צילום: אייל קרן
חתימה טובה: מיתוג חדש לסדרת יינות הפרימיום של כרמל
זה לא קורה הרבה: יקב מהגדולים והמובילים בארץ ממציא את עצמו מחדש ומשיק סדרת יינות מפתיעה.
והנה, זה קרה השבוע, כשהקברניטים של יקבי כרמל נפגשו (ולא ב-ZOOM כמצופה מרוח התקופה) עם כתבי יין לטעימת היינות החדשים והבנת הסיפור מאחוריהם.
מדובר בסדרת יינות היוקרה כרמל סיגנצ`ר שהופקה מענבי 14 כרמים נבחרים של כרמל, הנהנים ממסורת של ידע ומומחיות, שהושקה כאמור במיתוג חדש ויוקרתי.
ישבנו, טעמנו ונהנינו מהיינות המשובחים שטופלו מתברר באופן דיפרנציאלי לאורך ייצורם, החל מבחירת הכרמים ומשפחות הכורמים המגדלים ועד ליישון בבקבוק.
בכרמל גאים בשינויים, וסדרת סיגנצ`ר המחודשת היא ההוכחה שיש עוד מה לראות ולטעום. כמעט 20 שנה חלפו מאז הקים סם סורוקה הקנדי, את מערך הפרימיום של כרמל בזיכרון, תוך שיפור איכות הענבים שמתקבלים ביקב, והחדרת הרגלי עבודה חדשים והנה היום, יפתח פרץ, היינן הראשי של כרמל הוביל מספר סדרות שאל רובן כבר נחשפנו בעבר: MEDITERRANEAN VATS הים תיכונית, Vineyards - סדרת יינות מתתי-אזורים ברחבי הארץ, Single Vineyards - יינות מכרמים יחידים, יין הדגל של היקב: Limited Edition ויין נוסף בסגנון פורט בשם MA’ALYA, שזכו לטיפול הטוב ביותר, ביקב הקטן הפועל באתר ההיסטורי של כרמל בזיכרון יעקב.
נדב ארנס ארד, מנכ"ל יקבי כרמל:"Carmel Signature הוא מותג יינות היוקרה של יקבי כרמל ותחת חופתו מצויים 14 מהכרמים הטובים ביותר ביקב המקבלים טיפול איכותי דיפרנציאלי ומותאם, בשל כך מאפשרים לבטא את הטרואר הייחודי, וכן למקסם את פוטנציאל היין באיכויות הגבוהות ביותר. הכרמים נבחרו בקפידה על ידי המומחים שלנו אשר עיבדו את נתוניהם, החל מתנאי הקרקע וכלה בכורמים המטפחים אותה. הכרמים עצמם פזורים ברחבי הארץ, בנקודות גובה שונות המאפשרות גיוון בזנים המקבלים, כל אחד, את התנאים הטובים ביותר לגידולו".
יוסי אדרי, סמנכ"ל מכירות ושיווק ביקב הוסיף: "כחלק מקידום יינות הפרימיום של יקבי כרמל, החלטנו לייצר הפרדה מיתוגית תחת תת מותג ,`Carmel Signature` כאשר עיצוב התווית מותאם לדרך בה בוחרים צרכני הפרימיום את היינות, החלטה זו באה לצד מספר רב של צעדים שנעשים ביקב, שמטרתם להשביח עוד ועוד את איכות הפרמיום לכל אורך תהליך הכנת היין – מבחירת הכרמים ועד ליישון בבקבוק. כמו כן, אנו מרחיבים את פורטפוליו המותגים של יינות היוקרה של יקבי כרמל עם מותג פורט חדש ויינות נוספים בסדרת Single Vineyards".
ניכר כי החבר`ה ביקב לוקחים את העסק ברצינות: בכדי למצות את מלוא הפוטנציאל של הענבים ולייצר מהם את הבלנד הייחודי והמושלם, הכורמים והייננים של יקבי כרמל בניצוחו של היינן הראשי יפתח פרץ, מטפלים בהם בקפדנות הראויה ומכוונים אותם להתפתחות מיטבית מבלי להאיץ בתהליכים השונים, זאת, תוך שמירה על המסורת העשירה של יקבי כרמל, כ-140 שנות ידע, ובמקביל חתירה מתמדת לחדשנות.
יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי כרמל: "החלק הכי חשוב בתהליך היינני הוא בחירת הכרמים. מרגע שנבחר הכרם – תפקידנו כייננים הוא לשמור עליו ולטפח אותו על מנת שיניב את הענבים בעלי האיכויות הגבוהות ביותר שניתן. מכאן ועד טיפת היין האחרונה שנותרה בבקבוק – התפקיד היחידי שלנו הוא לעודד ולהעצים את האיכויות הייחודיות של הענבים. להוציא מהם את המיטב שבהם ולממש את מלוא הפוטנציאל הגלום בהם, באהבה, בהקפדה, ובמינימום התערבות".
הפורטפוליו העשיר של Carmel Signature כולל ארבע סדרות הנבדלות זו מזו הן בטרואר והן ברמת המחיר וכן שני יינות אייקוניים:
סדרת MEDITERRANEAN VATS – סדרת יינות בסגנון ים תיכוני. יינות הסדרה מבוססים על זני ענבים הממקסמים את הפוטנציאל שלהם באקלים הישראלי החם ומופקים בטכניקה ייחודית. התוצאה: יינות פירותיים, רעננים, עשירים ועסיסיים. בסדרה שלושה יינות בעלי נראות חדשה ומתוחכמת: 4 VATS אדום יבש 2019, 2 VATS לבן חצי יבש 2019 ו- 2 VATS רוזה 2019.
מחיר: 65 ₪.
MA’ALYA (מעליא - מעולה, מושלם בארמית) – יין מתוק מחוזק בסגנון פורט. מעליא מיוצר מענבים אדומים מאזור הרי ירושלים. היין עבר תסיסה חלקית כדי לשמור על מתיקות הענבים, חוזק בכהל משובח, הושרה על קליפותיו ולבסוף התבגר במשך שנה בחביות בנפח של 300 ליטר.
מחיר: 100 ₪.
סדרת Vineyards – סדרת יינות המופקים מכרמים נבחרים וייחודיים הנטועים בתתי אזורי גידול היין האיכותיים והמיוחדים בישראל. הטרואר הייחודי של תתי האזורים שנבחרו מוסיף חותם איכות נוסף לסדרה. הכרמים מטופלים במקצוענות ובדייקנות, במסירות ובקפדנות, על מנת להפיק יינות באיכות הגבוהה ביותר המביאה לידי ביטוי ומייצגת נאמנה את האופי המיוחד של זן הענבים, תתי אזור הגידול ואיכותם. בסדרה 6 יינות: כרמל קברנה סוביניון מרום הגליל 2016, שני (בלנד בורדו) מרום הגליל 2016, סירה / מורוודר מרום הגליל 2016, שרדונה מרום הגליל 2017, סוביניון בלאן צפון הגולן 2017, גוורצטרמינר צפון הגולן 2018.
מחיר: 80 ₪.
סדרת Single Vineyards – סדרה בעלת מורשת ארוכה שנים המופקת מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד. תהליך הפקת היינות בסדרה מוקפד מאוד ומשלב בין הסטנדרטים הגבוהים ביותר בייצור תוך שמירה על זהות חלקות הכרם. בסדרה שלושה יינות ותיקים (קברנה אדמון 2015, שיראז קיומי 2015 ומלבק אדמון 2016) וארבעה חדשים: Old Vines פטיט סירה מגפנים בוגרות מכרם גוברין 2018, Old Vines קריניאן מגפנים בוגרות מכרם ואדי מילק 2018, Pureness Concrete סירה מכרם עין זיתים 2018 וגווצטרמינר Late Harvest מכרם תל מחפי 2019.
מחיר: 120 ₪ ל-Single Vineyards או Old Vines, ו-140 ₪ ל-Pureness Concrete.
Carmel Mediterranean 2017: יין אדום יבש מוערך ועתיר מדליות המורכב מזנים ים תיכוניים שחלקם התבגר בנפרד וחלקם יחד, במשך תקופה של 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. התוצאה: טעם עוצמתי, פירותי, מתובל ופראי.
מחיר: 150 ₪.
סיימנו את הטעימה עם Carmel Limited Edition 2017: יין אדום יבש שנחשב לאייקון של סדרת Carmel Signature. מתכתב עם המסורת הצרפתית של הברון רוטשילד שייסד את יקבי כרמל במאה ה-19 ומורכב מזני קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו ומלבק שהתבגרו בחביות עץ אלון צרפתי במשך 16 חודשים. התוצאה: טעם אלגנטי, מעודן והרמוני בעל גוף מלא ועשיר.
