אילוסטרציה, צילום: אתר pixabay
החיפוש אחר משמעות בחיינו הוליד בעשרות השנים האחרונות את התפישה לפיה לכל אחד ואחת מאיתנו יש ייעוד להגשים אותו בחיים שלנו. ככל הידוע לי, האחראים לתפישה הזו הם כמה מנטורים אמריקאים כמו גם מתקשרים ואנשי רוח. לפי תפישה הזו, אם נגלה מה הייעוד שלנו ונממש אותו, נחיה חיים מסופקים ואפילו מאושרים.
כל זה נשמע טוב. מי אינו רוצה לחיות חיים מסופקים ומאושרים, בעודו מממש את הסיבה שבגללה הוא נמצא בעולם הזה? אני יודע שהרבה אנשים מצאו בזכות תפישה זו משמעות חדשה לחייהם, אבל אני גם יודע שזה גורם לאנשים לפעמים לחוסר ביטחון, לפחד מפספוס ומצוקה רגשית. אחת הסיבות לכך היא שישנה אי-הבנה לגבי הסיבה שבגללה אנו נמצאים בעולם הזה, ומה זה באמת ייעוד.
ההתפתחות היא הייעוד
בתור מתקשר, "מה הייעוד שלי?" היא אחת השאלות הנפוצות ביותר שמפנים אלי. אנשים בטוחים כי ישנו כישרון או יכולת שאם הם יגלו ויממשו – לרוב בקריירה שלהם – או אז החיים שלהם יעברו מהפך.
כאשר הם שואלים את השאלה הזו את טוהר, קבוצת הישויות שאני מתקשר, זו בדרך כלל התשובה שהם מקבלים: "הייעוד של כל הנשמות הוא להתפתח, ובכך שאתם נמצאים בעולם זה, חווים חוויות ועוברים התנסויות, אתם מממשים את הייעוד שלכם".
רוב האנשים לא מצפים לתשובה הזו, וחלקם מתאכזבים ממנה. אחרים מבינים את המשמעות הגלומה בה – כשהחיים עצמם הם הייעוד אין טעות, אין נכון או לא נכון.
במקום לחפש משהו אחד שאני אמור לעשות - ואם אני לא מוצא אותו אז אין לי סיכוי לחיים מלאים ומסופקים - אני יכול לגלות בכל שלב מחדש מי אני רוצה להיות, ולממש זאת. כך האפשרות לחיות חיים מסופקים ומלאים תמיד פתוחה בפניי.
ייעוד אינו קשור בהכרח לעשייה
חשוב להבין כי מנקודת המבט של טוהר, ייעוד אינו קשור בהכרח לעשייה או לכישרון, אלא לחוויה מסוימת שהנשמה מבקשת לחוות ולהתפתח דרכה.
למשל, ייתכן ונשמה מסוימת החליטה כי היא רוצה לחוות נוקשות ורכות במערכות יחסים. בהתאם, האדם יחווה מערכות יחסים מסוגים שונים, כאלה שיש בהן נוקשות וכאלה שיש בהן רכות. דרך ההתנסויות וההתפתחות שהאדם עובר, הוא ממש את הייעוד האינדיבידואלי שלו.
משמעות הדבר היא שהייעוד שלנו יכול לבוא לידי ביטוי בכל תחום ובכל האופנים. כך שאם אנו מחפשים לדעת מה הייעוד שלנו, כדאי שנרחיב את נקודת המבט שלנו ונבחן את כל תחומי החיים, שכן ההגשמה שלו יכולה להיות בכל אחד מהם.