במאה ה-10 לספירה כשכבשו הסרצנים, המוסלמים ממזרח לאיטליה, חלקים מאיטליה הם הביאו עמם לארץ המגף את הפיתה. המפגש עם הפיתה הערבית המלאה בכל-טוב הצית מיד את הדמיון האיטלקי ואלה שכללו אותה והפכו אותה לפיצה ביאנקה (פיצה לבנה, ללא רוטב עגבניות).
בשנת 1889 כמחווה לביקור המלך אומברטו הראשון ואישתו הנסיכה מסבויה בנאפולי, החליט רפאל אספוזיטו, אופה איטלקי לאפות לכבודם פיצה פטריוטית בצבעי הדגל האיטלקי, ירוק, לבן ואדום. על הבצק הוא שילב לראשונה רסק עגבניות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום, או אז נולדה הנאפוליטנה שקיבלה את שמה מהעיר נאפולי בה נוצרה.
במאה ה-19 הפכה הפיצה לאוכל הרחוב הנפוץ ביותר באיטליה. המהגרים העניים שעזבו את דרום איטליה בחיפוש אחרי חיים טובים יותר, הביאו איתם את הפיצה לארה"ב וכך למעשה נפתחה הפיצרייה הראשונה בניו יורק בתחילת המאה ה-20 על-ידי ג`נארו לומברדי, המהגר האיטלקי, והפכה למודל לחיקוי.
לרגל יום הפיצה הבינלאומי, שיצוין מחרתיים (ה-9 בפברואר) בכל רחבי תבל, בחרנו כמה אופציות לאוהבי הפיצה באשר הם. שיהיה יום פיצה שמח!
מרכז מגיד
מרכז מגיד, אתר עיריית ת"אהמרכז קהילתי מגיד מזמין מחר (8 בפברואר בין השעות 17:30 - 18:30) לסדנת אפיית פיצה משותפת להורים ולילדים ב-ZOOM, בהובלתו של השף פיני אבא, בה תאפה פיצה משפחתית, ויש גם בונוס! בסוף הסדנה אפיית עוגיית שוקוצ`יפס לקינוח.
דומינו`ס
דומינו`ס. צילום: דן פרץבדומינו`ס חוגגים את יום הפיצה הבינלאומי עם הטבה מיוחדת (תקף ל-9 בפברואר בלבד) הכוללת פיינט בן & ג`ריס ושתייה מתנה - בקניית 2 משפחתיות במשלוח (מחיר: 116 ₪).
דליקטסן
דליקטסן, רשמיבדליקטסן מציעים מארז לערב פיצה הכולל כל מה שצריך לארוחת פיצה משפחתית: 4 פיצות לאפייה בבית, גבינת מוצרלה מגורדת, רוטב עגבניות Mutti וכל הטופינגס שכיף לשים על הפיצה: פפרוני, פטריות טריות, ארטישוק, בזיליקום, זיתים, כדור מוצרלה ומיקס תבלינים לפיצה. זאת בנוסף לסלט עלים עם רוטב ויניגרט ולקינוח - 2 כוסות מוס שוקולד ו-2 כוסות טירמיסו (מתאים ל4-5 אנשים) 414.00 ₪.
סרפינה
סרפינה. צילום: דביר אמסלםסרפינה האיטלקית ממתחם איינשטיין BLVD בתל-אביב, תציין את המאורע עם שלושה ספיישלים אירופאיים - פיצה צפון איטלקית מלומברדיה עשירה בקרם תירס טרי, מבחר פטריות יער, אספרגוס וגבינת עיזים בשלה. פיצה אלזסית ספק צרפתית ספק גרמנית העשויה מקרם פרש ביתי, בייקון טלה, בצל מקורמל וטימין, ופיצה קטלאנית עם השראה מצפון מערב סרדיניה הכוללת רוטב עגבניות, קרם פלפלים, פול ירוק ופירות ים מקומיים.
ג׳הג׳ה
ג׳הג׳ה, צילום: מקס בלזנובג׳הג׳ה - פיצת השף מראשל"צ (רוטשילד 86) מציעה פיצה צרפתית טרנדית פרי יצירתו של גלעד סולומון השואבת השראתה
מהטרנד השחור שכובש לאחרונה כל חלקה טובה. הפיצה עשויה על בצק שהושחר באמצעות שיטות טבעיות, ועליו בצל מעושן, יין לבן, גבינת מנצ`גו, פרמזן, ארטישוק וכמהין.
