כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
מתכון: כדורי אנרגיה שוקולדיים
הנטורופתית ערין כמאל דקסה רקחה עבורנו מתכון לכדורי אנרגיה שוקולדיים, נימוחים ומזינים שמפוצצים באבוקדו (כן, שמעתם נכון!) ועוד דברים טובים ■ תתחילו לכדרר!
רון ברגר
21/02/2021
צילום:
ערין כמאל דקסה
שיקום מי שאין לו לפחות זיכרון מתוק אחד של הכנת כדורי שוקולד בילדותו - ריסוק הביסקוויטים, ריכוך המרגרינה, ערבוב החומרים, ויצירת העיגולים.
הילדים אוהבים את זה, ההורים בסתר לבם חושקים בזה ועתה מתברר אפשר ליצור גם גרסה משודרגת יותר, אז קבלו את הדור הבא של כדורי השוקולד, כדורי סופרפוד טעימים ומזינים לכל מי שצריך רק ביס אחד קטן של משהו מתוק.
היום כשהמודעות לתזונה מאוזנת גבוהה יותר וכשיש כל כך הרבה תחליפים זמינים, טבעיים ובריאים אפשר בהחלט לוותר על תועפות הסוכר והשוקולד ולהכין ביחד עם הילדים כדורי אנרגיה שוקלדיים, טעימים ובריאים. אז תתחילו לכדרר.
המרכיבים:
3 תמרים מסוג מג`הול
1 אבוקדו בשל
3/4 כוס שיבולת שועל (מהסוג העבה)
3 כפות אבקת קקאו טבעית
כף סילאן טבעי
1/4 כוס קינואה אדומה ולבנה
1/2 חופן גרעיני דלעת (לא חובה)
פיסטוקים גרוסים או ג`וגי ברי גרוס
היי, אל תיבהלו מהמרכיבים! המתכון האמור הוא ניסיון של ערין כמאל דקסה, נטורופתית ומנחת הורים המלווה משפחות לאכילה מחזקת, להביא כאמור גרסה בריאה יותר לכדורי השוקולד הקלאסיים.
למרות שלכאורה זה לא מובן מאליו להוסיף אבוקדו לכדורי השוקולד, תתפלאו שהטעם של הפרי הסובטרופי הירוק כמעט ואינו מורגש והשילוב של כל המרכיבים יחד יוצר טעם שוקולדי מיוחד ביותר.
אופן ההכנה:
1. להשרות את התמרים בכוס מים חמים למשך כעשר דקות ולסנן היטב
2. להכניס למעבד מזון את התמרים, האבוקדו ושיבולת השועל
3. להוסיף את אבקת הקקאו, הסילאן וגרעיני הדלעת להמשיך להפעיל את מעבד המזון ולהוציא את התערובת לקערה.
4. לקלות את הקינואה במחבת עד הזהבה, לצנן ולהוסיף לתערובת בערבוב ידני.
5. ליצור כדורים אחידים, לגלגל בפיסטוקים גרוסים, בגוג`י ברי או להשאיר ללא ציפוי.
6. לצנן במקרר לחצי שעה לפחות לפני ההגשה.
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
START EISENBERG - קרם והעיר הגדולה
קוד מוצר:
05/12/2021
קובי טיריפינטו
פרטים נוספים
Supreme OR - תחליקי גרסת DIY
קוד מוצר:
12/07/2020
יפעת נחמני
פרטים נוספים
T-ART - הומאז' ליגאל תומרקין
קוד מוצר:
10/08/2017
מעיין רודיך
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר