יח"צ
מחר (שלישי) ישיקו ברשת ברגר קינג את ה"הר-בורגר". יעני, המבורגר שנראה כמו הר. נשמע טוב, לא?
כשהציעו לי לקפוץ בשבוע שעבר לסניף של ברגר קינג באבן גבירול (מול כיכר רבין) ולהיות בין הראשונים שנועצים את שיניהם בבורגר החדש שמחתי כמו ילד. אשכרה להתלבש, לצאת מהבית ולהיכנס לתוך מסעדה (בסדר, מדובר בפאסט פוד, אבל למה לקלקל לי את הפנטזיה?!), לשבת בשולחן ולאכול במקום... למה מגיע לי כל הטוב הזה?!
בזמנים מוטרפים אלו שאפשר לאכול רק בבית, או מקסימום באיזה דוכן פלאפל ברחוב, התלהבתי רק מהקטע שאוכל שוב לשבת סופסוף בסניף ולקבל את המנה שלי לשולחן. איך הקורונה שיבשה לנו את הסטנדרטים, הא? אני והחבר`ה שלי הבטחנו לעצמנו שלרגל גיל 40 אנחנו הולכים לטפס על הר הקילימנג`רו באפריקה, ובמקום זה אני בולס הר של קציצות.
אז מה הקטע של ה"הר-בורגר", אתם שואלים?
מדובר בסדרה חדשה של מנות מוגזמות עם קציצות בקר, פרוסות טבעוניות בטעם צ`דר ורצועות בייקון הודו כשר. הסדרה החדשה מאפשרת לכל אחד לבחור כריך עם 2, 3, 4 או 5 קציצות המבורגר עסיסיות העשויות מ-100% בשר בקר, הנצלות על הגריל, יחד עם פרוסות טבעונית בטעם צ`דר (המיוצרות ממרכיבים צמחיים). בכל כריך מונחות גם רצועות בייקון הודו כשר, יחד עם חסה, חתיכות חלפיניו חריפות ורוטב המלך העשיר. כל המנות כשרות (לכן הפרוסות גבינה הן טבעוניות).
התחלתי עם הנשנוש הקבוע לצד ההמבורגר – צ`יפס וטבעות בצל, ואיתם גם הגיע חיזוק – צ`יפס בטטה. אני מת על השיט המטוגן הזה ולא הפסקתי לבלוס את כל המלח עד שהתייבש לי המוח. בגלל שהחלטתי על יום של אוכל בריא, שטפתי את המלח עם כוס גדולה של זירו קולה.
אבל היי, הגעתי הנה לדבר על המנה העיקרית. אז איך ההמבורגר, אתם שואלים?
קיבלתי בורגר שמנמן וגבוה, עם חמש קציצות כשבניהן כאמור פרוסות טבעוניות, חלפיניו ופסטרמת הודו מעושנת שאמורה לספק תחושה של בייקון. אם בהתחלה פחדתי שלא אוכל להכניס חמש קציצות בבת אחת לפה – מתברר שהתגברתי על הבעיה די בקלות, ופתחתי פה גדול.
צ`מעו – היה אחלה ביס. מספיק בשר בפה, טיפה חרפרפות מהחלפיניו, טיפה מעושן מהבייקון, תוספת טעם מרוטב המלך ופשוט טעים בכללי. האם זה יכול להיות יותר טעים? בקלות – אם תחליפו את ההודו בבייקון אמיתי ואת הגבינה הטבעונית לצ`דר נוטפת שומן.
אבל אם נצמדים לרגע למגבלות הכשרות, יש כאן אחלה יציאה של ברגר קינג, שאולי לא מתחרה בהמבורגר-שף הטרנדיות שצצות בכל מקום בעיר כמו פטריות אחרי הגשם, אבל בשביל רשת "פאסט פוד" מדובר באחלה יציאה, וגם המחיר סבבה.
מחירים:
כריך דאבל (2 ברגרים) - 30 ₪. ארוחה עם צ`יפס או טבעות בצל ושתייה - 45 ₪.
כריך טריפל (3 ברגרים) - 37 ₪. ארוחה עם צ`יפס או טבעות בצל ושתייה - 52 ₪.
כריך קואטרו (4 ברגרים) - 44 ₪. ארוחה עם צ`יפס או טבעות בצל ושתייה - 59 ₪.
כריך סינקו (5 ברגרים) - 50 ₪. ארוחה עם צ`יפס או טבעות בצל ושתייה - 64 ₪.