נינה ביאנכה
נינה ביאנכה, צילום: גיל אבירםנינה ביאנכה (בוסי סנט ג`ורג` 9, קרית עקרון) המשובחת מהשפלה, מציעה פיצות ספיישל בעבודת יד, שיאפו בטאבון העצים השוכן במקום ויצטרפו ליום אחד לתפריט הקבוע. במגוון: פיצה מסאחן (מוסר ים, בצל בסומק, טחינה וצנובר), פיצה תפוח אדמה מדורה, שמנת חמוצה וקרם ותרד, פיצה בטטה סגולה, שום קונפי, פיסטוקים, שמנת חמוצה ובצל ירוק, ואפילו פיצה מתוקה שכול כולה שוקולד (עם גנאש שוקולד, קרם דיפלומט, קרמל מלוח ותות שדה).
פיצה נינה
נינה חיפה, רשמיומנינה אחת לנינה אחרת. נינה החיפאית (דובנוב 26) שהושקה רק בחודש שעבר מציעה תפריט פיצות מגוון הכולל: פיצה מרגריטה – עגבניות, מיקס גבינות ושמן זית (35 ₪); נינה – גבינת שמנת, גבינה צהובה, מוצרלה וגבינה בולגרית (45 ₪); ברלין – עגבניות, מיקס גבינות, טונה, תפוח אדמה ובצל מטוגן (45 ₪); ביאנקה – שמנת, מיקס גבינות, פטריות ושמן זית (45 ₪); ספיישל – פולנטה, מיקס גבינות, תירס וקוביות בטטה (47 ₪); ופיצה אישית פלוס תוספת (24 ₪).
משק ברזילי
במעדניית משק ברזילי (אחד העם 6, תל אביב) יימכרו ריבועי פיצות המשק - פיצה סייטן (בצק קמח מלא, פלפלים קלויים ופסטו, בצל סגול, סייטן תוצרת משק וגבינת קשיו) ופיצה ארטישוק (בצק קמח מלא, רוטב עגבניות, ארטישוק צלוי, זיתי קלמטה, נטיפי פסטו עשבי תיבול, גבינת קשיו ורוקט).
פורטו. צילום: נעה גפלה
פורטו
פורטו מציעה מבצע אונליין עם דיל הכולל 2 פיצות מכל התפריט ושני בקבוקי בירה ב-120 ₪. בנוסף, משיקה הרשת בשלושת סניפיה פיצה חדשה - קפרינו (גבינת עזים, תערובת פורטו, תפוחי עץ ואגוזי מלך).
בר איטליה, צילום: אנטולי מיכאל
פומו ובר איטליה
המסעדות האיטלקיות ברמת החייל בתל אביב ובנתניה מציעות ערכה להכנת פיצה ביתית ובה 2 כדורי בצק, רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, אורגנו, צ`ילי ובזיליקום (96 ₪).
בנוסף הן יגישו פיצות ספיישל: פיצה בוראטה עם פסטו שרי צהוב, שום ופרמזן (72 ₪); פיצה עם קצ`טורה עגבניות, סלמי, פטריות וביצה (69 ₪); ופיצה עם כמהין וברי שמנת, פקורינו, תפוחי אדמה ומרווה (68 ₪).
פדאל, רשמי
פיצה פדאל - אלפרדו לוקו
פדאל החיפאית (חורב 16) מציעה פיצה משפחתית + סלט יווני גדול + לחם שום ובקבוק RC COLA, ב-87 ₪. ויש כמובן גם תוספות: זיתים שחורים\ירוקים, עגבנייה, בצל, פלפל אדום\חריף, תירס, אננס, שום ( 8 ₪), אנשובי, בולגרית, פטריות טריות, אקסטרא גבינה, טונה, ביצה קשה (10 ₪) ותוספת קראסט (12 ₪).
צילום: יח"צ
#פיצה_זאת_אמנות
לרגל השקת "קמח שמרים פיצה" שפותח בשיתוף פעולה עם השף-אופה ארז קומרובסקי עם סוגת אתגרה זאת האחרונה אמנים, מעצבים, סטייליסטים, שפים ואנשי קולינריה לעצב פיצה שהיא יצירת אמנות.
בפרויקט #פיצה_זאת_אמנות, המוצג ברשתות החברתיות, לקחו חלק הצלמת תמר קרוון, המעצבת שירנקה ובעלה השף עומר מילר, המאיירת שירה ברזילאי KOKETIT, גילת אורקין יוצרת עמוד האינסטגרם Year of the sandwich, הקרמיקאית עדי ניסני, הסטייליסט איתי בצלאל, אושיית האופנה ליאת לוי קופלמן ואושיות הקולינריה רחלי קרוט, אפרת אנזל ואפרת ליכטנשטט, שעמלו ויצרו פיצות מעוצבות כיצירות אמנות אכילה, המעוצבות כיד הדמיון ובסגנונם הייחודי.