צילום: ארז בן שחר, סטודיו מרחב
בשר טחון צמחוני - טבעול
היצרנית: "סנסשיונל טחון צמחוני (Mince), דמוי בשר טרי טחון, המבוסס כולו על רכיבים מן הצומח. המוצר מבוסס על חלבון סויה ומיועד להכנת קציצות, קבבים ותבשילים מגוונים, הוא מתאים לטיגון, לבישול ולצלייה. ב-100 גרם סנסשיונל טחון צמחוני יש 17 גרם חלבון, לצד ברזל וסיבים תזונתיים והוא אינו מכיל שומן טראנס או כולסטרול".
מחיר: 29.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
צילום: SPOT it
דבר הנסיינית: "המשפט הכי קשה ששמעתי מהבת שלי היה: "איזה מן בית זה שלא מבשלים בו בשר". זה עדין לא גורם לי לרוץ לסופר לקנות בשר מכל סוג שהוא, אבל מודה, נעלבתי, במיוחד שאני טורחת על אינספור מנות קטניות נהדרות, בחיי נהדרות.
אבל לצד ההחלטה שלי להיות צמחונית, לפני המון שנים, צצות בשנים האחרונות עוד ועוד מגמות הקוראות לצמצום צריכת הבשר ולצד זה מתארגנות הרשתות בהתאם. טבעול, כשמה כן היא, תמיד היוותה חבל הצלה עבורי, הפעם היא ממש שיחקה אותה עם הטחון צמחוני (Mince) מסדרת סנסשיונל.
מדובר על מוצר שהוא דמוי בשר טרי טחון, המבוסס כולו על רכיבים מן הצומח, בעל טעם ומרקם של בשר טחון אמיתי. וזה הדבר הכי טוב שיכולתי לעשות בשביל הבת שלי ולקרוא לזה בולונז. זה דורש הרבה פחות עבודה מבשר אמיתי ונשבעת שהיא לא הצליחה למצוא הבדלים.
המוצר, המבוסס על חלבון סויה, מיועד, בין היתר, להכנת קציצות, קבבים ותבשילים מגוונים, הוא מתאים לטיגון, בישול, צלייה ובמקרה שלי ספגטי בלונז, שיצא מוש".
ציון: 10
יח"צ
מעדן - תנובה
היצרנית: "המותג YOLO תנובה מוסיף כמהדורה חגיגית לקולקציה השוקולדית את YOLO Ruby – מעדן שוקולד המכיל שוקולד חלב מפולי קקאו רובי, שוקולד שצבעו ורוד. סדרת המעדנים מגיעה באריזות ורודות וכוללת מעדן שוקולד רובי ומעדן שכבות עם שוקולד רובי ושוקולד חלב".
מחיר: 5.00 ₪, ברשתות המזון והשיווק ובמרכולים.
דבר הנסיין: "שנתיים לאחר שפרץ אל חיינו בסערה, רובי - השוקולד העשוי מפולי קקאו ורודים, הוא מתחיל לצוץ יותר ויותר, גלידה משוקולד רובי, קיט קאט עוצר נשימה, והחידוש האחרון - שוקולד וורוד בתעשיית המעדנים.
לפולי הקקאו עצמם יש ארומה ייחודית מה שמעניק למעדן המופק מהם בסופו של דבר טעם שונה המזכיר גרגרי יער עם גוון חמצמץ של פירות נוספים.
בקיצור, אם טרם התוודעתם לרובי, השוקולד הוורוד החדש - יש לכם יופי של הזדמנות לעשות זאת עם ה-YOLO המפנק...".
ציון: 9
יח"צ
שקדי מרק - אסם
היצרנית: "מהדורת שקדי מרק דגיגים שהושקה לאחרונה בספטמבר 2019 חוזרת למדפים. המוצר עומד ברפורמת המזון ואינו מסומן ומכיל רכיבים טבעיים בלבד ללא צבע מאכל וללא חומר משמר".
מחיר: 16.50 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "אמרתם חורף - אמרתם מרק. אמרתם מרק - אמרתם שקדי מרק ואם כבר שקדי מרק, אז רק של אסם ותודו שגם עבורכם המרק הוא בעצם רק התירוץ לזלילת הר של שקדים צהובים.
שקדי המרק כידוע עשויים מקמח חיטה, שמנים למיניהם ותוספת של מלח ותבלינים, זה בהחלט נשמע לא מלהיב, אך הפריכות שלהם ממש רגע אחרי שמוסיפים אותם למרק מהביל, הופכת אותם למעדן.
ועכשיו החליטו באסם להחזיר לנו לקערה את הדגיגים הצהובים. הטעם זהה למרובעים המסורתיים, זה משמין וטעים - וחשוב לא לשכוח שצריך לחכות קצת שהמרק יתקרר אחרת ישחו לכם בו דגיגים שמנמנים ורכרוכיים ויהרסו הכל".
ציון: 9
צילום: מיכאל כץ
ציפוי לשניצל - נפטון
היצרנית: "סדרת "ציפוי לשניצל" - פירורי לחם ב-6 סגנונות- קלאסי עם שומשום, איטלקי, ים תיכוני, וינאי, פאנקו ומוזהבים. הציפוי ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים".