מחיר: 220 ₪.
יח"צ שיהיה חג מרגריטה שמח!
אמש (שני), ה-22 בפברואר ציינו בעולם את יום המרגריטה הבינלאומי, בו חוגגים אוהדיו של המשקה הקלאסי את גרסאותיו השונות.
האמת היא שלא ברור כל כך מתי בדיוק הומצאה המרגריטה, אבל היסטוריונים רבים סבורים כי הקוקטייל המבוסס על טקילה הפך לפופולרי בתקופת היובש בשנות ה-30 של המאה הקודמת אז אמריקאים רבים נהגו לחצות את הגבול בשביל שתייה חריפה שגם הוברחה לא פעם בכמויות גדולות מאד למסבאות המחתרתיות שמעבר לגבול.
על פי אחד המיתוסים הפופולריים ביותר, המרגריטה הומצאה על ידי ברמן ממדינת באחה קליפורניה שהתבקש להכין קוקטייל לרקדנית מרג`ורי קינג שסבלה מרגישות לכל הספיריטים – למעט טקילה ועל כן הוא קרוי על שמה.
לרגל חג המרגריטה השיק מותג הטקילה המקסיקני דון חוליו בשיתוף עם מותג הקוקטיילים ספיריטו מארז מיוחד הכולל שלוש גרסאות לקוקטייל הקלאסי ושני כוסות מארז לחגיגות יום המרגריטה הבין-לאומי.
Don julio היא הטקילה הנמכרת ביותר במקסיקו שנולדה באזור ההררי של חליסקו, בעיר Atotonilco שנוסדה במאה ה-17. מזקקת La Primavera, המזקקה המייצרת את דון חוליו, ממוקמת באותו המקום מיום הקמתה ונחשבת למוקד עליה לרגל למבקרים בעיר.
ספיריטו הוא מותג קוקטיילים מבוקבקים מוכנים לשתייה, המנוהל ע"י חמישה שותפים שבידם עסקי אלכוהול נוספים: שירותי הבר לאירועים PEACOCK ובר הקוקטיילים GATSBY שבירושלים.
תהליכי הייצור של הקוקטיילים מתבצעים במבשלת אלכוהול מסודרת עם רישיון יצרן וכשרות בשיתוף מול טכנולוג מזון, המארזים הנמכרים באתר כוללים את הערבובים הנדרשים ליצירת הדרינק המושלם, כוסות קוקטייל מעוצבות, קישוטים לקוקטיילים של פירות הדר מיובשים, מקלות קינמון, כוכבי אניס ועוד.
שלושת הגרסאות של המרגריטות במארז בצירוף 2 כוסות קוקטייל גבוהות:
1. מרגריטה קלאסית - דון חוליו, טריפל סק ולימון, ומלח לקישוט כתר.
2. ספייסי טומיס מרגריטה - דון חוליו עם צ`ילי חריף, סירופ אגבה ולימון, מגיע עם תוספת תבלינים, מלח אטלנטי, כוכבי אניס וזרעי שומר לקישוט כתר.
3. טולום - דון חוליו, אפרול, סירופ אגבה ולימון, מגיע עם תוספת מלח ורוד לקישוט כתר.
מחיר: 229 ₪ לפני משלוח, באתר spiritu.rocks
צילום: עמרי מירון החדש של רקנאטי
ספיישל רזרב מגלם בתוכו את חלקות הכרם המובחרות ביותר של היקב, מהם יוצרים הייננים את היין האיכותי ביותר בכל שנה ושנה.
ענבי יין הספיישל רזרב 2017 נבצרו ב-5 כרמים הפזורים ב-4 אזורים בארץ – גליל עליון, רמת הגולן, עמק יזרעאל ושפלת יהודה.
במטרה לשמר את רעננותו, איזונו ומורכבותו, מועבר היין, לאחר סיום התסיסה, לחביות מעץ אלון צרפתי, אשר נפחן הוא 3000 ליטרים ו-500 ליטרים. החביות הגדולות הללו תורמות רבות ליצירת יין עשיר, אלגנטי והרמוני. לאורך 18 חודשי התיישנות היין בחביות, נערכת על ידי הייננים סדרת טעימות על מנת להחליט על הבלנד הסופי.
