירו, פדרניה, טראז`דורה, אזאל. בצבע לימוני צהוב בהיר מאוד, עם בעבוע קל שמשפר את הארומות שלו, טעמיו ורעננותו.
מחיר: 35.00 ₪.
אזוודו אלבריניו ריזרבה – יין לבן, יבש, עשוי מזן ענבים אלבריניו. בצבע שקוף-זהוב. ארומטי מאוד, עם ריחות פירות בשלים ופירות קיץ, היין גסטרונומי במיוחד. מתאים לפירות ים, מנות עם פרמזן, שהטעם המלוח משתלב בצורה מושלמת עם חומציות היין.
מחיר: 55.00 ₪.
פריירה פורט רובי –עשוי מזני ענבים טוריגה פרנקה, טינטה רוריז, טינטה אמרלה, טינטה ברוקה וטינטה קאו. יין חזק – 19% אלכוהול.
מחיר: 59.00 ₪.
פריירה דונה אנטוניה פורט ריזרבה טוני – עשוי מזני ענבים, טוריגה פרנקה, טינטה רוריז, טינטה אמרלה, טינטה ברוקה וטינטו קאו. היין בצבע אדום עם גוונים שמעידים על זמן ההתיישנות שלו בחביות הבית. 20% אלכוהול.
מחיר: 95.00 ₪.
שרי פדרו חימנז – שרי מזן ענבים פדרו חימנז. בצבע מהגוני מלא, שמקורו בתהליך ההתיישנות שלו בשיטת הסולרה. הארומה והטעם מזכירים ניחוחות וטעמים של פירות יבשים כגון צימוקים, דבלים, תמרים ופירות אחרים.
מחיר: 79.00 ₪.
צילום: יח"צ, איל קרן יינות דרך ארץ
חברת שקד ממליצה השנה על מספר יינות כשרים – יינות "דרך ארץ" ו"בלו נאן" במהדורת מוסקטו כשר.
שאיפת אנשי "דרך ארץ" הינה לייצר יינות המעניקים תמורה נהדרת בכל לגימה ומייצגים נאמנה את מהפכת האיכות שעברה תעשיית היין המקומית. יינות הסדרה מיוצרים תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת ומבוססים על ענבים ממגוון אזורי גידול בישראל.
יינות "דרך ארץ" מאופיינים בטעמי פרי צעיר ורענן, הם מאוזנים ומוכנים לשתייה ומעניקים הנאה מרובה במחיר קטן.
דרך ארץ קברנה סוביניון - יין אדום צעיר ומהנה בעל גוון אדום עמוק, ניחוחות דובדבן שחור עוקצני ושזיף.
מחיר: 30 ₪.
צילום: יח"צ
Blue Nun
בלו נאן הינו אחד ממותגי היין המפורסמים בעולם.
סיפורו החל בשנת 1857 כאשר Hermann Sichel הקים את היקב במיינץ שבגרמניה. בשנת 1921 הוחלט ליצור מותג חדש שיחגוג את איכויות הבציר המעולה, מותג זה הוא Blue Nun.
בלו נאן מוסקטו הוא להיט נוסף מבית בלו נאן. קל, מהנה ומרענן, מבעבע קלות עם מתיקות מעודנת ובקבוק בכחול אלקטריק שעושה הרבה חשק לדרינק.
מחיר: 45 ₪.
צילום: יח"צ יקב צובה
חברת אנוטקה, המפיצה הרשמית של יקב צובה בארץ, מציגה את יינות הפרימיום של היקב לפסח - מצודה ושרדונה.
צובה מצודה - בלנד שמורכב מקברנה סוביניון, מרלו וסירה. התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ועוד 12 חודשים בבקבוק. יין בעל גוף מלא עם טעמים של פירות שחורים ואדומים עם סיומת עוצמתית.
מחיר: 119 ₪- 129 ₪.
צובה שרדונה - יין לבן יבש המיושן 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ומתיישן על השמרים (sur lie). ליין גוף בינוני, בעל מינרליות עדינה וטעמים מודגשים של חמאה, שרף וניל ולבנדר עם ניחוחות קלים של פירות הדר.
מחיר: 85 ₪.
צילום: יח"צ יקב בן חיים
יקב הבוטיק ממליץ לארוחת החג של היין סנה (SENNA) 2017.
היין מורכב מהזנים קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ומעט גראנש. בציר 2017 הוא בציר היובל 50 שנה לעשיית יין במשפחת בן חיים. זהו יין יבש המכיל 12.4% אלכוהול, שהה בחבית 16 חודשים.
מחיר: 100 ₪.