מחיר: 10.90 ₪, ל-400 גרם, ביינות ביתן, חצי חינם ובמרכולים.
צילום: SPOT it
דבר הנסיין: "אני מודה, אני בן אדם מאוד תחרותי, יש דברים שאני אלוף בהם, יש לי למשל תואר ראשון באורז אחד-אחד, בחיי, צריך לתת לי תואר דוקטור כבוד מטעם הארוורד באורז. לעומת זאת בשניצלים, אפס, אני לא סיימתי אפילו בגרות.
אני מנסה להעתיק מתכונים מחברות שלי, כשהבן שלי חוזר עם חיוך שניצל מאוזן לאוזן, אבל זה לא זה, מה לא עשיתי, ערבבתי חרדל בביצה, הקפאתי את פירורי הלחם, ועוד ועוד המלצות שנועדו, לא פחות, מאשר להכשיל אותי.
הו, לא! שלום-שלום חברת "נפטון" שמכירה אימהות ואבות שכמותי והנפיצה עבורנו ציפויים שונים לשניצל, אבל לא רק. היום היא מציגה את האריזה החדשה אז הלכתי התחדשתי בטעם הים תיכוני. וצדקתי! לא קיבלתי מצטיין אבל קיבלתי ציון עובר, לא עוד הוא מעדיף לקחת שניצלים מאמא של תמר!!!!!
טעמים נוספים: איטלקי, וינאי, פאנקו, שומשום ומוזהבים. כדי להקל עליכם, כל טעם קיבל צבע אחר".
ציון: 9
יח"צ
ממרח טבעוני - Tusso
היצרנית: "סדרת ממרחים טבעוניים בארבעה טעמים שונים, איולי, איולי ספייסי, איולי שום ואיולי זעתר. הממרח טמון בבקבוק לחיץ".
מחיר: 16.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "לא תמיד קל להיות צמחוני בישראל, בין אם בבתי קפה, בהם לרוב המנה הטבעונית לא אטרקטיבית כמו אחותה הקרניבורית, בין אם במוצרי מזון שהטעם שלהם, ללא המוצרים מן הצומח, כמיונז ודומיו, מרגיש כמו חיקוי עלוב ובין אם מדובר על רוטב לסלט.
פה נכנס המותג טוסו ומתוך התחשבות בצמחוניים, השיק קטגוריה חדשה - ממרחים טבעוניים שלא נופלים בטעמם מאלה אשר מכילים מוצרים מן החי.
אני טעמתי תחילה את רוטב האיולי והאיולי שום ואף אחד מבני המשפחה, שלרוב מתלונן על הניסיונות שלי לצמחן את כולם, לא שם לב להבדל, לחוסר של המיונז הטהור הזה שכולם סוגדים לו. השום הרבה יותר מוצלח מהאיולי אבל זה כי אני חולה על שום.
בהמשך התענגתי על האיולי ספייסי, וזה היה לא פחות ממושלם. בהמשך דגמתי גם מהזעתר. מכיוון שאני לא נוגעת בגלוטן, המוצר ואני יצרנו מיד קשר נפשי, והטעימה לא אכזבה גם היא- טעים מאד! שדרגתי באמצעותו כריך שהכנתי לעבודה, וגם הוספתי אותו לרוטב סלט שהכנתי. למרות שההמלצה הייתה להוסיף אותו לרוטב סלט קיסר, מרדתי בהוראות והוספתי אותו לסלט ירקות קצוץ וכלל לא מלכותי. גם זה היה טעים.
בקיצור, הרטבים טובים מאוד ואני מברכת על המוצר הזה, שנוסף על היותו טבעוני, הוא ללא תוספת סוכר".
ציון: 9
צילום: דמיון
אטריות - B&D
היצרנית: "סדרת אטריות מקמח כוסמין 100% מלא. בסדרה 3 סוגי אטריות: דקות, רחבות ודקיקות".
מחיר: 9.90 ₪ ל-200 גרם, ברשתות השיווק, ובחנויות הטבע.
צילום: מירית חטב
דבר הנסיינית: "פעם כשהייתם אומרים כוסמין, רוב האנשים סביבכם היו מרימים גבות, הרבה גבות. אבל לא עוד, כיום כל בית בישראל מבין שהקמח הלבן, כמו גם הסוכר הלבן וכמו כל מוצר מעובד, אינם בריאים לנו וכל בית בישראל מנסה להכניס כמה שיותר בריא ואיכותי הביתה.
לעיתים השינוי הבריא שאני עושה לא יושב טוב לבני המשפחה, אבל לעיתים הוא לא מורגש ואני משיגה בריאות בלי הקיטורים סביבה. מוצר כזה הוא האטריות של חברת בטר אנד דיפרנט מקמח כוסמין 100% מלא. קמח כוסמין מלא, נטחן בשלמותו מהגרעין וכך עשיר בחלבון, בוויטמינים ובמינרלים. הוא יותר קל לעיכול ועדיף גם למי שלא סובל מרגישות לגלוטן.
בסדרה סוגים שונים של אטריות, אני הכנתי קיגל ירושלמי ומוקפץ. הטעם שונה מעט מהאיטריות המוכרות אבל לא עד כדי כך שמישהו יסרב לאכול".
ציון: 9