הודות לסגנון היינני, ועל מנת לשמר את טעמיו הייחודיים, בוקבק היין לאחר סינון גס בלבד והוא מוכן לשתייה כבר כעת, אולם יתיישן היטב בבקבוק וימשיך להתפתח במהלך העשור הקרוב ואף יותר מכך.
ספיישל רזרב אדום 2017 הינו יין בעל גוף מלא ועשיר, המתאפיין בריכוז פרי יוצא דופן המעניק לו יכולת התיישנות רבת שנים.
מחיר: 189 ₪.
צילום: חגית גורן החדש של רמת הגולן
יקב רמת הגולן השיק בימים אלה יין לבן יבש מענבי סוביניון בלאן מסדרת גולן. יין זה מצטרף ליינות האדומים בסדרה - הקברנה סוביניון והמרלו.
גולן סוביניון בלאן מאופיין בתכונות פירותיות ועשבוניות האופייניות לזן והן מודגשות ביין זה. היין הופק מענבי סוביניון בלאן שגדלו ברמת הגולן. האקלים הקריר, האדמה הוולקנית הסלעית והגובה הרב הם תנאים אידיאליים לגידול זן ענבי יין קלאסי זה.
בשנה האחרונה, עלתה הצריכה הביתית של יינות בעקבות משבר הקורונה, בעיקר של יינות במחירים נגישים לצריכה יומיומית, ובהתאם גם הביקוש ליינות הלבנים שהם אולטימטיביים לשתייה יומיומיות הודות לקלילות ולרעננות המאפיינת אותם.
סדרת גולן זכתה בעיטורים ובזכיות בקטגוריית היינות שמעניקים את התמורה הטובה ביותר למחיר, זאת הודות לאיכות הגבוהה של חומרי הגלם, תוך שימוש מיטבי באקלים והאדמה הייחודית לאזור הגולן, ועל ידי הנגשת היינות לקהל הרחב על ידי תמחור נוח והוגן.
מחיר: 45 ₪.
צילום: אביב פרסום חגיגת ויסקי ב-חינאווי Wine & More
חגיגת ויסקי לחברי מועדון ולמצטרפים חדשים בסניפי הרשת במסגרתה יוצעו כד ל-28 בפברואר הנחות של עד 25% על כלל מותגי הוויסקי השונים והמובילים בקטגוריית הוויסקי. כמו כן, בקניית 3 בקבוקים מכל מגוון מותגי הוויסקי ברשת, יוענק במתנה לכל רוכש סיגר גואנטנמרה.
בין המותגים המוצעים: דאבל בלאק לייבל, בושמילס בלאק בוש, ג`וני ווקר 21 XR, שיבס (18, רויאל סאלוט 21 שנה, 15), גלנמורנג`י 10 ו-18, טליסקאר סטורם, קאול איילה 12, סינגלטון 12, לפרוייג סלקט, סקוטי מורטלך ראר אולד, מילק אנד האני סינגל מאלט ועוד.
כמו כן, ישווק גם ויסקי אירי חדש מקטגוריית הפרימיום The IrishManף לצד כוסות ויסקי איכותיות במחירים משתלמים - שישיית כוסות ויסקי סן מרינו 245 מ"ל ושישיית כוסות ויסקי נובה 300 מ"ל ב-39 ₪. שישיית כוסות וויסקי שפיגלאו אלגנט ב-89 ₪.
יח"צ
הקינוח של טורא
ונסיים, איך לא, בקינוח, ואין משהו מתאים יותר לפורים מיין מתוק ואלכוהולי, אז תכירו בבקשה את פורטורא (יין בסגנון פורט), מבית יקב טורא:
ת.ז.
בציר: 2016 התשע"ו
הרכב זנים: קברנה סוביניון 100%
כרם: ברכה
גובה כרם: 850 מטר
יישון בחבית: 32 חודשים
אלכוהול: 17.5%
זהו יין קינוח מתוק ומחוזק. ליין צבע ארגמני עמוק עם ארומות עשירות במיוחד של תאנים יבשות, טבק טרי ושוקולד רום של פעם. בפה גוף מלא, סמיכות, שפע פרי בשל, טעמי מוקה וסיומת שלא נגמרת - מעולה למנות אחרונות ואירועים מיוחדים.
מחיר: 139 ₪.