מייבלין ניו-יורק, רשמי
אי אפשר להימנע מתהיות לגבי מה שמצפה לבני הנוער החיים בעולם של היום כשנחשפים למסקנותיו של סקר חדש בנושא דיכאון וחרדה בקרב צעירים ישראלים.
הסקר שביצע מכון 2thepoint עבור חברת האיפור מייבלין ניו-יורק בחודש דצמבר האחרון, בקרב 505 צעירים, נשים וגברים בגילאי 15-35, ממגזרים שונים, המהווים מדגם ארצי מייצג, חשף נתונים מטרידים: מעל למחצית (58%) מהמשיבים סיפרו כי הם סובלים מדיכאון או חרדה בתדירות משתנה. נשים העידו על עצמן יותר מגברים כי הן סובלות מדיכאון וחרדה (69% נשים לעומת 49% גברים) וקבוצת הגיל "הסובלת ביותר" היא צעירים בגילאי 18-24 (65%).
נתון נוסף שהשתקף בסקר האמור הוא כי רווקים דיווחו על שכיחות גבוהה יותר של דיכאון וחרדה (60%) לעומת נשואים (52%).
מייבלין ניו-יורק, רשמי מעבר לנתון הסטטיסטי היבש, חושף הסקר גם את המאפיינים הנסתרים של החיים בצל משבר הקורונה, כאשר מקרב הסובלים מדיכאון או חרדה, כ-60% מהמשיבים העידו כי חוו עלייה ברמות הדיכאון ו/או החרדה בתקופה הנוכחית, תקופה שמאלצת אותם כידוע לשהות בבית שעות ארוכות בלי מסגרת חינוכית ובלי מפגש עם חברים.
הנתונים הללו אינם מפתיעים. רק לאחרונה עלה ממחקר עומק שפורסם בכתב העת הבריטי לרפואה British Medical Journal, כי בתקופה הקורונה תועדה בקרב בני נוער בריטים עלייה מתמדת בתחושות המצוקה, החרדה, האובדנות והדיכאון.
הורים רבים מדווחים על קושי לשרוד מציאות זו בה עליהם לעזור לילדיהם לעמוד במטלות הלימודיות, ובמקביל להתחבר לפגישות עבודה בזום, ולהמשיך להיות יצרניים, והמצב המבלבל הזה תרם רבות לעלייה חדה ומדאיגה של מצוקה נפשית בקרב בני נוער ישראליים מאז פרוץ המשבר.
מייבלין ניו-יורק, רשמי סקר פנימי שיזם האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות הישראלי בקרב 31 מנהלי מרפאות בריאות הנפש וטיפולי היום לילדים ולנוער, כדי לבחון את השינויים בחומרת התחלואה הנפשית שיקף אף הוא הידרדרות חמורה במצבם הנפשי של בני נוער וילדים רבים בארץ בעקבות הסגר הממושך וסגירתם של בתי הספר מכיתות ה` ומעלה.
גם עמותת עלם שמטפלת בצעירים במצבי סיכון ומצוקה פרסמה לאחרונה דוח, המתבסס על נתונים שנאספו מ־6,517 בני נוער בחודשים האחרונים, וממנו עולה כי נרשמה עלייה של 41% בסך הפונים לעמותה, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. על פי הדוח הזה כ-2,272 בני נוער דיווחו על מצבי דיכאון וחרדה, פי 4.4 בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
זוהי ללא ספק שעת המבחן הגדולה לתעשייה שלרוב מואשמת בציניות ובניתוק מהמציאות.
הקורונה כמובן תיעלם בסוף, אבל השפעותיה יימשכו עוד תקופה ארוכה.
מייבלין ניו-יורק, רשמי
במייבלין ניו-יורק גילו כאמור אחריות תאגידית, ולמעט הסקר הנ"ל הם החליטו לעשות משהו למען הכלל - והשיקו תכנית חברתית עולמית בשם "אמיצים ביחד" ("Brave Together"), שנועדה לתמיכה בצעירים החווים חרדה ודיכאון.
תכליתה של התכנית היא להגביר את המודעות לתופעה, להגדיל את הסיכוי לאיתורה בשלבים מוקדמים ולחזק את הרשת התומכת במי שסובלים ממנה, באמצעות גופים מומחים בשטח, כולל בישראל.
בשנתיים האחרונות, סייע המותג בהובלת מחקרים על-ידי מומחים כדי להבין טוב יותר את נושא בריאות הנפש. בין היתר, נוצר שיתוף פעולה עם עמותות מתמחות ברחבי תבל כדי לסייע לאנשים המתמודדים עם חרדה ודיכאון.
בתקופה הקרובה תגובש גם שותפות עם ארגון חברתי ישראלי, כשבמייבלין מתחייבים להשקיע 10 מיליון דולר בחמש השנים הקרובות, לתמיכה בארגוני בריאות הנפש ברחבי העולם, כולל בישראל, במטרה לחולל שינוי אמיתי.
מייבלין ניו-יורק, רשמי השקת התכנית כאמור במהלך משבר בריאות עולמי, אינה מקרית, שכן ידוע כי המשבר משפיע בין היתר גם על בריאות הנפש.
במייבלין כאמור רואים במצב הקיים הזדמנות לתרום את חלקם בפרט לאור העובדה כי מדובר במותג כה פופולרי בקרב צעירות, ובכך לסייע בהענקת תמיכה בהתמודדות עם המכשולים העומדים בדרכם של נשים וצעירים.
המטרה היא להשתמש "בקול העולמי של מייבלין" כדי לנפץ את הסטיגמה והבושה של השיח סביב בריאות הנפש מתוך רצון להנגיש את התמיכה לחווים דיכאון או חרדה, באמצעות פעולות יזומות וחבירה לארגונים מתמחים.
"אני גאה שמותג מוביל כמו מייבלין ניו יורק, לקח על עצמו הובלת תכנית עולמית להגברת המודעות לתופעות החרדה והדיכאון בקרב צעירים. באמצעות ההשפעה שלו, יכול המותג למנף את כוחו על מנת לתת מזור לתופעות אלו, אשר החמירו משמעותית בתקופת הקורונה. לצערנו, גם בישראל, תוצאות הסקר מצביעות על מספר לא מבוטל של צעירים ונשים הסובלים מחרדה ודיכאון", מסר אילן נקש, מנהל חטיבת מוצרי הצריכה בלוריאל ישראל, המשווקת בארץ את המותג מייבלין ניו יורק.
לדבריו: "הסקר הוא יריית פתיחה עבורנו כאן בישראל, והוא משתלב היטב באג`נדה החברתית של המותג לשנים הבאות, במסגרתה נחבור לגופים חברתיים מומחים לנושא בישראל, במטרה לסייע באופן אקטיבי לקידום המודעות והטיפול בתופעות של חרדה ודיכאון בקרב נשים וצעירים".