צילום: שי פיינשטיין
מדובר ללא ספק באחד מפריטי הלבוש שהשתנו הכי מעט מאז החלו הפרעונים לייצר גרביים באופני ליפוף חוטים דמויי סריגה. קצה הגרביים ההם היה מפוצל לשני קצוות - האחד לבוהן והשני לארבע האצבעות הנותרות, בכדי שיהיה אפשר לגרוב אותם בתוך הסנדל, שהיה שכיח בשעתו, אבל בגדול, זה כמעט אותו הגרב.
עד שהגיעו חן אשד ואיריס פרלמן צ`רבין שהקימו את Pulliez (פוליז), במטרה ליצור גרביים אקולוגיים רב פעמיים ובמידה אחת בלבד – הזהים לכל בני המשפחה, לילדים (24-35) ולבוגרים (36-47).
בשוק המקומי כידוע, יש כמה מותגים שפועלים בתחום: דלתא, קדס, פיקס (גיבור סברינה) יצרניות ספורט (נייקי, אדידס) ויצרנים פרטיים, אך אף לא אחד מהם יצר עד כה מותג בעל מובחנות שמובילה את הצרכנים לרכוש במיוחד אותו.
בפוליז כאמור כן מציעים חדשנות - גרביים אקולוגים הטמונים במארז הכולל 28 זוגות גרביים, המאפשר לשלוף אותם לשימוש יומיומי.
צילום: שי פיינשטיין
כל הגרביים שבקופסה זהים בגודלם (מידה אחת) ובצבעם, שחור או לבן, כך שאין כל צורך במיון ובמציאת הפרטנר האבוד לאחר הכביסה. וזה שוס! כן,כן, כל מי שממהר להתלבש בבוקר בדרכו לעבודה יודע עד כמה זה קשה עד בלתי אפשרי לאתר זוג גרביים אחיד במגרה. זה כלל לא משנה כמה גרביים יש לכם בה, כמעט אף פעם אי אפשר למצוא זוג בצבע אחיד, והעובדות מדברות בעדן עצמן, כ-4.6 כמיליארד גרביים נזרקים מדי שנה בעולם בגלל גרב סורר אחד שהלך לו לאיבוד...
אבל מעבר לפתרון הלא שגרתי של אשד וצ`רבין לבעיה הנ"ל, ובנוסף לעובדה שהגרביים מתוצרתם נשלפים בקלות אחד אחד, הם רכים נוחים, גמישים ומותאמים כאמור לכל כף רגל ומידה, יש לשנים בשורה נוספת - הגרביים שלהם אקולוגיים וככאלה הם ידידותיים לסביבה.
צילום: שי פיינשטיין
בפוליז מתברר מייצרים את הגרביים בשיתוף פעולה עם REPREVE, חברה בינלאומית המובילה בתחום מחזור בקבוקים. ב-REPREVE הופכים בקבוקי פלסטיק משומשים, לסיבי בד רכים ונעימים באיכות גבוהה, וכך ניתן לשלב סיבים אלו בסריגת גרביי המותג.
תעשיית האופנה המהירה נחשבת למזהמת השנייה בגודלה בעולם. גזי חממה רבים נפלטים בתהליך הייצור והשינוע שלה, בעוד שגידול הכותנה דורש כמויות מים עצומות והדברה מסיבית.
בדים סינתטיים כמו פוליאסטר וניילון עשויים מנפט מזהם, ובתהליך הכביסה שלהם מוזרמים מדי שנה כ-190 אלף טון של סיבי טקסטיל אל מי הים ולמאגרי מים אחרים, שם הם נאכלים בסופו של דבר על ידי דגים — וכך באופן מיותר מגיע גם לקיבתנו פלסטיק שלא היינו מודעים לקיומו בשרשרת המזון שלנו וזה לפני שהוספתי מילה על השימוש בבדים סינתטיים המצריכים כ־200 שנה לערך כדי להתכלות.
צילום: שי פיינשטיין
אגב, גם המארז הייחודי בו טמונים את הפוליז מתכתב כמתבקש עם ערכי הקיימות של המותג. פעולת אריזת הגרביים בקופסה העשויה מנייר ממוחזר, ומביאה לצמצום חומרי אריזה ולהפחתת זיהום סביבתי ובכך הופכים הגרביים הללו להרבה מעבר לעוד איזה טרנד שהותאם למגמה העולמית הירוקה.
"בתחושה שהעולם, אחרי הקורונה, מתעורר לתוך מציאות בה ניתנת חשיבות מיוחדת לשמירה על איכות הסביבה. תעשיית האופנה מחבקת טרנדים המקדמים קיימות, כגון שימוש בחומרים ממוחזרים, חומרים מתמחזרים, תהליכי ייצור מקוצרים, מפעלים ותהליכי ייצור המקפידים על תקינה סוציאלית וטכניים בסטנדרט גבוה והכל במטרה לשמור על אקו סיסטם נקי ומתחשב יותר בסביבה ירוקה", אומרת פרלמן צ`רבין.
"חברות רבות בתעשייה משלבות סיבים ממוחזרים בקולקציות שהן מציגות – סיבים מבגדים ישנים שנגרסו וקיבלו חיים חדשים ומשולבים בקולקציות החדשות, בקבוקי פלסטיק ממוחזרים שנגרסים, ובתהליכים מתקדמים נסרגים והופכים לבגדים ומעילים.
חומרים ממוחזרים אלו, בנוסף לכך שהם עוזרים להיפטר מפסולת מזהמת, הם עוזרים בצמצום שימוש רחב בחומרי גלם "בתוליים" שכמותם מוגבלת. למרות תהליך המחזור היקר, התהליך עצמו חוסך 20% באנרגיה ופסולת תעשייתית", היא מסכמת.
מחיר: מארז ילדים - 69.90 שקל, בוגרים - 79.90 שקל, באתר המותג.