כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
יום הנוטלה הבינלאומי: הסיפור מאחורי הממרח
בין יום הגאווה, יום המאבק באלימות נגד נשים ויום הסרטן מצטופף לו בלוח השנה גם יום הנוטלה הבינלאומי, בו מציינים ברחבי תבל את המצאת הממרח הפופולרי
■
מחר, יחגגו חובבי הנוטלה את יום חגם - ויש כמובן המון דרכים לציין אותו: זו יכולה להיות עוגה מתוקה, כריך מושחת, והמחמירים כנראה ירחיקו עד פאדג` דחוס נוטלה כהלכתו.
קובי טיריפינטו
04/02/2021
צילום: אתר נוטלה
במהלך מלחמת העולם השנייה בשל מחסור באספקת הקקאו באירופה, ייצור השוקולד נעשה מוגבל, ויצרני השוקולד תרו אחר פתרונות לבעיה.
הקונדיטור פיימונט פייטרו פררו, בעליו של מפעל קטן באלבה שבפיאמונטה שפיתח בשעתו מוצרים לחנות המתוקים של אשתו, הבין את המחסור בקקאו ורכש אזור לגידול אגוזי לוז במטרה להפיק מהם קרם שיהווה תחליף לממרח השוקולד הקונבנציונאלי.
יחד עם בנו התעשיין האיטלקי מיקלה, שהגה מוצרים שהפכו במרוצת השנים לאייקוניים בכל העולם, כמו פרלין השוקולד האגדי רושה, ביצי ההפתעה של קינדר וסוכריות הטיק טאק, הוא יצר כאמור גם את הממרח האגוזי שהפך להיסטוריה והיסטריה.
צילום: אתר נוטלה
ראשית העלילה, בשנת 1946.
כשהוא דוגל בתפישת "פחות שוקולד, יותר חלב" מטעמי חיסכון, הוא ערבב את קרם אגוזי הלוז עם סוכר וכמות מועטה של קקאו, שהיה כאמור נדיר באותם ימים, ויצר לראשונה את ה-"Giandujot" - גוש אגוזי שקיבל את שמו מדמות קרנבל פופולרית בשעתו, וכך נוסדה באופן רשמי חברת פררו ב-14 במאי, 1946.
צילום: אתר נוטלה
חמש שנים לאחר מכן, שונה ה-"Giandujot" למוצר חדש אותו ניתן היה מעתה למרוח בקלות על לחם; למוצר זה הם קראו SuperCrema.
18 שנים לאחר מכן, בתהליך של ניסוי וטעייה, יצר מיקלה את הצנצנת הראשונה של קרם אגוזי לוז וקקאו, שהפך לימים לנוטלה - הממרח הפופולרי שמיוצר עד היום בהיקף של כ-200 אלף טון בשנה, ממטה החברה באלבה שבצפון איטליה.
עם השנים המפעל המחוזי הקטן בפך לחברה בקנה מידה בינלאומי, שהייתה ליצרנית האיטלקית הראשונה ש"עברה את הרי האלפים" ופתחה משרדים בחו"ל לאחר המלחמה.
צילום: אתר נוטלה
שרה רוסו, בלוגרית אמריקנית ממוצא איטלקי וחובבת נוטלה מושבעת, שהחליטה להקדיש יום אחד בשנה לממרח האהוב עליה, קראה ב-5 בפברואר 2007, לכל אוהבי המותג להתאחד, ומאז מדי שנה מצוין בתאריך זה "יום הנוטלה העולמי" שתכליתו להוקיר את הממרח הטעים.
בשנת 2015, העבירה רוסו את זכויות היום שהגתה לפררו על מנת לעזור לו זה לגדול ולצמוח לשנים הבאות ומאז ועד היום מתאחדים ביום זה כל מעריצי הממרח וחוגגים את עצם קיומו של הממרח המתוק כשהם אוכלים אותו בכפית ישר מהקופסה, מכינים ממנו עוגות משוגעות ומשלבים אותו בכל הארוחות במהלך היום ולא רק כקינוח.
צילום: אתר נוטלה
ממרח הנוטלה משווק ביותר מ-75 מדינות ומדורג כממרח מספר אחת באירופה.
לישראל הוא הגיע לראשונה בשנת 1975, ומאז הוא אוחז בנתח שוק כספי של למעלה 40%.
צילום: יח"צ
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
חשיפה לצפון: ה-Beach Club, חיפה
קוד מוצר:
02/05/2021
יהל הסנאר
פרטים נוספים
חשיפה: הסוד הצהוב של קים קרדשיאן
קוד מוצר:
23/05/2018
אורית בר שרעבי
פרטים נוספים
חשמלית ושמה AMI: הכירו את החדשה של סיטרואן
קוד מוצר:
03/03/2020
ניב אופיר
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר