צילום: אתר רשמי
מרבית מדינות העולם נמצאות בהסגר או תחת מגבלות תנועה בשל נגיף הקורונה וענף האמנות כמו ענפים רבים אחרים נאלץ להתאים עצמו למצב החדש: מוזיאונים בכל רחבי תבל סגרו שעריהם, גלריות נדרשו לצמצם פעילותן, תערוכות בוטלו ומכירות פומביות נדחו, אלא בתוך כל הכאוס הזה בחרו מארגני "צבע טרי" - יריד האמנות העכשווית הגדול והמשפיע בארץ לקיים השנה לראשונה את היריד באופן מקוון.
היריד יושק ב־28 באוקטובר ויישאר באוויר לעת עתה לזמן בלתי מוגבל.
הגישה ליריד תהיה פתוחה לקהל ללא עלות זאת לעומת היריד הפיזי שבו כידוע נדרשים המבקרים לשלם דמי כניסה.
"ירידי צבע טרי מושכים אליהם מדי שנה קהל סקרן של יותר מ־30 אלף מבקרים", אומרות יפעת גוריון ושרון טילינגר, מייסדות היריד. לתחושתנו, השנה, כשאנו בעיצומו של משבר הקורונה, הכמיהה של הקהל לאמנות ולתרבות לא שככה, והיא גבוהה מתמיד. חשוב לנו להמשיך את המסורת, על אף ההגבלות והאתגרים".
ואם לשפוט על פי הנעשה בעולם, ולמרות שתרבות צריכת אמנות ברשת אינה פופולרית מספיק ביחס לענפי סחר אחרים הפועלים בדיגיטל, שהרי כבר עתה ניתן לומר כי הקורונה דחפה לשינויים מרחיקי לכת שמעצבים מחדש התחום - והעובדה היא שמארגניו של יריד "ארט באזל" העולמי שהתקיים השנה בהונג קונג באופן וירטואלי, ציינו כי כי למעלה מ-90% מהמציגים והגלריות שהשתתפו בו דיווחו על מכירות טובות.
חרף העובדה כי "צבע טרי" יתקיים באופן וירטואלי בכוונת מארגניו לשים דגש על חשיפה לחממת העיצוב המבוססת כידוע על מודל חממת האמנים העצמאים - פיתוח מקורי של יריד "צבע טרי". השנה יוצגו בחממה עבודותיהם של 38 אמניות ואמנים ומעצבים ומעצבות תוך מטרה "לגשר ולהוות נקודת מפגש בין הקהל לאמנים, לקרב את הקהל ליצירה, ולעודד רכישת יצירות אמנות לטובת הזרמת משאבים לשדה האמנות המקורי, ועל ידי כך לספק לאמנים מקום ליצירה ולפרנסה ומדגישה: "כל שכן בתקופה הזאת בה הם זקוקים לזה יותר מתמיד".
ומה עוד? Don’t DIS my ABILITY! – פרויקט תערוכת צילום דיגיטלית בשותפות ארגון ג`וינט ישראל והמחלקה לתקשורת חזותית של בצלאל.
צילום מתוך פרויקט הגלויה הסודית 2020
פרויקט הגלויה הסודית
בנוסף יכלול היריד השנה את הפרויקט החברתי האהוב "הגלויה הסודית", במסגרתו יוצעו למכירה כ-1000 גלויות שצוירו על ידי אמנים מוכרים ואנונימיים, מאיירות, מעצבים וסטודנטיות לאמנות, לאיור ולעיצוב, כמו גם תלמידי מגמת האמנות החזותית של קמפוס אריסון לאמנויות - בית הספר לאמנויות, בתל-אביב המיועד לתלמידים ברוכי כישרונות אמנותיים בתחומי המוזיקה, הריקוד, הדרמה והאמנות הפלסטית.
צילום מתוך פרויקט הגלויה הסודית 2020
כל ההכנסות מהפרויקט האמור ישמשו להמשך קיום וביסוס לימודי האמנות בבית הספר, כמו גם לתמיכה בתלמידים מרקעים מוחלשים, שהלימודים בו מאפשרים להם מימוש יכולות ייחודיות, ומזמנים צמצום פערים אמיתי.
בעת רכישת הגלויה, הרוכש לא ידע מיהו האמן שעומד מאחוריה ולמעשה רק לאחר רכישתה יתברר מי בעצם צייר אותה.
צילום מתוך פרויקט הגלויה הסודית 2020
הגלויות נמכרות במחיר אחיד של 190 שקלים, ובין האמנים שתרמו מעבודותיהם: מיכל נאמן, יאיר ברק, טלי בן בסט, גלעד כהנא, פיליפ רנצר, דגנית ברסט, זויה צ`רקסקי, ציבי גבע ועברי לידר.
בקיצור, רוצים גלויה?
הנה לכם הזדמנות נהדרת לתמוך באמנים ישראליים, במיוחד בתקופה המאתגרת הזאת ועל הדרך לזכות גם ביצירת אמנות ולתרום בכך עבור חינוך לאמנות לדור העתיד.
צילום מתוך פרויקט הגלויה הסודית 2020
כל שעליכם לעשות הוא
להיכנס לאתר הפרויקט, לדפדף בין הגלויות השונות המוצגות בו, לבחור את זאת שאהבתם ביותר ולבצע רכישה דיגיטלית.
את הגלויה הנבחרת תקבלו היישר הביתה, בדואר רשום - ואז גם תגלו כמובן את הסוד הכמוס - מי בדיוק יצר אותה...