תקופת הקורונה מזמנת לנו ההורים אתגרים בגידול הילדים. לא שקודם לכך היה לנו קל, אולם התקופה הנוכחית העצימה את הצורך בסמכות ההורים.
השהות בבית עם הילדים, הצורך בתמיכה בהם, דיאלוג עימם, הצורך בגבולות ומתן ביטחון רגשי נחוצים בהורות ובתקופה זו אף יותר.
ההורות היא התפקיד החשוב ביותר במעגל החיים, שכן בידינו הכוח כהורים להצמיח את הקטנטנים, לגדל אותם מתוך שמחה, להאמין בהם ולטעת בהם אמונה בעצמם וביכולותיהם, וכישוריהם. ומה שנדמה כמשימה פשוטה, עלול להפוך לעיתים לשדה קרב בבית בו אין גבולות, אין סדר ואין ארגון.
יח"צ כשהתגלגל לידיי ספרה החדש של דורית כהן-חרמון "בשביל הסמכות: הדרך להורות מאושרת, בטוחה ורגועה", הנחתי מראש שלא כל הכתוב בו יהיה קל לביצוע, אבל האמנתי שאם אעמיק בו זה לבטח עשוי יהיה לשפר את איכות החיים שלי כהורה ושל ילדיי האהובים, ובאופן הזה ניגשתי אליו.
כהן-חרמון, מנחת הורים בשיטה האדלריאנית, שמתמקדת כידוע במה שאנחנו כן זוכרים מהילדות שלנו, ולאו דווקא במה שהדחקנו, היא מלווה ומדריכת הורים. לאחרונה כאמור היא כתבה ספר בנושא הורות ואף פיתחה שיטה המבוססת על חמישה מרכיבים: החלטה הורית, סיעור מוחות עם הילד, כללים וגבולות, וידוא ויישום הכללים, תמיכה בילד שנועדו בכללם לסייע לנו להיות הורים טובים יותר.
כהן-חרמון ממליצה בהחלטה ההורית לחשוב מה חשוב לנו כהורים, שני ההורים יחד וכל אחד לחוד.
בסיעור המוחות עם הילד היא מבקשת מאיתנו לנהל דיאלוג עם הילד, להיות קשובים לצרכים שלו ולעודד אותו לדבר. כללים וגבולות היא תפישתה בכל הקשור להחלטות והסכמים עם הילד, במסגרתם היא מאמינה שיש לקבוע גבולות וסדרי בית, וללמד את הילד לקחת החלטות אך גם לזכור כי ילדינו למדים ומחקים מדוגמה אישית הרבה יותר ממה שהם לומדים מדיבורים והטפות ולכן חשוב להקפיד שתהיה הלימה בין מה שאתם מצפים ומבטאים לילד למה שאתם משדרים בשפת הגוף שלכם.
בעניין זה חשוב לציין כי בשנים האחרונות נדמה כי הגבולות היטשטשו בין הורים לילדים ובעוד שהורים רבים מנסים להיות החברים של ילדיהם ובכך להיות מסוגלים לדבר איתם ולהתנהג איתם כמו עם חברים, בלי הגבלות וסייגים שהם עצמם חוו ביחסים עם הוריהם - המשימה ההורית הופכת קשה יותר.
היכולת לשים גבול עצמי היא מתברר חשובה מאוד כי היא זו שמאפשרת לילד ולהורה כאחד להתנהל, אך היא חשובה גם משום שהיא מספקת להורה יכולת אמיתית להכיר ביכולותיו ונקודות החוזק והקושי של ילדו מבלי לפנק ולחנוק מדי וגם מבלי לייצר מול הילד שאיפות יתר לא מציאותיות או/ו הרסניות.
בוידוא ויישום הכללים ממליצה כהן-חרמון לעמוד בכללים שהצבנו לעצמנו כהורים, להכיר בילד את ההתנהגויות המפריעות לו להשיג תחושת שייכות, ולהתמודד עם התנהגויות אלה ולבסוף היא מאמינה שעלינו לשדר לילד שאנחנו איתו, לתמוך בו כשהוא מתוסכל וכועס, ולהיות פנויים להקשבה.
אהבת הורים היא דבר חיוני להתפתחות נפשית ורגשית תקינה של ילדים, וכבר ידוע כי ילדים שלא הרגישו מספיק אהובים בילדותם יתקשו בבגרותם לנהל מערכות יחסים בעלות קשר רגשי.
הספר כתוב בגובה העיניים, והוא מעניק כלים להורות רגועה ומכבדת. זהו ספר עבודה בו ניתן לכתוב מחשבות, לענות על שאלות בכנות, ולכתוב על הילד או הילדים שלנו.
דפי התרגול היומיומיים מוסיפים לספר נופך אחר משלל הספרים שיש בקטגוריית הדרכת הורים, וגם הניסיון הרב של המחברת בליווי הורים משתקף בו, לטעמי מדובר במדריך לחיים יותר מאשר מדריך להורות, והדוגמאות בו למצבים שונים ופתרונם כמו גם ההבנה שכולנו עדיין למדים להיות הורים הופכת אותו למדריך נחוץ לכל הורה.
מחיר: 98 שקל, באתר המחברת.